mięso - 63110 przepisów (strona:2538/4208)

Seromakowiec tortowy 1106

Ciasto makowe: Mak zalewamy zagotowanym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku godzinach odcedzamy najlepiej na sicie wyłożonym gazą lub pieluchą tetrową. Mielimy min. 2 razy w maszynce do mięsa. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem. Dodajemy po odrobinie maku aż do całkowitego wykorzystania, mąkę, kakao, olejek rumowy, bakalie oraz ubite na sztywną pianę białka. Mieszamy delikatnie i przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Gicz jagnięca duszona 255

anchois i czosnek posiekać. Cebule pokroić w półplasterki. Do garnka z grubym dnem wlać 4 łyżki oliwy, podsmażyć na niej cebulę, dodać czosnek, anchois i szpik. Mieszając przesmażyć. Włożyć mięso i smażyć aż się zrumieni z obu stron. Wlać wino, dokładnie zamieszać, gotować aż płyn odparuje Następnie wlać bulion, wodę i gotować pod przykryciem, do miękkości. Doprawić do smaku solą

królestwo garów
MAKARON ZAPIEKANY Z SOSEM SEROWYM 265

wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony – najczęściej gości u mnie chyba penne. Uwielbiam je zarówno z mięsem, warzywami, jak i różnego rodzaju sosami. Dziś mam dla Was przepis na serową ucztę z pełnoziarnistym makaronem! Takie danie jest idealnym pomysłem na sycący, rodzinny, szybki obiad! Nie będzie wykwintnie jak w 5 gwiazdkowej restauracji, ale będzie mega mega smacznie! Dodatek prażonej bułki

Ostra na Słodko
Kutia bezglutenowa 171

się rozpuści. Jeśli masz nie zmielony mak, to zalej go w garnku wrzątkiem i podgrzewaj aż da się rozgnieść w palcach. Następnie trzeba go zemleć dwukrotnie w maszynce do mięsa lub blenderem. Jeśli udało Ci się kupić już zmielony, to po prostu dodaj go do kaszy z mlekiem i wymieszaj z orzechami, wanilią i śliwkami. Jeśli całość będzie za sucha

Ugotowane pozamiatane
Chutney z pigwy, jabłek i owoców dzikiej róży - Ambition, kuchnia z dbałością 234

ręce. Rękojeść noża wykonana jest z drewna pakka, które jest mieszanką różnych rodzajów drewna egzotycznego. Ten duży nóż idealnie sprawdził się w mojej kuchni do krojenia mięsa czy tuszek ryb, z którymi, jak wiadomo, czasami trudno sobie poradzić w przypadku dużych okazów. I nóż, i garnek w pełni spełniają moje oczekiwania. Od sprzętu, z jakiego korzystam w kuchni, wymagam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 269

Kurczak faszerowany kuskusem z śliwkami kalifornijskimi  i rodzynkami Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczonego mięsa. Ja proponuję kurczaka w wersji lekko słodkiej za sprawą rodzynek i śliwek z nutą cynamonu i gałki muszkatołowej oraz czerwonego wina. W tej postaci doskonale nadaje się na obiad, pięknie się prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami

W kuchennej krainie
Placki Ziemniaczane z Jajkiem Sadzonym 179

rzadko się to zdarza.  Placki smaczne bardzo, ale żeby nie było zbyt pięknie Młody stwierdził, że są dobre, ale to nie jego klimaty. Może gdybym na tarce "starła" mięso pewnie zmieniłby zdanie :) Ps. Połączenie placka ziemniaczanego z sadzonym jajem, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Składniki na 4 większe placki: 450 g ziemniaków 1 cebula (ok.120 g) 1/3 szklanki

Blondynka Gotuje
Koktajl ze spiruliną - cudowna moc z morskich głębin 196

się w 3-4 kg owoców lub warzyw. Dzięki obecności chlorofilu działa oczyszczająco i odtruwająco, pomagając usunąć metale ciężkie z organizmu. Zawiera ogromne ilości łatwoprzyswajalnego żelaza, znacznie więcej niż mięso i szpinak. Jako jedyna roślina zawiera witaminę B 12. Z dodatkiem spiruliny przygotujesz smaczny i zdrowy zielony koktajl, bo już niewielka ilość sproszkowanej algi barwi napój na kosmicznie szmaragdowo-zielony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sznycel po wiedeńsku – prawie 229

Zastanawiacie się zapewne dlaczego – prawie sznycel wiedeński. Odpowiedź bardzo prosta. Jest to kwestia mięsa. Oryginalnie do wykonania takiego sznycla wykorzystuje się cielęcinę. W przepisie który przedstawiam zamiast cielęciny jest wieprzowinę a dokładnie schab. Samo wykonanie jest bardzo podobne. Więc do dzieła robimy sznycla wiedeńskiego ze schabu. Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło

Smaki Ewy
Kaszotto z burakiem, gruszką i wędzoną makrelą 243

niewystarczająca należy uzupełniać płyn wodą. Kiedy kasza była miękka, choć nie rozgotowana, a prawie cały płyn odparował z patelni nałożyłem kaszotto wyłożyłem do miseczek. Na wierzchu ułożyłem duże kawałki mięsa wędzonej makreli i posypałem całość pokruszonym wędzonym twarogiem

Wyprawy kulinarne
Sycąca, rozgrzewająca zupa z dyni z kurczakiem i dwoma serami. 184

wody 150 ml śmietanki 12 % z kartonika  Wykonanie : Pierś myjemy i przekładamy do garnka, marchewkę, seler, dynię, por obieramy, kroimy w kostkę lub grubsze kawałki i przekładamy do mięsa.Wszystko zalewamy wodą tak na 3, 4 cm ponad składniki które są w garnku, gotujemy na małym ogniu.Gdy woda się zagotuje dodajemy przyprawy i 2 łyżki masła. Gotujemy tak długo

Sama słodycz i szczypta chili
Lobster z glazurowaną papryczką chilli 266

morska . To podstawa, jeśli chodzi o właściwe przygotowanie homara. Uśmiercamy homara nożem energicznie ( pierwsze łączenie tali z głową) oglądnij film  tutaj poznacie metodę również obrania Lobstera nie marnując mięsa . Włożyć homara do wrzątku, najpierw zanurzając głowę. Przykryć garnek. Gotujemy około 12-15 minut od momentu gdy woda znów będzie wrzała taki czas gotowania jest odpowiedni do masy ciała ,jeśli

Viola cooks with passion
Akcja: Ziemniak i Spółka 210

Jego kompania to warzywa. W ostatnich czasach spożycie tego warzywa znacznie spadło. Przywróćmy go na salony , bo jest naprawdę wartościowy. Mam tylko jeden warunek: nie można zamieszczać w przepisie mięsa i wędlin. Niech to będą potrawy zawierające różne warzywa i owoce, zioła, przyprawy, nabiał oraz ryby. Wiem, że potraficie wyczarować ziemniaczane pyszności :) A więc do dzieła

Kulinarne przemyslenia
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 226

ciasta Rozcieranie i szatkowanie Emulgowanie Ubijanie Miksowanie Mielenie, proszkowanie i ścieranie Rozdrabianie Przyrządzanie napojów Przygotowywanie wywarów Ważenie Funkcja TURBO – mielenie twardych składników W przypadku pasztetu w jednym naczyniu ugotowałam mięso na pasztet (nie musząc doglądać jak się gotuje, czy się nie przypala), połączyłam je ze wszystkimi składnikami i je rozdrobniłam. W przypadku sernika w jednym naczyniu rozdrobniłam ser (nie musiałam

Kuchnia Bazylii
Sałatka pieczarkowo-porowa 576

pyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie  imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone 5 jajek, pół puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu, płaska łyżka musztardy sól pieprz Przygotowanie: pieczarki myjemy kroimy w półplasterki i smażymy na łyżce oleju,na końcu smażenia delikatnie solimy i studzimy por kroimy

Swojskie jedzonko