Kapusta pekińska na ciepło
Kapusta pekińska na ciepło
Przepis na : obiad
„ Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie ze względu na zawartość beta-karotenu. Już pół szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na beta-karoten. ” Dla tych co znają ją tylko pod postacją surówki – kapusta pekińska na ciepło. Składniki: - średnia główka kapusty pekińskiej - 250g boczku (wędzony, pieczony, parzo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, kapusta pekińska, boczek, cebula, koper, por , mielone, surówka, surówka z kapusty, dania obiadowe, mięso, sałata, chleb, pieczony boczek, przekąska, przystawki, przekąski, obiad, surówka ze świeżej kapusty, dania bez mięsa, chleb mieszany, przekąski na ciepło, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso duszone, jajka nadziewane, mięso na obiad
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz