patelni umieszczamy kurczaka i pokrojone w kawałki śliwki (ja dałam połówki owoców). Całość podsmażamy na średnim ogniu aż będzie miękkie. W miseczce umieszczamy warzywa a na wierzchu ciepłe jeszcze mięso z owocami. Życzę Wam smacznego! ps. nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby sałatkę zabrać do pracy. Na zimno też smakuje wyśmienicie
Szybko Tanio SmacznieMięso z indyka ma niezwykle delikatny i subtelny smak, ponadto prawie w ogóle nie uczula. Dlatego, bardzo często poleca się go najmłodszym. Indyk może być także podstawą wielu wykwintnych i prostych dań jak np. polędwiczki. Z pewnością będą one smakowały wszystkim domownikom, z powodzenie można je przygotować w kilku odsłonach. Polędwiczki z indyka pieczone w … Czytaj dalej Polędwiczki
Pieprzyć z Fantazjąprzyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło smakiem, następnie kawałki kurczaka pojedyńczo obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron, po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć ręcznikiem papierowym, (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: 500 mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko słodka i ostra papryka zioła prowansalskie jarzynka 1 łyżka ostrego sosu chili sos: 1 duża cebula 3 … Czytaj dalej Fit pulpeciki z indyka
czarrna od kuchniZanim po raz pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny
Kulinarna Polskakiszone) 2 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka wody około pół szklanki mąki sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę kroimy w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbijamy dość cienko tłuczkiem do mięsa. Ogórki kroimy wzdłuż w paski. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Plastry karkówki posypujemy solą i pieprzem, układamy na nich po 2-3 paski ogórka i łyżeczkę podsmażonej
e-PrzepisyKulinarneCzas : 30 minut Poziom trudnośc i: Łatwe Liczba porcji : 2 Kalafior adobo to wegetariańska wersja kurczaka adobo, który jest narodową potrawą Filipińczyków. Przyrządza się go w ten sposób, że mięso jest duszone w słodko-słono-kwaśnym sosie z sosu sojowego, octu i cukru. Mikstura karmelizuje się pod wpływem temperatury nasycając kurczaka niesamowitymi smakami. Jak się okazuje ta metoda doskonale sprawdza
Niedzielny kucharzzapiekałam zwykle owinięte w szynkę parmeńską. Podane z jajkiem sadzonym stanowiły smaczną kolację. Czasem na razowej grzance, aby było bardziej treściwie. Tym razem jednak przekąska jest lżejsza i bez mięsa. Wybieram naczynie do zapiekania, aby zmieściły się w nim całe łodygi szparagów. Pęczek szparagów oczyszczam, odłamuję twarde końcówki. Wystarczy wygiąć końcówkę szparaga – odłamie się stwardniała część łodygi. Większą główkę
Kucharzycaschabu 700 g kiszonej kapusty puszka ananasa sól pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski listek laurowy ziele angielskie smalec do smażenia do zamarynowania mięsa łyżka oliwy sól pieprz szczypta chili w płatkach majeranek Schab myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i nacieramy oliwą oraz przyprawami, Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Przygotowujemy naczynie żaroodporne lub garnek rzymski. Kroimy w kostkę ananasa. Schab
Gotowanie jest łatweimbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Paprykę, marchew i imbir dusimy na drugiej patelni, na połowie łyżki oliwy około 8 minut. Tak podduszone warzywa przekładamy na patelnię z mięsem, mieszamy. Dodajemy szklankę wody, sok z puszki i pokrojonego w drobną kostkę ananasa, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat, curry, paprykę ostrą, sól i pieprz, dusimy około 30 minut. Skrobię łączymy
Be Fit Be Strong