mięso - 63110 przepisów (strona:506/4208)

Minutowy stek wołowy z patelni jak w amerykańskiej knajpie. PRZEPIS 126

Mięso usmażone tak jak lubimy, wyrazisty sos, chrupiące krążki cebulowe i frytki – to zdecydowanie nasz ulubiony sposób na podanie steku wołowego, który podpatrzyliśmy w amerykańskiej knajpie. Bez problemu możesz zrobić go w swojej kuchni. Wychodzi mega! Przepis na setek wołowy Składniki: Około 200 gramowy kawałek wołowiny nadający się do szybkiego smażenia o grubości 2-2,5 cm (tym razem(...)wybraliśmy polędwicę, ale może być też rostbef, antrykot), najprościej kupić sezonowane mięso stekowe obecnie dostępne w większości supermarketów, oliwa, pół szklanki czerwonego wina, łyża masła, sól, pieprz. Na krążki cebulowe duża cebula, jajko, kopiasta łyżka mąki, ćwierć szklanki mleka Frytki przygotuj według tego przepisu . Zrób tak: cebulę pokrój w grube plastry. Jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli połącz na jednolite

Kulinarna Polska
Potrawka z kurczaka z rosołu 128

Potrawka z kurczaka z rosołu to pomysł na wykorzystanie mięsa w duchu zasady Zero Waste. Jeśli mieliście w niedzielę rosół z kury, ( a w poniedziałek pomidorową to mam dzisiaj pomysł na wykorzystanie mięsa z zupy. Bardzo prosta i smaczna potrawka z kurczaka z marchewką, cebulką, doprawiona czosnkiem i ziołami. Robi się ją w 15 minut. Do tego kasza np. gryczana(...)ryż czy makaron oraz smaczna surówka i obiad w pół godziny gotowy. PRZEPIS NA POTRAWKĘ Z KURCZAKA Z ROSOŁU Składniki na potrawkę z kurczaka z rosołu: mięso z kurczaka z rosołu 3 marchewki 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 4 łyżki posiekane natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól pieprz łyżka masła łyżka oleju łyżka mąki Jak zrobić potrawkę z kurczaka

Dorota Smakuje
Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym 110

mąki ryżowej – 1 jajko – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, imbir, czosnek granulowany, papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, sól) Mięso pokroić w długie paski i osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać jajko, śmietankę i przyprawy, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać. Mięso włożyć do ciasta, wymieszać dokładnie(...)ciasto pokryło każdy kawałek kurczaka. Mięso przygotowane w ten sposób odstawić do lodówki na około 1- 1,5 godziny. Po tym czasie, wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Wyłożyć kawałki kurczaka na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, resztki ciasta wyłożyć na wierzch mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi

Smaki Armine
Szybkie curry z kurczaka 109

średnia cebula 2 łyżki imbiru startego na tarce o drobnych oczkach 1 łyżka czosnku startego lub wyciśniętego przez praskę 1 łyżka przyprawy garam masala 500g piersi z kurczaka lub mięsa z udek 1 puszka krojonych pomidorów (400g), w sezonie można użyć świeżych, obranych ze skórki 1 papryczka chilli 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka sól, pieprz Jak zrobić szybkie(...)wsypać przyprawę garam masala, wszystko dokładnie wymieszać i chwilę smażyć (w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody). Do przesmażonej cebuli z przyprawami dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa, mięso posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać i smażyć przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.  W międzyczasie przygotować sos - pomidory, koncentrat pomidorowy i papryczkę chilli włożyć do rozdrabniacza

Codzienne Gotowanie
Zupa bolońska 158

Rewelacyjna zupa bolońska z mięsem mielonym i warzywami. Świetna propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny który przygotujesz w kilka chwil. Idealna na chłodniejsze dni. Jest niezwykle aromatyczna sycąca i rozgrzewająca.  Wyniki wyszukiwania Wyniki wyszukiwania w sieci Na 3 solidne porcje 250 gramów mięsa mielonego dowolnego 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała cebula ok 50 gram 150 gramów włoszczyzny(...)używamy świeżej włoszczyzny to warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.( po kawałku marchewki, korzenia pietruszki i selera) Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu następnie dodać mięso mielone i smażyć  aż mięso się przyrumieni  cały czas mieszamy. Następnie dodajemy rozdrobniony czosnek, przyprawy i włoszczyznę, całość przesmażamy ok 5 minut mieszając co jakiś czas. na koniec

