brukselką i salsiccia z dodatkiem ziemniaczków, pieczarek i cebuli. Smaczna i pożywna. Kolorowa i zdrowa. Brukselka dominuje na sklepowych półkach. W Szwecji w postaci gorącej przystawki do świątecznego mięsa, a u mnie w domu ulubione warzywo o tej porze. Gorące sałatki z udziałem ziemniaków i innych warzyw robię bardzo często. Nie lubię jeść samych ziemniaków za wyjątkiem młodych. W sałatce
codojedzeniajest w pełni bezpieczna. Tak oczyszczoną wodę, nawet bez przegotowania mogą pić dzieci, niemowlęta czy też seniorzy. W kuchni taka woda jest niezastąpiona w gotowaniu, a ugotowane warzywa czy mięso na parze nabierają zupełnie innego smaku. Sześć stopni filtracji zapewnia wodę: oczyszczoną molekularnie naturalnie mineralizowaną szlachetnym dolomitem (tabela składu mineralnego filtrowanej wody) o alkalicznym pH Eliminuje bakterie, a także
Gotowanie i blogowaniełyżeczki cukru 1,5 cm korzenia imbiru (obrany i posiekany) 2 goździki Przygotowanie: Filety karpia mielimy razem z cebulą i czosnkiem przez maszynkę z drobnymi oczkami dwukrotnie. Do mięsa dodajemy jajka, namoczoną bułkę, pietruszkę, sól, pieprz - wszystko dobrze wyrabiamy i dodajemy bułkę tartą. Jeżeli masa jest zbyt kleista dodajemy jeszcze bułkę tartą. Z masy wyrabiamy małe kulki, które otaczamy
Niezły Młynekwersji sałatkowej. Kasza nadaję się jak strzał w dziesiątkę. Można ją szybko przyrządzić i postawić na stole imprezowym, okolicznościowym lub podać do mięsa z grilla. Jak tylko chcecie ! :) Składniki: kasza kuskus 3/4 szkl. woda 1 szkl. papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka papryka czerwona 1 szt. papryka
Kuchnia PaulettesDelikatne polędwiczki w chrupiącym jajecznym cieście. Zazwyczaj jest tak, że najpierw maczamy w jajku a potem w mące. Tutaj jest na odwrót. Dzięki temu doprawione mięso nie traci smaku, a przyprawy są wyczuwalne ;) Składniki: polędwiczki 8 szt. jaja 2 szt. mąka kukurydziana 1/3 szkl. sól 1 łyżeczka tymianek 1 łyżeczka papryka ostra mielona 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta czosnek granulowany
Kuchnia Paulettesnadadzą aromatu. 3. Dodać ziele oraz doprawić do smaku. Dodać zahartowaną śmietanę oraz zagęścić zupę mąką z niewielką ilością zimnej wody. Ugotowaną kość wyciągnąć z zupy i oskubać. Mięso wrzucić z powrotem do zupy
Kuchnia PaulettesRozpływające się w ustach mięso kurczaka z chrupiącą skórką to coś przepysznego. Idealnie skomponowana mieszanka przypraw sprawia, że kurczak jest złocisty i idealnie doprawiany. Pyszny dodatek do pieczonych ziemniaczków. Składniki: kurczak świeży 1.2 kg. Marynata: sól 1 łyżeczka tymianek 1 łyżeczka czosnek granulowany 1 łyżeczka kminek 1/2 łyżeczki majeranek 1 łyżeczka kolendra 1 łyżeczka rozmaryn 1/2 łyżeczki koperek
Kuchnia PaulettesGotować od. 5-8 min. Następnie przecedzić i zalać zimną wodą. Wok rozgrzać. Wlać olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni. 3. Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem. RADA! Podawać z ryżem
Kuchnia PaulettesMetoda: 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni. 2. Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć. 3. Wodę wlać do garnka i zagotować z kostką warzywną i suszonymi warzywami. 4. Kiedy się rozpuści dodać filety z kapustą. Gotować ok. 30 min. Makaron
Kuchnia Paulettescebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem i mieszamy. Kalafior dzielimy na małe różyczki i razem z brukselką gotujemy w parowarze 15 min. Następnie dodajemy do naszego dania. Mieszamy. Siekamy listki magi także dodajemy. Doprawiamy
Kuchnia Paulettescebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem i mieszamy. Kalafior dzielimy na małe różyczki i razem z brukselką gotujemy w parowarze 15 min. Następnie dodajemy do naszego dania. Mieszamy. Siekamy listki magi także dodajemy. Doprawiamy
Kuchnia Paulettespokroić w cienkie plasterki. Dodać jasny sos sojowy i szczyptę pieprzu. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Rozgrzać wok. Wlać olej ryżowy i wrzucić kurczaka. Kiedy mięso się przysmaży dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki marchew, ziele angielskie i liście laurowe ( marchew można zetrzeć na tarce ). Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się kurczaka. Zalać
Kuchnia Pauletteswrzucić papryki i pieczarki. Podsmażyć. Zalać połową bulionu, dodać ziele angielskie i liście laurowe, i gotować na średnim ogniu, aż papryka lekko zmięknie. Dodać filety i wymieszać. Kiedy mięso będzie miękkie dodać cukinię. Zalać resztą bulionu i wymieszać. Pomidory przelać do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Wlać do leczo, dodać przecier i wymieszać. Gotować
Kuchnia PaulettesPierogi można robić z różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi. Rodzinie najbardziej smakują podsmażone :) SKŁADNIKI: Ciasto
Kuchnia Paulettesefektowne danie, które pięknie prezentuje się na stole. Po drugie nie wymaga dużego nakładu pracy, a po trzecie smakuje wyśmienicie :). Ten kurczak jest aromatyczny i idealnie zamarynowany, dzięki czemu mięso nie jest suche, tylko soczyste, a skórka idealnie wypieczona. Kurczaka natarłam pod skórką, dlatego nie tylko skórka ma smak, ale cały kurczak. Bardzo polecam ten sposób ! :) Jeżeli chcemy zachwycić bliską
Kuchnia Paulettes