mięso - 63110 przepisów (strona:1855/4208)

Pierś z kurczaka w zalewie smażona 691

ugotowanymi ziemniakami i surówką :). Pierś z kurczaka możemy zamienić na schab i zamiast ziół do drobiu dodać majeranek. Proporcje zalewy również możemy sobie zwiększyć w zależności od ilości mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 większe ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół do drobiu 1 czubata łyżeczka musztardy 3 łyżeczki

Blog kulinarny S9.PL
Żeberka w sosie cebulowym z musztardą. Mięciutkie i bardzo aromatyczne. PRZEPIS 151

wmieszaj, włóż żeberka i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 do 2 godzin. Jeśli trzeba, uzupełniaj wodę. Żeberka są gotowe, gdy z łatwością można wyciągnąć z mięsa kostkę. Rada: do tak przygotowanych żeberek fajnie pasują wszelkie kasze lub gotowane ziemniaki. Artykuł Żeberka w sosie cebulowym z musztardą. Mięciutkie i bardzo aromatyczne. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska

Kulinarna Polska
Karkówka zapiekana z kapustą pekińską 117

Karkówka zapiekana z kapustą pekińską to bardzo proste i nieskomplikowane danie na obiad. Mięso wychodzi miękkie i soczyste, a kapustą jest świetnym uzupełnieniem. Podałam ją z kluskami śląskimi i surówką z buraczków. Danie powstało spontanicznie, gdyż zostało mi pół główki kapusty pekińskiej i nie miałam co z nią zrobić. Jak widać czasami takie szybkie pomysły okazują się trafione. Karkówka

e-PrzepisyKulinarne
PULPECIKI Z INDYKA Z MAKARONEM ORZO I SOSEM JOGURTOWYM 126

tarta – 4 łyżki * sól * pieprz * świeży koperek DODATKOWO: * makaron orzo – 300 g * jogurt grecki * sól, pieprz * czosnek * koper SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PULPECIKI: Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso mielone mieszamy z cebulą i czosnkiem, dodajemy sól, pieprz, posiekamy koper i bułkę tartą. Wbijamy jajka – wyrabiamy bardzo dokładnie na elastyczną, dobrze formującą się masę. Formujemy pulpeciki. Układamy obok

Ostra na Słodko
Kotlety jajeczne 156

zawierają również dużo cennych składników jak tłuszcze i węglowodany. Żółtko jest źródłem lecytyny i luteiny. Najcenniejszym ich składnikiem są jednak białka przez co są doskonałym zamiennikiem mięsa.  Proste bezmięsne danie, które z powodzeniem zastąpi klasycznego mielonego. Kotleciki są dobrze doprawione i mają chrupiącą panierkę. Wykonanie jest banalnie proste i ekspresowe. Można je podać z dowolnym sosem-ja polecam domowy

Krylowa Kuchnia
Kopytka- przepis podstawowy 160

umyć i ugotować. Gorące ugnieść, a następnie zostawić do ostudzenia. (Ja to robię zawsze dzień wcześniej, ale można zrobić tego samego dnia)Zimne ziemnaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przez praskę do ziemniaków. Do ziemniaków dodać jajko, mąke i sól. Zagnieść szybko ciasto (za długo wyrabiane robi się rzadkie). Ciasto dzielić na części i podsypując mąką formować wałeczki

Krylowa Kuchnia
Pierś z kurczaka w karmelu 117

danie zupełnie inne niż na co dzień. Do smażenia nie używa się w ogóle oleju, przez co w trakcie można odrobinę się obawiać, czy wszystko wyjdzie jak powinno, ale mięso jest mięciutkie i bardzo apetyczne. Karmel bardzo łatwo rozpuszcza się w ciepłej wodzie, więc o patelnię nie ma co się martwić na zapas, szybko wróci do idealnego stanu. Składniki

niecodziennikpary
Golonka pieczona na kiszonej kapuście 115

Golonki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić i popieprzyć, przełożyć na kapustę. Zamknąć naczynie pokrywą i wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika. Piec 2-2,5 godziny – mięso powinno odchodzić od kości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Golonka pieczona na kiszonej kapuście pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Cytrynowe skrzydełka 126

czasu do czasu mieszając. Do naczynia żaroodpornego włożyć skrzydełka, wlać marynatę, wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec ok. 40 minut – w trakcie mięso odwrócić. Cytrynowe skrzydełka dodatkowo można opiec kilka minut na funkcji grill dla lepszego zrumienienia skórki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Cytrynowe skrzydełka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ćwikła z chrzanem 132

ćwikły z chrzanem nie ma u nas w domu świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia, to stały dodatek do warzywnej sałatki oraz do mięs i wędlin. Najlepsza jest ta zrobiona z gotowanych buraczków i świeżo startego chrzanu, ale czasami zdarzało nam się przygotować ćwikłę z chrzanem ze słoiczka. Druga opcja pozwala uniknąć łzawienia oczu i pieczenia w nosie, jednak zdecydowanie wybieramy

niecodziennikpary
Cordon bleu 154

tarta do panierowania mąka do panierowania sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schab pokroić na 5 plastrów, każdy z nich rozbić tłuczkiem, uważając, żeby nie porozrywać mięsa. Oprószyć je z obu stron solą oraz pieprzem. Na połówkę każdego kotleta wyłożyć szynkę, ser i ponownie szynkę. Przykryć drugą połówką i zamknąć, tak aby nadzienie nie wystawało – dodatkowo

niecodziennikpary
Udka kacze w pomarańczach 123

Kaczka należy do naszego ulubionego drobiu, gdyż jest bardzo wdzięcznym produktem, który można przygotować na wiele sposobów – zarówno w całości, jak i podzielonym na porcje. Mięso bardzo dobrze komponuje się z owocami, dlatego zazwyczaj pieczemy kaczkę nadziewaną pomarańczami lub szybszą wersję, czyli udka kacze w pomarańczach . Kaczkę najczęściej przygotowujemy sobie na niedzielę, kiedy to mamy czas nie tylko

niecodziennikpary
Gęsie żołądki 137

podsmażać, żeby się przyrumieniły. Wlać wino, a gdy się zredukuje, wlać tyle wody, żeby żołądki były całe przykryte. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 2 godziny – aż mięso będzie miękkie. Zdjąć pokrywkę, sos zredukować. Gęsie żołądki doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wymieszać z posiekaną świeżą natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęsie żołądki pochodzi z serwisu

niecodziennikpary
Kaczka glazurowana miodem 111

piec przez 2-2,5 godziny , co jakiś czas polewać ją sosem oraz przewracać na drugą stronę. Kaczkę glazurowaną miodem wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut, aby mięso odpoczęło. Podawać pokrojoną na kawałki z dodatkiem upieczonych owoców oraz ziemniaków lub kaszy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kaczka glazurowana miodem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa kalafiorowa 153

podsmażenia warzyw na oleju lub maśle klarowanym, dzięki czemu szybciej robią się miękkie, a ich smak również się wzbogaca. Tak było i tym razem i choć zrezygnowaliśmy z dodania mięsa, smak zupy kalafiorowej był intensywny i głęboki. Składniki na zupę kalafiorową 1 mały kalafior 2 marchewki 2 pietruszki 1 kawałek selera 1 kawałek pora (biała część) 4 średnie ziemniaki

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania