mięso - 63110 przepisów (strona:173/4208)

Policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru 133

wieprzowe policzki. Zrobione w wolnowarze. Danie jest bardzo aromatyczne i pożywne. Policzki wyszły niezwykle miękkie, a sosu z warzywami powstało na tyle dużo, że kończyliśmy go już bez mięsa. Przed włożeniem do wolnowaru, policzki obsmażyłam, ale sądzę, że ten etap można pominąć. Bardzo polecam! policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru - przepis składniki 600 g policzków wieprzowych - 6 szt sól, pieprz(...)zielonego pieprzu w occie 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1/2  szklanki bulionu 1 łyżka pasty pomidorowej 1 łyżka pasy paprykowej łagodnej (opcjonalnie) Przygotowanie Wolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć, osuszyć  papierowym ręcznikiem, przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką  - nadmiar mąki strząsnąć. Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Policzki obsmażać partiami, po 1- 2 minuty

Stare Gary
Przepis na pieczone burgery z indyka z warzywami 88

Burgery to okrągłe, płaskie kotlety z mięsa mielonego. Jest to danie typu fast-food, jednak w zaciszu domowej kuchni można przygotować zdrowszą ich wersję. Tradycyjnie w okrągłych bułkach zamknięte są burgery wołowe lub wieprzowe, ale bez problemu można je zastąpić zdrowszym mięsem indyczym. Jak zrobić pyszne burgery z indyka? Smażone burgery z indyka Klasyczną wersją burgerów są te smażone(...)ketchupem, z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora oraz ogórka pokrojonych w plastry. Stopień trudności:  łatwe w przygotowaniu Liczba porcji:  3 Typ potrawy:  kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Sposób

jakszef.pl
Pierś kacza w pomarańczach z pieczonymi ziemniakami 113

karnawałowe szaleństwo:) Święta za nami, Nowy Rok za nami ale przed nami karnawał i to dość długi. Aromat pieczonych cząstek pomarańczy i marynaty użytej do mięsa sprawi, że wszyscy goście zrobią się głodni:)) Kaczka jest specyficznym rodzajem mięsa, podawana często jako danie na wyjątkowo świąteczny obiad. Polecam na te szczególne okazje, które się zdarzą w Nowym Roku. Danie sprawdzone, smakuje(...)obgotowanych ziemniaków ( ok 10 minut w osolonej wodzie) tymianek, sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, lub zestaw innych dowolnych przypraw do ziemniaków Piersi kacze opłukać. Składniki marynaty wymieszać, polać mięso, przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie lekko osączyć z marynaty. Olej rozgrzać na patelni, kłaść piersi skórą do dołu smażyć 5 minut, następnie obrócić

gotuj ze mną
Gulasz z indyka z podgrzybkami 66

Cześć! Czasami warto nieplanowanie zajrzeć do jakiegoś marketu. Można kupić coś, co nam się w przyszłości z pewnością przyda. Mi się przydało dość szybko. Trafiłam na promocję mięsa gulaszowego z indyka i podgrzybków mrożonych. Od razu to w myślach połączyłam i po powrocie do domu zabrałam się za gotowanie. Gulasz z indyka z podgrzybkami…Pycha! Składniki: * 50 dkg mięsa(...)gulaszowego z indyka * 30 dkg podgrzybków mrożonych * 1 łyżka masła * 1/2 szklanki śmietany 30% * 1 marchewka * 1 cebula * kilka ziarenek ziela angielskiego i 3 liście laurowe * sól, czarny pieprz Mięso oczyściłam i opłukałam, następnie podsmażyłam na suchej patelni. W tym czasie w innym naczyniu na rozgrzanym maśle poddusiłam wcześniej rozmrożone podgrzybki. Po 10 minutach dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Dusiłam

Pieprzyć z Fantazją
Quesadilla domowa z kurczakiem i papryką 97

Cześć! Pomysł na przekąskę, na obiad bądź na spotkanie ze znajomymi.  Bardzo smaczne wydanie domowe quesadilli meksykańskiej. Składniki: * 30 dkg mięsa z nogi kurczaka * 1 mała papryka albo 1/2 dużej * 1 mała cebula * 25 dkg startego żółtego sera * kukurydza (mała puszka) * 4 gotowe placki tortilli * przyprawy do mięsa: sól, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany * masło * 3 łyżki oleju(...)Mięso z kurczaka pokroiłam w paski 3 cm x 0,5 cm, przełożyłam do miski, wlałam 2 łyżki oleju i dodałam przyprawy. Wymieszałam tak by mięso równomiernie było obtoczone w przyprawach. Odstawiłam do lodówki na pół godziny. Smażyłam mięso na rozgrzanej patelni. Odstawiłam. Cebulę pokroiłam w piórka a paprykę w paski. Poddusiłam na łyżce oleju. Odstawiłam. Na patelni rozpuściłam łyżkę

Pieprzyć z Fantazją
Rolada z boczku i mięsa mielonego 116

Nasz ulubiony kawałek mięsa na chlebek. Można roladę również podać pokrojoną w plasterki z dodatkiem sosu chrzanowego lub czosnkowego. Odciąć skórę z boczku, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i słodką. Mocno wszystko wetrzeć z obydwu stron. Odstawić. Przygotowanie nadzienia – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i pora pokroić drobno, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą(...)doprawić wszystkimi przyprawami. Masa powinna być dość dobrze doprawiona. Plaster boczku rozłożyć i obłożyć go doprawionym mięsem mielonym. Zawinąć roladę. Obwinąć nitką którą po upieczeniu zdjąć i wyrzucić. Mój boczek był dosyć gruby więc z tym zawijaniem to był problem. Radzę kupić cieńszy kawałek boczku, wtedy będzie łatwiej. Na patelnię wlać olej i go rozgrzać. Najpierw obsmażyć boki rolady, dzięki

