Parzybroda z szybkowaru 189patelni. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, wędzonkę również w kosteczkę. Najpierw na oleju podsmażamy wędzonkę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie przygotowujemy szybkowar. Do misy szybkowaru przekładamy cebule z mięsem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kapustę kroimy na pół a każdą połówkę na ćwiartki (kawałki kapusty muszą być duże). Następnie do szybkowaru wrzucamy ziemniaki, kapustę, liść laurowy, ziele angielskie, sól
Dorota Smakuje
Golonka w kapuście z szybkowaru 183Golonka w kapuście z szybkowaru – konkretne danie by konkretnie sobie podjeśc Lubię szybkowar, bo dania w nim przygotowanie gotują się w ekspresowym czasie a mięso w nim gotowane, szczególnie te twardsze rodzaje jak golonka czy żeberka wychodzą rewelacyjnie mięciutkie i soczyste. Dzisiaj przepis na golonkę wieprzowa gotowana w kapuście kiszonej z dodatkiem grzybków i śliwki suszonej
Dorota Smakuje
Szybka zupa fasolowa 164lekko przyrumieni przekładamy całość do dużego garnka, na patelni na pozostałym tłuszczu podsmażamy marchewkę, pietruszkę, pora i seler dokładnie mieszając ok 3 min, podsmażone warzywa przekładamy go garnka z mięsem, zalewamy bulionem,zagotowujemy i gotujemy 10 min na średnim ogniu, po tym czasie do naszej zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek, gotujemy dalej ok 10 min do miękkości ziemniaków
Blog kulinarny S9.PL
Gołąbki bez zawijania 866trzeba odparzać kapusty to też zajmuje trochę czasu. Jednakże w smaku przypominają klasykę. Koniecznie sami spróbujcie! Gołąbki bez zawijania - składniki: (około 18 sztuk) Masa na gołąbki: 500g mięsa mielonego 500g kapusty 100g ryżu 1 jajko 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku (płaska) 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól , pieprz Dodatkowo: 1 łyżka oleju Ponadto: kilka liści z kapusty
Di gotuje
Soczysta kaczka pieczona 148lubię pieczony drób, jest lekkostrawny i jeśli przygotujemy go w odpowiedni sposób – smaczny, soczysty. Dobra kaczka nie jest zła Zapraszam Was do wypróbowania mojego przepisu na mięciutkie soczyste mięso pod chrupiąca skórką. PRZEPIS NA SOCZYSTA KACZKA PIECZONA Składniki na soczysta kaczka pieczona: kaczka o wadze 2-2,5 kg sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony majeranek masło zwykłe
Dorota Smakuje
pyszne schabowe kotlety mielone... 236czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, smalec 2 łyżki ziemniaki ugotowane 8 sztuk, surówka - ile potrzeba W rozdrabniaczu zmiksować pokrojone kotlety schabowe. Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, podsmażoną, wystudzoną cebulę, kucharka, pieprz, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić na kleistą masę. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać
W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki Kontowersyjki 183łyżki majonezu · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy bardzo drobniutko, solimy i wbijamy jajko. 2. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. 3. Ogórki również kroimy drobno. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
Kulinarna Chwila
Gulasz wołowy z dynią i chilli 129ciast, placuszków, czy do sosów. Tym razem zrobiłam gulasz wołowy z jej dodatkiem i okazało się to być strzałem w dziesiątkę. Danie posmakowało każdemu. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 25 dkg dyni * 1 papryczka chilli * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * 3 łyżki śmietanki 30% * 1 cebula * 2 ząbki czosnku *1/2 łyżeczki imbiru mielonego * 1 łyżeczka płatków słodkiej papryki * suszony
Pieprzyć z Fantazją
Golonka z kapustą zasmażaną 132górach. Tak mam w zwyczaju Jedak od czasu do czasu przyrządzam ją też w domu. Wybieram zawsze golonki z tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma. Oczywiście jeśli potrzeba
Pieprzyć z Fantazją
Schab idealny z ziołami 183schab to petarda, soczysty, aromatyczny, delikatny, idealny. Polecam na świąteczny obiad, biesiadnicy będą zachwyceni. Macie swoje ulubione mięsa na świąteczny stół? podrzucie pomysły. Idealny schab. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
SCHAB PIECZONY W MAŚLANCE Z CEBULĄ 215jest też przesolony tak jak kupne wędliny, więc spokojnie można podać go dzieciom oraz osobom, które muszą unikać nadmiaru soli. Maślanka świetnie się sprawdza jako marynata do mięsa, dzięki niej staje się ono bardziej delikatne i nie wysycha podczas pieczenia. Wykonanie takiej domowej wędliny jest bardzo proste, bo praktycznie robi się sama. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość
Kuchnia MagdaLeny
SCHAB PIECZONY W MAŚLANCE Z CEBULĄ 215jest też przesolony tak jak kupne wędliny, więc spokojnie można podać go dzieciom oraz osobom, które muszą unikać nadmiaru soli. Maślanka świetnie się sprawdza jako marynata do mięsa, dzięki niej staje się ono bardziej delikatne i nie wysycha podczas pieczenia. Wykonanie takiej domowej wędliny jest bardzo proste, bo praktycznie robi się sama. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość
Kuchnia MagdaLeny
Świąteczna kapusta z grochem i grzybami 165robisz ją na święta, to teraz jest ten moment- dodaj żeberka do kapusty. Gotuj potrawę do miękkości na bardzo wolnym ogniu. Dodaj przetarty groch (lub cały). Wyjmij żeberka, zostaw mięso. Gotowe! Uważaj, aby nie przypalić kapusty, ponieważ przypalona kapusta ma bardzo nieprzyjemny zapach wyczuwalny w potrawie. Jeśli już zdarzy nam się ten wypadek to jest na to sposób, można przypaloną
Z Kuchni Do Kuchni
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 136kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić ją. Odstawić z ognia i poczekać aż wystygnie. Po tym czasie wymieszać cebulę z musztardami. Na każdą polędwiczkę wyłożyć musztardę z cebulą. Owinąć mięso ciastem francuskim (każdą polędwiczkę w jeden blat ciasta). Posmarować cisto francuskie rozbełtanym jajkiem. Piec w temp 180 st przez ok 50 min. Podawać ciepłe
Kuchnia w oparach
Dymy wędzarnicze w płynie 112każdy lubi smak wędzonej wędliny, wędzonych ryb czy serów. Tego aromatu nie da się porównać z niczym innym. Smaku również. Zresztą cała otoczka wędzenia też jest niesamowita. Najpierw trzeba mięso, ryby czy sery stosownie przygotować. Później powoli spalające się drewno wytwarzające aromatyczny dym spowija je i otacza tym co ma w sobie najlepsze. To cały ceremoniał, który może trwać
Marder&Marder Manufacture