Andzia Pichci
Polędwiczki w sosie wraz z dodatkiem marchewki i koperku 172

masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1/5 szklanki zimnej wody sól, pieprz Etapy przygotowywania polędwiczek Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubsze plasterki i lekko rozbić. Przyprawić solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek wraz z masłem i przesmażyć kawałki mięsa (smażyć krótko(...)stron, tylko do ścięcia mięsa) . Usmażone polędwiczki przełożyć na talerz. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Na tej samej patelni przesmażyć cebulkę, czosnek i marchewkę. Wlać sos sojowy. Gdy warzywa się zeszklą to z powrotem przełożyć mięso i całość zalać bulionem/rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem ( na bardzo

Ugotować
Lekki gulasz z mięsem, pieczarkami i marchewką 118

Lekki gulasz z mięsem, pieczarkami i marchewką na weekendowy (i nie tylko) obiad! Jest idealnie kremowy, lekki i bardzo pożywny! Robi się go bardzo szybko i jest pełen warzyw. Z kaszą i ogórkiem tworzą zdrowy obiad. Składniki : 500 g chudej szynki/kurczaka/indyka 700 g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy (francuskiej lub sarepskiej) 1 łyżka masła(...)wina wytrawnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki koncentratu pomidorowe lub 1/2 szkl. soku pomidorowego 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso kroimy w paski, grubość ok. 1 cm. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pieczarki oraz marchewkę myjemy i kroimy w plastry. Do bulionu wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojoną marchewkę

Czarnawisienka
Glass noodles z warzywami i grzybami mun 167

Najpierw cebulę kroimy drobna kosteczkę, marchewkę i paprykę w zapałkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Potem grzyby mun zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 20-30 min. Teraz czas na przygotowanie mięsa. Boczek myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Następnie makaron umieszczamy w garnku, zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na trzy minuty zgodnie z przepisem na opakowaniu. Potem odcedzamy na sicie. Nożyczkami tniemy na mniejsze(...)nitki. Grzyby po tym jak zwiększyły objętość i zmiękły wyławiamy z wody i kroimy w paski. Zaraz potem na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso oprószając je cynamonem i przyprawą pięć smaków a także solą. Boczek zdejmujemy z patelni. Potem na patelnię wlewamy odrobinę oleju i szklimy na niej cebulę. Następnie do cebuli dodajemy marchew, kapustę i paprykę i podsmażamy

Dorota Smakuje
Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym 102

mąki ryżowej – 1 jajko – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, imbir, czosnek granulowany, papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, sól) Mięso pokroić w długie paski i osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać jajko, śmietankę i przyprawy, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać. Mięso włożyć do ciasta, wymieszać dokładnie(...)ciasto pokryło każdy kawałek kurczaka. Mięso przygotowane w ten sposób odstawić do lodówki na około 1- 1,5 godziny. Po tym czasie, wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Wyłożyć kawałki kurczaka na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, resztki ciasta wyłożyć na wierzch mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi

Smaki Armine
Gołąbki bez zawijania 5761

Gołąbki bez zawijania czyli mięso mielone z kapustą i cebulą w pysznym sosie pomidorowym. Propozycja obiadowa, z podanych ilości wychodzi 19-20 sztuk gołąbków. Składniki: 1 kg kapusty białej, 500 g mięsa mielonego, 1 duża cebula, szklanka ryżu, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 jajka, 2 łyżki kaszy manny, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, 2 łyżki majeranku, kilka ziaren ziela angielskiego(...)godzinę. Po tym czasie odsączamy z nadmiaru wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 na pół miękko - około 7-8 minut. Dodajemy do kapusty wraz z mięsem mielonym, jajkami, kaszą manną, bułką tartą, łyżką majeranku, szczyptą pieprzu. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajmy

Lena Gotuje
Pomidorowe spaghetti z indykiem 184

Pomidorowe spaghetti z indykiem to bardzo delikatne, aromatyczne i pyszne danie w stylu włoskim. Mięso z indyka sprawi, że danie będzie znacznie bardzo delikatne w smaku i znacznie zdrowsze. Do tego dania możecie wykorzystać dowolny makaron – penne, spaghetti, tagliatelle – zwykły albo razowy. Wybierzcie taki, który lubicie najbardziej. Poniżej znajdziecie listę składników oraz przepis… Składniki (na 2 porcje(...)dowolny makaron (1 szklanka) 200g mięsa mielonego z indyka 200g pomidorów z puszki/kartonika szczypta ziół prowansalskich 200 g ajvaru – możecie go kupić w sklepie albo zrobić samemu -> PRZEPIS na ajvar oregano bazylia pieprz sól olej do smażenia Pomidorowe spaghetti z indykiem – przepis Na odrobinie oleju podsmażamy mięso mielone z indyka . Jak mięso będzie już podsmażone, dodajemy pomidory

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka z kurczaka po węgiersku 173

szklanki przecieru pomidorowego 2 łyżki gęstej śmietany Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, zioła prowansalskie olej do smażenia 1 łyżka mąki         *** Mięso z kurczaka nacieramy przyprawami i całość odkładamy na minimum 1 godzinę *** *** Po tym czasie przyprawione mięso podsmażamy z każdej strony na rumiano *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno posiekany(...)drobno posiekaną papryczkę chilli i całość razem przez chwilę podsmażamy *** *** Dodajemy bulion oraz przecier pomidorowy, zagotowujemy i całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 50 minut *** *** Po tym czasie mięso zdejmujemy na chwilę z patelni, śmietankę mieszamy z łyżką mąki oraz z dwiema łyżkami goącego wywaru i całość wlewamy na patelnie. Gotujemy cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje *** *** Dodajemy mięso

Blog z Apetytem
Karkówka pieczona w soli 159

soli znalazłam wśród wielu niezawodnych pomysłów Danusi . Mięsko można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli zamierzamy podać go na ciepło, nie trzeba przed pieczeniem sznurować mięsa. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 1 kg kamiennej drobnej soli 3 ząbki czosnku kminek mielony majeranek czarny pieprz liść laurowy Sposób wykonania: 1. Karkówkę umyć i osuszyć. Natrzeć kminkiem, majerankiem(...)zmiażdżonymi ząbkami czosnku i pieprzem. 2. Mięso włożyć do naczynia, przykryć i schować do lodówki na całą noc. 3. Następnego dnia mięso osznurować (jeśli przeznaczamy go na wędlinę), za sznurek włożyć 1-2 listki laurowe. Do naczynia żaroodpornego wsypać niecałą połowę soli, wyłożyć mięso i zasypać pozostałą solą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez

Kuchnia domowa Ani
Pieczarki nadziewane mięsem 143

Dziś propozycja mięsno-warzywna  - pieczarki nadziewane mięsem, zapieczone pod warstwą bułki tartej w towarzystwie pomidorków. Można zjeść na przystawkę ale w towarzystwie ryżu albo makaronu jako danie główne. Lekkie efektowne danie i równocześnie bardzo proste do przygotowania(...)Pieczarki nadziewane mięsem mielonym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin

Smaczny zeszyt
Baleron pieczony 113

peksoli 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca pieprz ziarnisty majeranek do smaku 3-4 ząbki czosnku 1 litr rosołu 1. Przyprawy ucieramy w moździerzu, dodajemy peksól i mieszamy. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć przyprawami. Włożyć do garnka i zalać wywarem z rosołu.  2. Przechowywać w lodówce około 7 dni i obracać 2-3 razy dziennie(...)wyjęciu po tych siedmiu dniach mięso umyć, osuszyć, a następnie włożyć do siatki wędliniarskiej lub obwiązać sznurkiem wędliniarskim, następnie obsmażyć na patelni z każdej strony. 4. Teraz mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 2 godzin (1 godz na 1 kg mięsa). Po wyjęciu studzimy. Mięsko

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania