mięso - 63110 przepisów (strona:1851/4208)

Aromatyczny schab z wiosennymi warzywami / Aromatic pork chop with spring vegetables 192

oliwy z oliwek 1/2 pęczka koperku Porcje schabów rozklep tępą stroną noża lub tasaka. Do miski wlej przyprawę w płynie, oliwę, dodaj tymianek, pieprz i przeciśnięty czosnek. Wymieszaj, włóż mięso i dokładnie obtocz go w marynacie. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Składniki na sos chrzanowy wymieszaj w miseczce, dopraw solą i pieprzem. Szparagi gotuj w lekko osolonej i posłodzonej

Delicious Place
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 266

Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Curry z kalafiora 148

zawsze obowiązkowy w sosie był kurczak. Tym razem postawiłam na wegetariańską wersję i zrobiłam curry z kalafiora. Jest to naprawdę świetna alternatywa dla kalafiora z bułką tartą, a braku mięsa w ogóle w potrawie nie zauważyłam. Pikantny sos na bazie jogurtu, słodkie pomidorki i przepyszny kalafior. Danie można podać z ugotowanym na sypko ryżem, ja podałam z kaszą bulgur

Krylowa Kuchnia
Kurczak w białym sosie 121

małe czerwone papryki - pęczek szczypiorku - po łyżeczce bazylii i estragonu - 330 ml śmietany 12% - 250 ml wody - 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i tniemy w  dowolne kawałeczki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe paseczki. Szczypiorek myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę wrzucamy

Kuchnia Pełna Emocji
Pulpeciki z płatkami owsianymi 155

podane z sosem pomidorowym, śmietanowym, koperkowym lub też pieczarkowym to zawsze będą smakowały naprawdę pysznie! Polecam. Pulpeciki z płatkami owsianymi - składniki: (około 8-9 sztuk) Pulpeciki: 250-300g mięsa mielonego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) ulubione zioła sól, pieprz Dodatkowo: 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego

Di gotuje
Kotlety z piersi kurczaka w jogurcie i panierce z krakersów 154

smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), mięso obsypujemy z obu stron przyprawami, krakersy rozdrabniamy/ kruszymy w blenderze na pył lub robimy to ręcznie np, wałkiem do ciasta, kotlety zanurzamy w jogurcie a następnie obtaczamy w zmielonych krakersach

Blog kulinarny S9.PL
Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem 179

Kluski śląskie kojarzą się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kiełbasa w boczku z grilla 166

sezonem grillowym . Kiełbaski z grilla w towarzystwie chrupiącego boczku podobnie jak szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką i Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) doskonale zaspokajają nasz apetyt na mięso z grilla. Kiełbaski z grilla podałam z zielonymi szparagami również grillowanymi, całość można podać np. z pieczonymi ziemniakami i jakąś letnią sałatką. Kiełbasa w boczku z grilla. Grillowane kiełbaski

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy gyros na talerzu z frytkami 159

frytkami to przepyszny, zdrowy i odchudzony przepis na popularną potrawę z budek ulicznych. Uwielbiam to danie i mogłabym je jeść codziennie. A dzięki upieczeniu frytek w piekarniku i wykorzystaniu mięsa z kurczaka, wcale nie jest bardzo kaloryczne. Jedna porcja ma niecałe 500 kcal. Składniki na domowy gyros na talerzu (3 porcje): Frytki z piekarnika: 5-6 średniej wielkości ziemniaków

e-PrzepisyKulinarne
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 196

Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Młode ziemniaczki z pulled pork i wiosenną sałatką 165

Przepis na PULLED PORK znajdziecie tu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Jednym ze sposobów podania pulled pork w wersji bardzo lekkiej i wiosennej jest podanie mięsa z młodymi ziemniakami i surówką. Młode ziemniaki gotujemy w dość mocno osolonej wodzie. Surówka: 1/4 główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 5 rzodkiewek 4 ogórki gruntowe 1 ogórek małosolny feta w kostkach 1 łyżka majonezu sól

Kocham Czekoladę
Czysty barszcz czerwony z uszkami z mięsem 157

barszczu firmy Krakus. Wypróbowałam już wiele koncentratów i ten nadaje najlepszy smak. Przede wszystkim nie jest gorzkim, jak te z pozostałych firm. Artykuł Czysty barszcz czerwony z uszkami z mięsem pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Mrożonki. Wady mrożonek i zalety mrożenia jedzenia. 143

mrożonek są jednymi z najzdrowszych. Jakie są zalety i wady mrożonek? Mrożonki na talerzu Wielu szefów kuchni nie korzysta z mrożonek, gdyż w efekcie procesu mrożenia warzywa, owoce i mięso tracą przede wszystkim konsystencję, jędrność i nie wyglądają tak apetycznie, jak świeże produkty. Dla dietetyków najważniejsze jest to, co dzieje się wewnątrz produktów spożywczych. Tracą one do 1/3 zawartości witamin

ProstePesto.pl
Wołowe medaliony z kremowym sosem pieczarkowym 186

Proste, krótko smażone medaliony z chudej wołowiny w towarzystwie niesamowitego kremowego sosu pieczarkowego z dodatkiem musztardy i wina to świetny sposób nie tylko na weekendowy obiad. Mięso nie wymaga marynowania, a przygotowanie sosu trwa zaledwie kilka minut. Składniki (4 porcje) -4 wołowe medaliony -150 g pieczarek -3 ząbki czosnku -pół małej cebuli -4 łyżki masła -1 łyżka musztardy Dijon

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania