mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1211/1557)

Śniadaniowy omlet 250

            Dziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam

Mój Smak
Krem z pieczonej dyni z owczym serem urda oraz pudrem orzechowym 142

słońca, przygotowałam więc pyszną „słoneczną „ zupę, której już sam kolor nastraja pozytywnie. A co dopiero smak! Zapraszam Ok. 2 kg dyni Hokkaido Ser owczy urda Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 2-3 ząbki czosnku Odrobina oliwy Mieszanka orzechowa 1,5 – 2 litry bulionu drobiowego* Puder orzechowy z kminkiem i kolendrą** Zaczęłam od nastawienia *bulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka(...)miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). W międzyczasie przygotowałam **puder orzechowy: solidną garść orzechów włoskich zmiksowałam z ½ łyżeczki kminku, ½ łyżeczki ziaren kolendry i odrobiną soli. Z gotowego bulionu wyłowiłam mięso i przyprawy (warzywa zostały). Dodałam upieczoną dynię oraz czosnek i całość zmiksowałam na gładziutki krem. Całość jeszcze doprawiłam do smaku solą i odrobiną pieprzu. Zaserwowałam z pokruszonym owczym serem urda

Kate's Kitchen
Śniadaniowy omlet 216

            Dziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam

Mój Smak
Rozgrzewający makaron vermicelli z chilli, imbirem i trawą cytrynową 273

Bardzo rozgrzewające, wyjątkowo pikantne danie. Idealne na mroźne dni. Obecność papryczki chilli przyśpiesza nasz metabolizm. Danie bardzo łatwe do przygotowania, niestety wymaga kilku orientalnych składników, ale

Moja Delicja
Sernik wiedeński z brzoskwiniami 465

jedne z ciast które bardzo lubimy.Jeżeli chodzi o serniki pieczone to najlepsze są z twarogu ale takiego który sami zmielimy.Sery w wiaderkach to zdecydowanie do serników na zimno.Z mieleniem trochę pracy dłużej trwa przygotowanie ale smaczny sernik wynagradza trud.I ten sernik sprawdził się rewelacyjnie,łatwy w przygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty(...)masło 1,5 szk cukier 2 łyżeczki esencja waniliowa 1 szt budyń waniliowy 1 szt brzoskwinie w puszce cukier puder  Przygotowanie:   Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Masło rozpuścić.Brzoskwinie wyłożyć na sitko do odsączenia z nadmiaru płynu. Żółtka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę dodać esencję waniliową wymieszać dodać proszek budyniowy i wymieszać. Następnie dodawać

Ala piecze i gotuje
Kibbeh z dyni z nadzieniem z orzechów i fety 132

Kibbeh to niezwykle popularny rodzaj dania w krajach Lewantu, czyli na obszarze wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego. Kibbeh zazwyczaj przygotowywany jest z mięsa z dodatkiem bulguru. Dziś jednak przygotowałam wegetariańską wersję tej potrawy. Kibbeh z dyni z nadzieniem z orzechów i fety smakuje wyjątkowo. Jest niezwykle smaczny i sycący. Lekko słodki od dyni, kwaskowy od nadzienia z fety oraz nieco chrupiący(...)szczypta płatków chilli 250g bulguru 2 jajka sól olej do smażenia Na nadzienie: 2 duże garście orzechów włoskich 150g fety 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 0,5 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie:  Dynię obrać i oczyścić, pozbawić pestek, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą i piec przez

Codzienne Gotowanie
Polędwice z dorsza w pomidorach, z bazylią i białym winem 213

jednej strony możecie być pewni, że ryba się nie połamie i nie przywrze do patelni. Odwracamy ostrożnie kawałki ryby i dosmażamy z drugiej strony – do momentu aż płatki mięsa zaczną się od siebie widocznie oddzielać, a płyn wypływający z ryby będzie całkowicie przejrzysty. Przy kawałkach dorsza o wysokości 3-3,5cm zajęło mi to 4-4,5 minuty na stronę(...)chili 60ml wytrawnego lub półwytrawnego białego wina 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki soku startego z cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła klarowanego sól świeżo mielony pieprz quinoa do podania

Karo in the Kitchen
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 247

ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają(...)koperku, 2-3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wymieszałam wszystko z jogurtem greckim i majonezem. SMACZNEGO! Polecam inne rodzaje szaszłyków: GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ

potrawyregionalne
Karkówka duszona z papryką i pieczarkami 351

środkowej części, 75g) 2 ząbki czosnku 250ml jasnego piwa 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki gorczycy (startej) 1/4 łyżeczki kolendry (startej) 1/4 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru (mielonego) 1 łyżeczka soli kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 2-3 łyżki oleju rzepakowego Instrukcje W miseczce mieszamy ze sobą przyprawy: tymianek, cząber, gorczycę, kolendrę, chili, imbir(...)obieramy lub dokładnie płuczemy, po czym kroimy w dość duże kawałki (patrz zdjęcia). Na dużej głębokiej patelnie (lub w brytfannie) na dość silnym ogniu rozgrzewamy 3 łyżki oleju rzepakowego. Mięso obsmażamy z obu stron do lekkiego zarumienienia (ok. 3-4 minuty), po czym wyjmujemy z patelni. Zmniejszamy nieco ogień i na tym samym tłuszczu co mięso (w razie potrzeby możemy

Kulinarna Pokusa
Pierś z kaczki ze szpinakiem, risoni i sosem figowym 246

średnia cebula (100g) 6 suszonych fig (100g) 150g makaronu risoni (w kształcie ziaren ryżu) 150ml wzmacnianego czerwonego wina (np. porto) 150ml bulionu 2 łyżki masła sól pieprz czarny świeżo mielony kilka gałązek świeżego rozmarynu 1-2 łyżki oliwy Instrukcje Cebulę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę. Figi również drobno kroimy. Szpinak w razie potrzeby płuczemy pod bieżącą zimną(...)Nacieramy ze wszystkich stron solą i pieprzem. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy. Kaczkę smażymy przez 3-6 minut od strony skóry (zależnie od wielkości mięsa) i przez 3 minuty z drugiej. Natychmiast wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) piekarnika i trzymamy w nim przez 15-20 minut (zależnie od wielkości mięsa). Gotową kaczkę kroimy

Kulinarna Pokusa
Kapusta pekińska na ciepło 214

kapusta pekińska na ciepło.       Składniki: - średnia główka kapusty pekińskiej - 250g boczku (wędzony, pieczony, parzony) - 2 duże cebule - kawałek młodego pora - duży pęczek kopru - sól morska - świeżo mielony czarny pieprz       Boczek kroimy w paski, przesmażamy na patelni wytapiając tłuszcz. Cebule kroimy w kostkę, dodajemy do boczku – smażymy do zeszklenia. Boczek z cebulą przekładamy(...)przesmażony boczek z cebulą, pokrojony w talarki por oraz posiekany koper. Doprawiamy pieprzem i, w miarę potrzeby, solą. Kapusta pekińska na ciepło może być podana, jako danie obiadowe – do mięsa, z jajkiem sadzonym, czy też z chlebem jako danie kolacyjne. Większość z nas kapustę pekińską jada pod postacią różnego rodzaju surówek, ale bez wątpienia smażona też jest wspaniała, gdyż

mojewypiekiinietylko
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina 354

głównym zadaniem było stworzenie rusztu. Poszarpane mięso należy wymieszać z ok. 3/4 szklanki podgrzanego sosu BBQ – można kupić gotowy, ale polecam go zrobić samodzielnie. Tak przygotowane mięso podajemy z surówką z czerwonej kapusty (np. taką ) i korniszonami. Gdy podajemy całość w bułce hamburgerowej – podpiekamy ją i smarujemy musztardą. Sos barbecue (BBQ): W rondelku na oliwie z oliwek podsmażamy(...)zbyt mało słodki – dodajemy więcej melasy (ewentualnie cukru). Można dodać trochę tabasco lub chili w proszku, jeśli preferujecie ostre dania. Ja dodaję często także po pół łyżeczki mielonego kuminu i mielonej kolendry dla ciekawszego smaku. Sos powinien gotować się przez 10 minut, aby smaki się przegryzły. Na końcu blendujemy go na gładko. * można kupić w aptece Post

Poezja smaku
Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką 124

Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Bo tak w sumie… nie znam nikogo, kto leczo ZAWSZE

Kardamonovy
Żeberka z multicookera 225

Zawieruszony przepis na żeberka z multicookera.Od kiedy mam thermomiksa, prawie wszystkie inne urządzenia poszły w zapomnienie i już ich nie używam,czasem wyciągnę z szafki wolnowar

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku 225

Kotlety z karkówki , nadziewane po białorusku Kotlety po białorusku , są po prostu pyszne . Proste do wykonania , a zarazem naprawdę ciekawe . Farsz niewątpliwie wyróżnia tą potrawę . Jednym

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania