Cukinię podaje się na surowo, smażoną, pieczoną, duszoną lub gotowaną. Główną jej zaletą jest wyborny smak. Należy do warzyw niskokalorycznych . Składa się w 90 procentach z wody a 100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal! Ponadto: odkwasza organizm sprzyja przemianie materii. bogata w witaminy(...)czosnku i tymianek. Dodałam zmielone mięso i przyprawy. Mieszałam i smażyłam około 10 minut. Następnie odsączyłam nadmiar sosu z pomidorów. Najlepiej przez sitko. Przełożyłam je do mięsa. Wymieszałam i dusiłam przez kolejne 10-15 minut. Starłam ser na tarce. Wsypałam go do mięsa. Wymieszałam, doprawiłam wszystko do smaku i farsz gotowy. Możecie na koniec wsypać
potrawyregionalneoleju. Przełożyć do szerokiego garnka, zalać cydrem, zrzucić ziele, listki laurowe i jałowiec i dusić pod przykryciem. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Dodać do mięsa razem z żurawiną. Dusić aż karkówka będzie miękka, a jabłka i żurawina nasączone sosem. Mięso podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką, np. z czerwonej kapusty
Czerwień i błękitŁopatka duszona w rękawie wraz z kapustą to moja propozycja na pyszny niedzielny obiad. Mięciutka, soczysta, smaczna porcja mięsa. Kapusta uduszona z mięsem jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne propozycje na dania mięsne. Zapraszam i polecam! Składniki 1 mała główka kapusty białej 1,5 kg łopatki wieprzowej bez kości 1 duża cebula sól(...)ręcznikiem papierowym. Oprószyć z każdej strony mięso solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. Ułożyć mięso na kapuście w rękawie i obłożyć go po bokach kapustą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie. Rękaw związać i wykałaczką zrobić na górze dwie dziurki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 2 godzin (piekłam z termoobiegiem) łopatka duszona w rękawie z kapustą
O kuchni z uczuciemłyżka mąki - około 50g śmietant 30% - odrobina oleju do smażenia WYKONANIE: Do dużej patelni dajemy odrobinę oleju, cebule pokrojoną w kostkę, mięso pokrojone w kostkę. i całość dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę, sok z ananasa, kukurydzę, mąkę rozbita w pół szklanki zimnej wody. Całość zagotować dodać wszystkie przyprawy i na końcu śmietanę
Dziś Ja gotujepaprykę,pokrojony seler naciowy,wszystko razem przesmażyć do miękkości warzyw, posolić i popieprzyć.Wsypać soczewicę ,dodać mięso i zalać bulionem i przecierem..Przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić do miękkości mięsa.Przyprawic jeszcze raz jak trzeba do smaku i nie gotowe!. Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŻeby nafaszerować cukinię musimy przygotować farsz i wyczyścić ją z nasion :) Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz ... Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :) Wstawiamy do piekarnika
chleba naszegoobsmażamy mięso zkażdej strony. Przekładamy do rondelka, a na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę na złoty kolor. Cebulęz masłem przelewamy do mięsa i wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, odlewamy niewielką ilość sosu do osobnego naczynia i mieszamy ze śmietaną. Zalewamy mięso, dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze około 3-5 minut. Doprawiamy do smaku
kuchnia doskicieniutkie plasterki czosnek. Gdy zmiękną i dojdą do siebie dolewamy około 2,5 szklanki wosy i dodajemy bitki wraz z powstałym na patelni sosem. Dusimy około godzinę - mięso ma być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach. Pod koniec duszenia wlewamy do szklanki pół sosu i zaprawiamy mąką kukurydzianą. Mieszamy do powstania gładkiej masy małą trzepaczką. Wlewamy
Zasmakuj Kuchnigrubą kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę , przekładamy mięso , dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę podsmażamy . Marchew, pieczarki , cebulę obieramy , myjemy i kroimy w półplasterki , przekładamy do mięsa , wlewamy połowę bulionu , przykrywamy i dusimy na małym ogniu około(...)minut. Następnie obieramy ziemniaki , myjemy i kroimy w grubą kostkę , dodajemy do gulaszu razem z kukurydzą , fasolką i czerwoną papryką pokrojoną w paseczki. Wlewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy jeszcze solą , vegetą lub pieprzem .Zupa gulaszowa ma mieć gęstą konsystencję . Jeśli bulion wam za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze
Sama słodycz i szczypta chiligarnka wlać litr wody, zagotować. Włożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodać cebulę, marchew i ziemniaki oraz masło. Dusić pod przykryciem, aż mięso, ziemniaki i marchewka będą miękkie i zaczną częściowo się rozpadać (całkowicie nie rozgotowywać), co pewien czas zamieszać. Jeśli podczas gotowania cymes będzie zbyt gęsty, należy podlewać
Kuchcik gotujeszklankami wody i gotować do miękkości. W tym czasie cebulę obrać i pokroić w kostkę, a kapustę poszatkować. Dodać do mięsa w połowie gotowania i dalej dusić aż kapusta i mięso będą miękkie. Następnie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i świeżej kapusty razem z kapustą kiszoną, posiekanym czosnkiem, zielem angielskim i liściem
Czerwień i błękitgroszku mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka masła tymianek majeranek S&P Schab kroimy w paski, solimy, posypujemy tymiankiem i majerankiem. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy mięso i rumienimy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 30 min. Pory kroimy w talarki, a cebulę w kostkę(...)dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy por oraz cebulę i lekko solimy. Podsmażamy. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. i wrzucamy do garnka. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy przez 15 min. Gdy mięso na patelni jest miękkie, dodajemy do podduszonych warzyw i mieszamy. Dodajemy groszek konserwowy (lub mrożony) i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Dusimy jeszcze 10 min. Ja dodatkowo na ostatnie
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dodać posiekaną papryczkę chilli, kardamon, imbir, cynamon i wyciśnięty sok z cytryny, a następnie mięso. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć aż mięso będzie rumiane. Wlać wodę i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemobsmażyć z każdej strony mięso posypane jarzynką kucharka i dodać ziele i liście laurowe teraz dodać obrane ćwiartki cebuli i ząbki czosnku, opłukane liście selera - pod przykryciem dusić co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę w garnku do miękkości mięsa gdy mięso jest już prawie miękkie usunąć tylko liście selera i dodać ćwiartki jabłek, majeranek, papryczki chilli razem(...)pestkami i do smaku skropić magą kucharka te wszystkie dodatki smakowo pasują do siebie pod przykryciem dusić jeszcze z 15-20 minut i mięso zostawić najlepiej na całą noc w garnku do wystudzenia smaluszek z dodatkami, które mają wyjątkowy smak dzięki ich połączeniu z dna garnka przełożyć do miseczki - jest smaczne smarowidło do chleba karkówkę kroić na plastry - mięso
W Mojej Kuchni LubięSzybka, pożywna i banalnie prosta w wykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana z gotowanym ryżem. Na rodzinny obiad idealna!:) Składniki (na 2 porcje): - ok 300 g mięsa piersi kurczaka - opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem - cebula - łyżka serka kremowego (typu philadelphia) -odrobina oleju do podsmażenia cebuli(...)kawałki, doprawić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do jakiegoś naczynia. Wrzucić na patelnię mięso, podsmażyć krótko z obu stron (1-2 minuty), podlać wodą, dodać marchewkę z groszkiem, cebulę, serek i przyprawy. Całość zagotować, przemieszać, a następnie dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Zawiesić całość mąką. Gotowe danie najlepiej komponuje się
Kuchnia Ellie