mięso - 63110 przepisów (strona:170/4208)

Stripsy a’la kfc 88

mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki suszonego czosnku lub czosnku niedźwiedziego Piersi umyć, osuszyć, pokroić na większe kawałki – można lekko rozbić – mi z jednej piersi wychodziło około 6 kawałków. Mięso wrzucić do miski dodać wszystkie przyprawy, wymieszać dokładnie, aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty mieszanką przypraw. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą(...)mięso przeszło smakiem. CIASTO: 1 płaska łyżeczka soli 2 jajka płaska łyżeczka papryczki chilli 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 1 czubata szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka Jajka zmiksować z mlekiem i przyprawami, dodać przesianą mąkę i zmiksować do połączenia składników. Mięso dokładnie obtaczać w cieście. DO OBTOCZENIA: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej olej do smażenia Mąki

dom-agi.pl
Szaszłyki z mięsa mielonego na grilla 122

Szaszłyki z mięsa mielonego i warzyw. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się podczas grillowania. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka zmielonych(...)nasion kolendry ½ łyżeczki pieprzu ziołowego ½ łyżeczki chili 1. Mięso przekładamy do dużej miski. Warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Mięso formujemy i nakładamy na szpady lub długie patyki do szaszłyków. Grillujemy…. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Szaszłyki z mięsa mielonego

karolgotuje
Domowy schab parzony 257

jakiegoś czasu przygotowuję w domu świeżo wypiekane pieczywo . Można powiedzieć, że to jest już w miarę opanowane, teraz przyszła pora na przygotowanie domowej wędliny. Na początek będzie dość trudne mięso – schab. Jest ona z natury dość suchy więc nie można go zbytnio wysuszyć podczas przygotowywania. Pokażę Wam jak przygotować schab parzony, aby był „prawie” identyczny(...)sklepu. Niestety domowe wędliny uczą cierpliwości, bo mięso musi marynować w zalewie z soli przez minimum 5 dni. Ale jaka satysfakcja jest później :) Składniki ok. 1,2 kg schabu sól do peklowania 3 liście laurowe 4-5 ziela angielskie majeranek tymianek oregano 3 ząbki czosnku jałowiec Sprawdź przepis na: Domowy chleb na zakwasie Dodatkowo 3 ziela angielskie 3 liście laurowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na tani obiad z dwóch dań 147

Brakuje Wam pomysłów na tani obiad z dwóch dań? U mnie najczęściej jest to zupa i mięso z przystawkami. Bardzo często u mnie gości pomidorowa na kurczaku . Ugotowane mięso z kurczaka wykorzystuję do krokietów. Jest to ulubiony obiad z dwóch dań dla czteroosobowej rodziny na dwa dni. Prosty do wykonania przepis sprawdzi się w trakcie tygodnia pracy, z braku czasu(...)pokryć jak największą część dziennego zapotrzebowanie na kalorie. Zupa z krokietami to prosty obiad z dwóch dań, smaczny i sycący. Lubię przyrządzać farsz z kurczaka do krokietów. Kiedyś przepuszczałam mięso przez maszynkę. Teraz rozdrabniam je w malakserze. Farsz jest pulchny i smakuje o wiele lepiej. Do farszu często dodaję podsmażone grzyby z cebulką aby podkreślić jego smak. Do przyrządzenia krokietów

codojedzenia
Bigos z mięsem mielonym. Najlepszy z młodej kapusty! PRZEPIS 162

Znajoma poczęstowała nas pysznym bigosem z mięsem mielonym. Pierwszy raz taki jedliśmy i bardzo nam posmakował. Dlatego od razu poprosiliśmy o przepis, a dziś dzielimy się nim z wami. Pychotka! Przepis na bigos z mięsem mielonym Składniki: główka młodej kapusty, 3 cebule, 500 gramów mielonej wieprzowiny, 250 gramów pieczarek, 1 papryka, puszka pomidorów w zalewie, łyżka papryki w proszku, sól(...)pieprz, olej. Jak zrobić bigos z mięsem mielonym? W dużym garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i mięso. Smaż około 10 minut, jednocześnie rozdrabniając mięso, aż wszystko lekko się zrumieni, wsyp paprykę i wymieszaj. Teraz do garnka dodaj kapustę pokrojoną dość grubo, paprykę pokrojoną w paski i pomidory razem z sokiem, dokładnie wymieszaj. Gotuj

Kulinarna Polska
Gołąbki 67

Dziś przepis taki - jaki zawsze był w moim rodzinnym domu z małym dodatkiem mojego własnego wkładu. Nie byłabym bowiem sobą gdybym nie dodała czegoś od siebie. Zapraszam:) Gołąbki - 70dkg mięsa mielonego - wieprzowego - 2kg białej, włoskiej kapusty - 1- 2 woreczki ryżu ugotowanego - średni słoiczek przecieru pomidorowego - duża biała cebula - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz, majeranek, papryka słodka mielona ( u mnie(...)raczej sparzamy kapustę. Kiedy liście będą się robić miękkie zdejmujemy ostrożnie po jednym i odkładamy do miski. Delikatnie ścinamy twarde końcówki każdego liścia tak aby nie uszkodzić żadnego. Mięso mieszamy z ryżem. Ja dodałam dwa woreczki ale jak lubicie mniej możecie dodać mniej ryżu albo po prostu więcej mięsa. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę - dodajemy 3/4 do mięsa- resztę

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi z mięsem z pieczarkami 90

niedzielę w wielu polskich domach gotowany jest rosół, a później pytanie co zrobić z mięsem z tego rosołu. Najłatwiej zrobić po prostu pierogi z mięsem , pierogi z mięsem i kaszą gryczaną , różnego rodzaju paszteciki , pierogi ruskie , pasztet z makaronu włoskiego i wiele innych. Dzisiaj proponuję pierogi z mięsa z pieczarkami. nadzienie: 450 g mięsa wołowego gotowanego, 2 cebule(...)masła, szczypta soli Cebule pokroić w półplasterki. Pieczarki oczyścić, w razie potrzeby obrać. Pokroić. Cebulę poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru. Następnie dodać pieczarki i przesmażyć. Mięso zemleć razem z pieczarkami z cebulą. Zmielone mięso przełożyć na patelnię, wlać bulion, doprawić solą, pieprzem i poddusić. Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać

królestwo garów
Pieczarki faszerowane białą kiełbaską 106

wykorzystałam jedne z tutejszych kiełbasek. Takie surowe kiełbaski są tu niezwykle popularne. W każdym sklepie możecie znaleźć różnego rodzaju nieduże kiełbaski.  Ponieważ takie kiełbaski to nic innego jak mięso mielone, ale już doprawione, wykorzystuje się je na wiele sposobów np. do przygotowania pulpecików, zapiekanek, gulaszy itp. Do przygotowania faszerowanych pieczarek można oczywiście użyć zwykłej, polskiej białej kiełbasy, która jest(...)najtańsze, "marketowe" kiełbaski przypominają smakiem, konsystencją i wyglądem szary papier toaletowy i są zupełnie bezsmakowe. Jeżeli  jednak spróbujecie kiełbasek dobrej jakości, będziecie zadowoleni. Takie kiełbaski mają wysoką zawartość mięsa, często z wieprzowiny z wolnego wybiegu, są bardzo dobrze przyprawione, aromatyczne i smaczne. Brytyjskie kiełbaski często można kupić w różnych wersjach, z różnymi dodatkami, tak jak wspomniałam np. z karmelizowaną

Codzienne Gotowanie
„Łódeczki” z ciasta francuskiego z mozarellą i mięsem 93

wypieki z tego ciasta i często z niego korzystam. Te łódeczki zrobiłam na kształt i podobiznę chaczapuri, które uwielbiam Składniki na 2 porcję: – 1op. ciasta francuskiego – 250g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka) – 1 cebula – 200g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku – 100g twardej mozarelli – 1 żółtko do posmarowania „łódeczek(...)bazylia, sól i pieprz) – 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić cebulę, dodać mięso i smażyć przez około 5-7 minut. Następnie dodać szpinak, czosnek i przyprawy i smażyć przez kolejne 7 -10 minut, aż mięso będzie gotowe. Usmażony farsz zdjąć z palnika

Smaki Armine
Pomidorowe gołąbki w cukinii 89

Uwielbiam tradycyjne gołąbki - mięso i ryż zawinięte w kapustę, a do tego sos pomidorowy. Mogłabym je jeść na okrągło! Jednak ich przygotowanie zajmuje bardzo dużo czasu. Aby go zaoszczędzić i nie męczyć się z gotowaniem kapusty, postanowiłam zawinąć mięso w plastry cukinii. Farsz mięsny też doprawiłam nieco inaczej, aby podkręcić smak gołąbków. Wyszło przepysznie! Z podanych składników przygotowałam 11 gołąbków(...)Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 duża cukinia 100 g suchego białego ryżu 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 2 szczypty chili 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 150 ml wody + 1 łyżka do rozrobienia mąki 1 łyżeczka śmietany 18% 1 łyżeczka mąki

Prosto z Kotła
Mielona wieprzowo-drobiowa 187

znów mam swojską mielonkę z szynkowaru.Tym razem z mięsa mielonego wieprzowego i drobiowego.Na kanapki idealna, polecam. około 1,2 kg mięsa mielonego [ u mnie wieprzowe i drobiowe] 2 łyżeczki soli papryka   pieprz majeranek zioła prowansalskie 1 -2 łyżeczki żelatyny  około 50 ml wody Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę(...)wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym i warzywami 71

Zapiekanka z ryżem, mięsem mielonym, warzywami i sosem beszamelowym to fajny pomysł na bardzo smaczny i syty obiad dla całej rodziny. U mnie wymyślony spontanicznie przy czyszczeniu lodówki i zamrażalnika z zapasów :). Zapiekanka bardzo nam smakowała i na pewno będziemy ją robić w różnych innych wariantach. :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku(...)wraz z dołączoną do nich przyprawą aż będą gotowe, na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone, smażymy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, po usmażeniu ściągamy z gazu, ugotowany i odcedzony ryż mieszamy z warzywami z patelni, ser trzemy na tarce

Blog kulinarny S9.PL
Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 108

wiesz co zrobić z resztek mięsa jakie zostało z obiadu albo świąt? Domownicy mają już dość odgrzewania? Koniecznie sprawdź nasze przepisy! Tortille z pieczonym mięsem Super przepis na szybki lancz. Dosłownie 10 minut i placki na tortille gotowe. Zrobi je każy, bo są dziecinnie proste. Nam pomagał nasz 3 letni syn. Zobacz przepis Domowe ravioli Ravioli, to tak jak pierogi(...)idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Zobacz przepis Calzone Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Nasz ulubiony sposób to pyszne, chrupiące, włoskie pierożki – calzone! Bez względu na to, co w nie włożycie, będą smakowały genialnie! Sekret tkwi w cieście! Zobacz przepis Kurczak, który

Niedzielny kucharz
SZYNKA DROBIOWA Z SZYNKOWARA 118

Uwielbiam domowe wędliny z szynkowara. Dziś zapraszam po przepis na szynkę drobiową z piersi kurczaka. Pyszna, delikatna, chuda, soczysta, doskonale się kroi a co najważniejsze to 100% mięsa. Bez przypraw, idealna dla dzieci i osób na diecie. Pracy przy niej niewiele a smak rewelacja, polecam :) Składniki (szynkowar o pojemności 1,5 kg): * 1,5 kg piersi z kurczaka * 2 ząbki(...)soli peklowej * 110 ml wody * 1 łyżeczka żelatyny * odrobina pieprzu czarnego mielonego do smaku Wykonanie: 1 podwójną pierś z kurczaka pokroić w bardzo małą kostkę, pozostałe filety zmielić na mięso mielone, wszystko przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól peklową, pieprz, żelatynę i wlać wodę. Mięso bardzo dobrze mieszać dłonią około 3 minut. Do szynkowaru włożyć woreczek foliowy

Zrób to smacznie
Domowa szynka drobiowa z szynkowaru 75

mamy pewność, co tak naprawdę w niej jest, bo nie ma się co oszukiwać – skład niektórych zakupionych w sklepach pozostawia wiele do życzenia. Jednak gdy zadbamy o mięso z pewnego źródła to możemy być o jej jakość spokojni. Przy przygotowaniu szynki drobiowej korzystałam z zestawu marki Browin, który zawiera szynkowar, kosz oraz garnek. Niezbędne są również woreczki foliowe oraz(...)łyżeczki żelatyny   Wykonanie: Pierś oczyścić z błon i kostek, umyć i osuszyć. Pokroić na ok. 1 cm paseczki. Przełożyć do woreczka foliowego i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso przełożyć do szklanej miski, dodać sól peklową i dobrze wymieszać. Następnie miskę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie do mięsa dodać przyprawy

Pasja Smaku