4 podudzia z kurczakaprzyprawa do złotego kurczaka Knorr 3 cebule szalotki2 ząbki czosnku150 g mrożonego zielonego groszku (można użyć świeżego)150 g marchewki200 ml jogurtu naturalnego5
Świat Domowej Kuchnistronie www.sklep.naSushi.pl . Składniki na ok 20-24 sztuki : 6-7 suszonych grzybów mun 12-15 dag makaronu chińskiego 2 ząbki czosnku 1 duża marchew lub dwie małe 40 dag mielonej wieprzowiny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego świeży imbir, ok. 2 - 3 cm korzenia do starcia 1 mała cebula natka pietruszki 25-30 dag papieru ryżowego(...)dużej patelni. Marchew i imbir zetrzeć na drobnej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić. Wszystkie składniki obsmażać na oliwie, dołożyć również grzyby. Smażyć razem przez kilka minut, dodać mięso, dalej obsmażać. Na koniec dodać sos sojowy, ocet ryżowy, makaron, wymieszać i razem chwilę smażyć. Doprawić do smaku i dodać świeżą natkę pietruszki. 4. Na talerzu przygotować ciepłą wodę, zanurzać
Apetyczna babeczkafilm z przygotowania potrawy Składnik - 3 filety z piersi kurczaka - 2 marchewki - ½ średniego selera - 1 por - 1 średnia cebula - garść suszonych grzybów - mała śmietana 12% - pieprz, sól - pieprz ziołowy, mielona słodka papryka - olej Wykonanie Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Marchew i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, pora ( białą część ) pokroić(...)wrzątkiem. Na głębokiej patelni rozgrzać olej do wysokiej temperatury. Na rozgrzany olej wsypać por razem z cebulą. Podsmażyć chwilę, dodać marchewkę z selerem, również chwilę podsmażyć i dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz papryką. Całość wymieszać i smażyć, aż mięso nabierze białego koloru. Gdy to nastąpi całość podlać 1 szklanką wody i dusić do miękkości
Świat Smakutłuszczu. SKŁADNIKI (porcja na 3 osoby) Podwójna pierś z kurczaka 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka hiszpańskiej mielonej wędzonej papryki (Pimonte) 4 gałązki rozmarynu (posiekany) sól morska świeżo mielony pieprz Sałatka: 2 garście pomidorków koktajlowych 3 garście rukoli 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżeczki siemienia lnianego sok z 1/4 cytryny ewentualnie 3 łyżeczki oleju lnianego Sos jogurtowo-czosnkowy pół(...)jogurtu naturalnego 2 duże ząbki czosnku listki świeżej mięty (posiekane) sól pieprz opcjonalnie sok z cytryny do smaku Do podania: sambal olelek marynowane jalapeno w plasterkach pszenne tortille WYKONANIE Mięso: Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze kawałki. Dokładnie nacieramy piersi wszystkimi przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180C
OstryKęsKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Omlet z pieczarkami i mozzarellą to danie szybkie i łatwe. Oprócz tytułowych składników jest tu także czerwona cebula i papryka oraz przyprawy, które doskonale podkreślają smak
My Chcemy JeśćUdon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki Udon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki. Ostatnio staram sie jeść mniej mięsa, staram się, bo szczerze trudno mi to idzie. Od czegoś trzeba zacząć. Tofu lubię, wędzonego jeszcze nie jadłam, więc jak je w Lidlu zobaczyłam to kupiłam i przyszłam, położyłam na stole. Chwila przeglądu co jest(...)choi ( nie masz ? zamień na kapustę pekińską ) 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu udon 4 łyżki sosu teryiaki 1/2 czerwona papryka 1 łyżka soku z limonki olej świeżo mielony pieprz Tofu kroimy w kosteczkę przekładamy do miski i zalewamy sosem sojowym wraz ze strartym imbirem oraz dodajemy plasterki chili. Odstawiamy . Obieramy czosnek i kroimy w plasterki, pak choja
