mięso - 63110 przepisów (strona:1857/4208)

Polędwiczki z indyka – 3 bardzo proste przepisy 135

Mięso z indyka ma niezwykle delikatny i subtelny smak, ponadto prawie w ogóle nie uczula. Dlatego, bardzo często poleca się go najmłodszym. Indyk może być także podstawą wielu wykwintnych i prostych dań jak np. polędwiczki. Z pewnością będą one smakowały wszystkim domownikom, z powodzenie można je przygotować w kilku odsłonach. Polędwiczki z indyka pieczone w … Czytaj dalej Polędwiczki

Pieprzyć z Fantazją
Stripsy/nuggetsy a’la KFC 1379

przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło smakiem, następnie kawałki kurczaka pojedyńczo obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron, po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć ręcznikiem papierowym, (adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Fit pulpeciki z indyka 262

Składniki: 500 mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko słodka i ostra papryka zioła prowansalskie jarzynka 1 łyżka ostrego sosu chili sos: 1 duża cebula 3 … Czytaj dalej Fit pulpeciki z indyka

czarrna od kuchni
Kurczak po tajlandzku w panierce kokosowej. PRZEPIS 253

Zanim po raz pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny

Kulinarna Polska
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym 235

kiszone) 2 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka wody około pół szklanki mąki sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę kroimy w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbijamy dość cienko tłuczkiem do mięsa. Ogórki kroimy wzdłuż w paski. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Plastry karkówki posypujemy solą i pieprzem, układamy na nich po 2-3 paski ogórka i łyżeczkę podsmażonej

e-PrzepisyKulinarne
Przepis dnia: Słodko-kwaśno-słony kalafior adobo 196

Czas : 30 minut Poziom trudnośc i: Łatwe Liczba porcji : 2 Kalafior adobo to wegetariańska wersja kurczaka adobo, który jest narodową potrawą Filipińczyków. Przyrządza się go w ten sposób, że mięso jest duszone w słodko-słono-kwaśnym sosie z sosu sojowego, octu i cukru. Mikstura karmelizuje się pod wpływem temperatury nasycając kurczaka niesamowitymi smakami. Jak się okazuje ta metoda doskonale sprawdza

Niedzielny kucharz
Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie 167

zapiekałam zwykle owinięte w szynkę parmeńską. Podane z jajkiem sadzonym stanowiły smaczną kolację. Czasem na razowej grzance, aby było bardziej treściwie. Tym razem jednak przekąska jest lżejsza i bez mięsa. Wybieram naczynie do zapiekania, aby zmieściły się w nim całe łodygi szparagów. Pęczek szparagów oczyszczam, odłamuję twarde końcówki. Wystarczy wygiąć końcówkę szparaga – odłamie się stwardniała część łodygi. Większą główkę

Kucharzyca
Schab w kapuście z ananasem 163

schabu 700 g kiszonej kapusty puszka ananasa sól pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski listek laurowy ziele angielskie smalec do smażenia do zamarynowania mięsa łyżka oliwy sól pieprz szczypta chili w płatkach majeranek Schab myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i nacieramy oliwą oraz przyprawami, Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Przygotowujemy naczynie żaroodporne lub garnek rzymski. Kroimy w kostkę ananasa. Schab

Gotowanie jest łatwe
Indyk w sosie słodko-kwaśnym FIT 147

imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Paprykę, marchew i imbir dusimy na drugiej patelni, na połowie łyżki oliwy około 8 minut. Tak podduszone warzywa przekładamy na patelnię z mięsem, mieszamy. Dodajemy szklankę wody, sok z puszki i pokrojonego w drobną kostkę ananasa, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat, curry, paprykę ostrą, sól i pieprz, dusimy około 30 minut. Skrobię łączymy

Be Fit Be Strong
Domowy sos barbecue 155

Domowy sos barbecue nie tylko przyda nam się latem do grilla. Polecam przygotować go również zimą i używać do mięs np do pieczonych żeberek czy kurczaka. Jest prosty w przygotowaniu, a jego podstawą jest cydr. Dzięki niemu ma idealnie słodko-kwaśny smak. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym 6990

Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym to pyszne danie obiadowe w 15-20 min. Delikatne mięso w aksamitnym kremowym sosie. Prostota składników minimum wysiłku. Idealne dla zapracowanych i leniwców :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża cebula 1 podwójna średnia pierś z kurczaka ( u mnie ok 500 gram) 200 ml śmietany 12 % 2 łyżki musztardy pół pęczka świeżej natki

Blog kulinarny S9.PL
Włoska zapiekanka z mozzarellą 165

łyżeczki oregano sól do smaku 2 kule mozzarelli sos beszamel : 1 duża łyżka mąki 2 łyżki masła mleko 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Mięso pokrój w kawałki i podsmaż razem z wyciśniętym praską czosnkiem. Jak już się zrumieni dodaj do niego pokrojoną paprykę i nadal smaż, do momentu aż papryka zmięknie, pod koniec smażenia dodaj

Ogrodnik w podróży
Rolada gołąbkowa 9032

Rolada gołąbkowa to alternatywa dla naszych polskich gołąbków. Jak dla mnie jest przy niej mniej pracy niż przy zawijaniu gołąbków. Pyszne wydanie połączenia ryżu, mięsa mielonego i kapusty. Na moim blogu możecie znaleźć również zapiekankę gołąbkową, która jest również prosta do wykonania. Sami oceńcie, który przepis bardziej Wam pasuje. Przy jednym i przy drugim nie … Czytaj dalej Rolada gołąbkowa

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania