Kurczak Marynowany w Jogurcie z Pieczonymi Warzywami 146blaszce, przykrywamy folią aluminiową, pieczemy w temperaturze 180* około 1 godzinę. 4. Paprykę kroimy w grubą kostkę, brokuł na różyczki, cukinię w półksiężyce, delikatnie solimy i pieprzymy. 5. Gdy mięso i ziemniaki zmiękną ściągamy folię, dodajemy warzywa, i całość już bez przykrycia pieczemy do miękkości
Dziś Ja gotuje
Wędlina drobiowo - wieprzowa z szynkowaru 202Pyszna wędlina z szynkowaru,ale spokojnie możecie zrobić ja również jak nie macie szynkowaru. Dzięki połączeniu mięsa z piersi z kurczaka (które jest białe )i karkówki (któa po ugotowaniu jest ciemna),wyszła ciekawie wyglądająca szyneczka,do tego dzięki przyprawą i lubczykowi pyszna i pachnąca.Polecam
Swojskie jedzonko
Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty 153ziarenka kminku oraz doprawi\u0107 do smaku sol\u0105 i pieprzem. Podawa\u0107 na gor\u0105co."}],"prepTime":"PT30M","cookTime":"PT1H","totalTime":"PT1H30M"} Bigos w wersji staropolskiej z dwoma rodzajami mięsa oraz dwoma rodzajami kapusty. Niewielki dodatek jabłek i powideł śliwkowych nadaje niepowtarzalnego smaku. Dlatego warto spróbować naszego tradycyjnego przepisu na pyszny bigos. Artykuł Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty
ProstePesto.pl
Wielkanocny chleb nadziewany. 193pszenny chleb, dlatego piekę go nie tylko na Wielkanoc. Jest pyszny! Nadziany chrzanem, jajkami, szynką i szczypiorkiem lub brokułami stanowi samodzielne danie lub bardzo dobry dodatek do pieczonych mięs, jaj w majonezie, sałatki jarzynowej lub innych, mniej lub bardziej świątecznych potraw. Polecam! Składniki na wielkanocny chleb nadziewany: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 100 ml. letniego mleka
Rozpustne gotowanie
Domowy krupnik 201właśnie ma w sobie cały smak i aromat. Krupnik możecie przygotować na dowolnym bulionie – mięsnym, warzywnym. Jak wybierzecie wersję mięsną to dodatkowo możecie później to mięso pokroić i dodać do zupy. Będzie ona wtedy znacznie bardziej treściwa. Zobacz: Wyprzedaż damskich kosmetyków! Składniki (na 0k. 2-2,5 l zupy) 2 udka z kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki 4 ziemniaki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Soczyste kotlety schabowy w chrupiącej panierce 184u0142ocisto - br\u0105zowego odcienia."}],"prepTime":"PT20M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT40M"} Schabowy kotlet to w wielu domach podstawa niedzielnego obiadu. I słusznie, bo to najpyszniejszy oraz jednocześnie soczysty rodzaj mięsa. Przyrządzony w tradycyjny sposób w chrupiącej panierce z bułki tartej. Ponadto smakuje dobrze zarazem na ciepło i na zimno. Pamiętam jak w podstawówce obowiązkowo wszystkie mamy przygotowywały dzieciom kanapki z kotletem
ProstePesto.pl
Miodowa-maślana poledwiczka wieprzowa 174przykrycia 15-20 minut od czasu do czasu polewając powstajacym sosem. Gotową polędwiczkę wyjąć z naczynia. Do sosu wlać bulion. Wymieszać. Na średnim ogniu palnika podgotować do zredukowania. Mięso podawać pokrojone w grubsze medaliony i polane przygotowanym sosem. Smacznego
Zielona Kuchnia
Pulpety ala gołąbki 271Składniki: 500 g mięsa mielonego 200 g czerwonej soczewicy 250 g kapusty pekińskiej 1 cebula 2 jajka jarzynka, pieprz ziołowy czubryca czerwona czosnek suszony sos chili zioła prowansalskie 1 mały … Czytaj dalej Pulpety ala gołąbki
czarrna od kuchni
Ryż smażony z kurczakiem i jajkiem jak u “Chińczyka”. PRZEPIS krok po kroku 384jajo wbij do szklanki i roztrzep. W woku lub na głębokiej patelni z cienkim dnem dobrze rozgrzej olej (około 3-4 łyżek). Nie zmniejszając płomienia, na dnie równomiernie rozłóż mięso, zostaw na minutę bez mieszania, wrzuć wszystkie pozostałe składniki i smaż około 3 minut bardzo często mieszając, przesuń wszystko na bok woka, w wole miejsce wlej jajko, zostaw na około
Kulinarna Polska
Nieoczywiste produkty które można mrozić 150tackach lub macie silikonowej – potem zbieramy do torebki foliowej – po rozmrożeniu możemy wykorzystać je np. do ryby po grecku Ryba wędzona – jeśli zostanie nam połówka np. wędzonej makreli – oddzielamy mięso od ości i zamrażamy w małym pojemniczku – po rozmrożeniu możemy przygotować z niej np. pastę kanapkową Resztki surówek np. z marchewki – zamrażamy w małych pojemniczkach np. silikonowych – po zamrożeniu przekładamy
Dorota Smakuje
Królik w śmietanie z rozmarynem i czosnkiem 161Królik w śmietanie z rozmarynem i czosnkiem to pyszny pomysł na obiad. Tego rodzaju mięso przygotowuję najczęściej na uroczyste obiady rodzinne. Ta marynata, którą przygotowałam świetnie komponuje smakowo z królikiem. Użyłam tu gałązek świeżego rozmarynu i taki właśnie polecam. Można oczywiście użyć suszonego, jeśli nie macie na parapecie doniczek ze świeżymi ziołami. W przepisie podałam … Czytaj dalej Królik
Pieprzyć z Fantazją
Kotlety siekane z kurczaka 119Kotlety siekane z kurczaka to smaczna alternatywa dla tradycyjnych kotletów z piersi. U mnie dziś z dodatkiem czerwonej papryki, wyszły przepyszne :). Mięso kurczaka możemy zamienić na indyka. Proste i smaczne, smakują wyśmienicie z opiekanymi ziemniaczkami i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, u mnie ok 500 gram ok pół większej papryki 100 gram żółtego sera
Blog kulinarny S9.PL