Kuchnia na wzgórzuWegetariańskie gołąbki , niebo na talerzu Wegetariańskie gołąbki są nie do odróżnienia od zwykłych mięsnych . No ok, wiadomo nie zawierają mięsa ale uwierzcie na słowo, że smakują równie dobrze jak oryginał . Mi możecie zaufać bo jestem mięsożercą i dania wegetariańskie przygotowuję dla mojej , no dobra nie mojej córki , ale prawie mojej . Uwielbiam ją jak swoją , której nie mam więc przyjmijmy(...)odmiana i odpoczynek od mięcha nawet jeśli je kochacie składniki : 1 średniej wielkości główka kapusty 3 szklanki ugotowanego na bulionie warzywnym , ryżu 3 cebule 4 marchewki 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 6 ząbków czosnku 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 duże pomidory sól , pieprz do smaku 2 łyżki mąki pszennej , rozrobionej z wodą 100 ml słodkiej śmietany Kapustę spażamy
Ogrodnik w podróżyGrillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli to pomysł na niezwykle smaczną przystawkę czy też przekąskę. Bakłażan sam w sobie jest bardzo delikatny w smaku, dlatego
Dorota SmakujePrawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Bo tak w sumie... nie znam nikogo, kto leczo ZAWSZE robi
Kardamonovymięsa, sposobie smażenia steków i stopniach ich wysmażenia znajdziecie w TYM WPISIE ). Gotowego steka ściągamy na deskę i dajemy mu 3-5 minut odpoczynku – soki powinny rozejść się po mięsie. Kroimy w poprzek na plastry i podajemy. Co na dodatek? Ja podałam guacamole , roszponkę, sałatkę z kukurydzy zrobioną jak meksykańskie elote i pokruszone chipsy (dosłownie po kilka) jako chrupki(...)wołowa 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku dwukrotnie przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 pełna łyżeczka mielonego kuminu 1 niepełna łyżeczka płatków chili ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli DO PODANIA guacamole tortille sałatka z kukurydzy sałata cząstki limonki
Karo in the Kitchenryby np. mintaj w kostkach 2 małe jajka 3 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej 2 płaskie łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej Rybę rozmrozić, odcisnąć z wody. Zmielić. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Na kawałku foli spożywczej rozłożyć masę(...)warzywa będą miękkie. Z wywaru warzywnego usunąć warzywa, zostawić sam płyn, do ciepłego włożyć baton rybny i gotować przez 40 minut, co 10 minut przekręcając na drugą stronę, aby mięso równomiernie się ugotowało. Odstawić do wystudzenia w wodzie. Zimny baton wyjąć i odwinąć z foli. Pokroić na grube plastry, ułożyć je na dnie półmiska. Na wierzchu można położyć kawałek wcześniej
kulinarnyswiatdomicałe kawałki kurczaka z warzywami dla Piotra. Składniki na Szaszłyki z kurczaka i warzyw: Marynata: 1 łyżka posiekanych ziół, np. natki pietruszki lub bazylii, tymianku, rozmarynu 1/3 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu szczypta soli morskiej 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego Na 4 szaszłyki: 2 ćwiartki kurczaka(...)około 1 godzinę. W między czasie moczymy w wodzie patyczki do szaszłyków, aby nie spaliły się podczas grillowania. Włączamy elektryczny grill. Nabijamy na patyczki naprzemiennie osączone z marynaty kawałki mięsa i warzywa, grillujemy przez około 8 minut, jeśli grillujemy jednocześnie szaszłyki i całe kawałki kurczaka to musimy obracać szaszłyki kilka razy. Gdy grillujemy tylko szaszłyki to zamykamy oba skrzydła grilla
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka(...)cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem i mieszamy. Kalafior dzielimy na małe różyczki i razem z brukselką gotujemy w parowarze 15 min. Następnie dodajemy do naszego dania. Mieszamy. Siekamy listki magi także dodajemy. Doprawiamy
Kuchnia Paulettesstwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka(...)cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem i mieszamy. Kalafior dzielimy na małe różyczki i razem z brukselką gotujemy w parowarze 15 min. Następnie dodajemy do naszego dania. Mieszamy. Siekamy listki magi także dodajemy. Doprawiamy
Kuchnia Paulettes