Kuchnia Pokoleń
Kulki wieprzowe w pysznym orzechowym sosie 103

już wychodzimy w tej współpracy na prostą i wrócę tu i do Was i do kuchni. Wczoraj gdy wróciłam po pracy i zakupach do domu, w ręce miałam mięso mielone i zero pomysłu co z niego zrobić. Aż tu szybki rzut oka na blat kuchenny i już wiedziałam, że to będzie coś z moim ulubionym masłem orzechowym . Pytanie tylko było(...)wymieszać mięso z masłem i zrobić z tego mielone, czy jakiś sos – i padło na sos ! Sos przepyszny, przygotowanie całego dania zajęło mi maks 20 minut. Naprawdę jest pyszne i szczerze Wam je polecam : )   Kulki wieprzowe w pysznym orzechowym sosie 0,5 kg mięsa wieprzowego ( u mnie mielona łopatka wieprzowa ) 3 ząbki czosnki 5 łyżek sosu sojowego jasnego

Kuchnia na wzgórzu
Świąteczne triki kuchenne – Przygotuj perfekcyjne święta! 125

trik sprawi, że barszcz będzie miał intensywny ciemnoczerwony kolor . Możesz też zetrzeć jednego średniej wielkości buraka i dodać go do podgrzewanego barszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak sprawić żeby pieczone mięso było idealne? To jest jeden z tych trików jaki przyda się tobie przez cały rok. Aby twoja pieczeń, albo domowej produkcji szynka była idealnie krucha oraz delikatna należy dzień przed(...)pieczeniem należy włożyć mięso do szklanego pojemnika i zalać piwem. Następnie górę pojemnika zakryj folią spożywczą albo aluminiową i włóż do lodówki. Po odczekaniu 24 godzin możesz wyciągnąć mięso z lodówki i opiec w piekarniku. W trakcie pieczenia mięsa często sprawdzaj stan jego przygotowania możesz nakłuwać mięso specjalnym szpikulcem albo możesz użyć do tego kuchennego widelca. Pamiętaj, że zbyt długie

To Musisz Wiedzieć
Pulpety z wątróbki 147

pulpety są tak miękkie, że niemalże rozpływają się w ustach. Pulpety z wątróbki Pulpety z wątróbki drobiowej połączonej z mięsem mielonym i grysikiem to danie, które koniecznie musicie zrobić w domu. Pulpety są lekkie, smaczne i idealne podane nie tylko jako danie główne ale także jajko dodatek do zup. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego(...)Składniki pulpety z wątróbki. 55 dkg wątróbki drobiowej 35 dkg mięsa mielonego wieprzowego lub z drobiu 15 dkg drobnego grysiku pęczek natki pietruszki 2 jajka 1,5 łyżeczki soli pieprz 5 dkg masła Marchewka z groszkiem : 35 dkg marchewki 30 dkg mrożonego groszku 300 ml wody 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mąki 100 ml śmietanki

mecooks
Ramen z wieprzowiną - prosty przepis 122

przygotowuję dzień wcześniej, bo choć nie wymagają pilnowania, to jednak gotują się i pieką dość długo. Mój dotychczasowy rekord gotowania bulionu to... 42 godziny, ale korzystałam z wolnowaru. Ponadto mięso po upieczeniu powinno jeszcze poleżeć w zalewie. Ramen z wieprzowiną - składniki Bulion z kurczaka  - przygotowuję dzień wcześniej   pół kurczaka lub kury - około 80-90 dag 3 litry(...)duże kawałki marchewki, czosnek, przypieczoną cebulę i imbir wkładam do zimnej wody i gotuję na małym ogniu około 5-6 godzin, w trakcie gotowania usuwam szumowiny, jeśli się pojawią. Mięso powinno być cały czas zakryte wodą, której w razie potrzeby dolewam. Najczęściej gotuję bulion dzień wcześniej, żeby następnego dnia wystarczyło go tylko podgrzać. Jeśli macie wolnowar to możecie wstawić bulion

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosty przepis na paszteciki 125

Prosty przepis na paszteciki  - paszteciki drożdżowe z mięsem Prosty przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu,  najlepszą przekąskę na zimno i na ciepło. Paszteciki pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Paszteciki są bardzo łatwe do zrobienia, musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza(...)paszteciki 250 g mąki pszennej 20 g drożdży 1 jajko pół szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Nadzienie do pasztecików 300 g upieczonego mięsa wieprzowego lub wołowego albo mięso z rosołu 1-2 łyżki bulionu mięsnego pół szklanki wody czerstwa bułka (np. kajzerka) cebula 2 łyżki tłuszczu pieprz, papryka, curry i sól do smaku Dodatkowo

Cztery Fajery
Schab serowo-ziołowy 3175

Schab serowo-ziołowy Kruche i dobrze nawilżone mięso schabowe, pieczone z pysznym, kremowym farszem. Tak przygotowane mięso możemy podać z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką. Ciekawy pomysł na inny, niecodzienny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: ok 1,2 kg schabu 150g serka śmietankowego (typu Almette, Twój smak itp.) 100g serka topionego 1 łyżka miękkiego masła(...)ząbki czosnku sól, pieprz ok 4 łyżki posiekanych ziół: koperek, tymianek, bazylia, majeranek itp.       *** Mięso myjemy, osuszamy i pozbawiamy białych błonek z wierzchu *** *** W miseczce umieszczamy serki, masło,posiekane zioła i przeciśnięty czosnek *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** W mięsie robimy nacięcia co około 2 centymetry. Schab nacieramy z każdej strony solą i pieprzem, także między nacięciami *** *** Mięso

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania