mięso - 63110 przepisów (strona:1868/4208)

Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską 169

Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – jeśli zostało Ci mięso z rosołu i nie masz pomysłu, jak je wykorzystać, to polecam zużyć je do wykonania tej oto sałatki. Jest ona dość delikatna w smaku, idealna na śniadanie lub kolację. The post Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierogi z mięsem 188

doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min.,  potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki, nakładamy mięso i lepimy pierogi. Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody, wyławiamy po 3-4 min. Potem chwilę hartujemy w zimnej wodzie

chleba naszego
Kurczak z warzywami i koperkiem 224

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową 208

ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 2 puszki pomidorów 0,5 łyżeczki cukru sól morska pieprz 150 – 200g fasoli szparagowej Na pulpety: 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki utartego sera żółtego Jak zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką: Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu

Dorota Smakuje
Domowe burgery 297

Składniki: 4 pełnoziarniste bułki do burgerów 500 mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 1 łyżka papryczek jalapeno w zalewie 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu 1 łyżka czubrycy czerwonej 2 łyżki maggi … Czytaj dalej Domowe burgery

czarrna od kuchni
Łosoś z grilla – pyszny 181

zdjęciu tak właśnie była przygotowywana i niestety folia przywarła mi do skóry łososia, mocno się przypalając (ta zwęglona część pod skórą na zdjęciu to właśnie folia;) ) Na szczęście mięso ryby odchodzi bezproblemowo od skórki, więc nie stanowi to większego problemu (jedynie nieapetycznie wygląda). Podany czas grillowania jest orientacyjny, zbyt wiele jest tutaj zależne od rodzaju grilla, temperatury, grubości ryby

Smaki Na Talerzu
Kurczak z włoskiej wyspy Salina 221

nigdy, okazało się, że mam wszystkie składniki w domu ♥ Mówię Wam, to było przeznaczenie, nie wierzę w przypadki! Wszystko soczyste, ociekające dobrocią i troskliwą pysznością pieczonych warzyw i delikatnego mięsa. Jeżeli przestudiujecie przepis, możecie zauważyć, że nie ma w nim dwóch podstawowych przypraw, czyli soli i pieprzu, bo całą słoność potrawa zawdzięcza kaparom, a ostrość i głębię smaku papryczkom chili

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tagliatelle w sosie bolońskim 181

ścieramy na tarce, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kiedy się już rozgrzeje, to wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy jednocześnie rozdrabniając je, aby uniknąć większych grudek. Dodajemy marchew i oba selery. Wszystko razem podsmażamy przez 5 minut, często mieszając. Dolewamy wino i dusimy przez kolejne kilka

Analiza Smaku
Polędwiczki w sosie kurkowym 161

gustu. Polędwiczki wieprzowe zanurzone w sporej ilości łagodnego i kremowego sosu na bazie świeżych i pachnących kurek. Polędwiczki wychodzą super miękkie i łagodne w smaku. Sos podkreśla delikatną strukturę mięsa i wzbogaca je pięknymi nutkami leśnych grzybów. Musie wypróbować! Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - przepis:  2 średnie polędwiczki wieprzowe 300 g kurek 1 średnia cebula 200 ml śmietanki

Kuchnia Łukasza
ZUPA JARZYNOWA - z kurczakiem, przepis 208

wodzie mąkę ziemniaczaną, podgrzewamy jeszcze przez 3 minuty i zestawiamy garnek z ognia. Wyjmujemy filet z kurczaka i kroimy w niewielką kostkę. Do zupy dodajemy zahartowaną i spienioną śmietanę, mięso z kurczaka i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku przyprawami i podajemy. Zupa jarzynowa - z czym podać? Oto kilka pomysłów na dodatki do zupy jarzynowej, dzięki którym będzie jeszcze lepsza :) zupa

Moja Książka Kucharska
Młode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym 163

cukrem ( lub miodem ) i wlewamy do ziemniaków . Mieszamy dokładnie do połączenia składników . Wstawiamy do lodówki , najlepiej na noc ale wystarczą dwie godziny . Serwujemy schłodzone z dowolnymi dodatkami , świetne do mięs z grilla lub pieczonego kurczaka . Z rybą także robią świetny obiad Smacznego ! Artykuł Młode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 127

Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs, sałatek, dań z grilla, na kanapki. Lubicie bardziej ostre dipy? – dodajcie więcej chili, ba! świeżo posiekanej papryczki z pestkami. Nie ma co, jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, nic dodać nic ująć, jest pyszny! Tańszy od gotowców, ze składników które zazwyczaj w domu są. Robicie tyle

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń wieprzowa z pieczarkami i kaszą 181

inny. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę wydobyć tego "czegoś" z tego gulaszu i nie mogę dojść do tego. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że mięso w czasach mojego dzieciństwa było zupełnie inne. Prosto od rzeźnika ze świeżej wieprzowiny karmionej naturalnie i smakowało wybornie. Zapraszam jednak na danie pyszne i pożywne, spróbujcie koniecznie. Moja Babcia

Moje Małe Czarowanie
Leczo z fasolką szparagową, papryką, cukinią i kiełbasą 192

fasolką szparagową. Tak sobie próbujemy z różnymi dodatkami, było już z marchewką i polecam, bo naprawdę dobre, teraz fasolka, bo kupiłam z myślą, że będzie jako dodatek do mięsa, ale chłopakom zamarzyło się leczo, a fasolka już za długo by nie poleżała. U mnie porcja na dwa dni dla 3 osób, więc jeśli chcecie mniej to musicie zmniejszyć ilość składników

kruche babeczki
Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką 149

Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką powstała jako dodatek do grillowanych mięs, ale oczywiście wspaniale będzie smakowała także wegetarianom. Chciałam  ją też ożywić nieco jakimś fajnym kolorowym akcentem no i padło na porzeczki.  Leżały sobie na blacie kuchennym, czekając na swoje pięć minut. W sumie, jak do sałatek dodaje się ziarenka granatu, to czemu nie dodać

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania