Zapiekana brukselka

Zapiekana brukselka

Składniki: • 500 g brukselki • 2 łyżki masła roztopionego • sól • natka pietruszki Posypka • 1 łyżeczka tartej bułki • 1 łyżeczka startego parmezanu • 1 łyżeczka orzechów włoskich Wykonanie: • Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. • Orzechy włoskie włożyć do woreczka i utłuc tłuczkiem do mięsa lub zemleć w młynku. • Połączyć orzechy z parmezanem i bułką tartą. • Ugotowaną brukselkę włożyć do naczynia do zapiekania, polać masłem i posypać posypką. • Zapiekać przez 15 ...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję