mniejszą kostkę, przyprawić według uznania. Przesmażyć, dodać plasterki chorizo. Całość poddusić razem z suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, cynamon oraz cukier. Koncentrat wymieszać z szklanką wrzątku, dodać do mięsa i kiełbasy. Całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wymieszać z sosem. Posypać ziołami. Całość tuż przed podaniem skropić sokiem z cytryny
Magiczne Życie MartyDelikatne mięso indycze, duszone z grzybami, to jedno z naszych ulubionych dań. Żarłoczek cieszy się wracając z pracy i czując zapach pysznego jedzenia już w korytarzu. Bo przecież wiadomo, że u sąsiadów tak smakowitych zapachów i jedzenia nie ma :D Takie pyszności tylko u nas ! Dzisiaj prosty przepis na bardzo smaczny obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaczosnkiem. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka zalać wodą, dodać rozmaryn i szałwię. Dusić ok 30 minut a potem dodać wino. Doprawić do smaku solą i dalej dusić aż mięso będzie miękkie. Jeśli płyn za bardzo odparuje podlać wodą lub bulionem. Sos zagęścić mąką ryżową. Odrobinę wywaru z żeberek wymieszać z ok 1/2 łyżki mąki ryżowej i dodać do garnka
Monia miesza i gotujerozbełtać z mlekiem i rozpuszczonym masłem. Do rondla włożyć masło i rozgrzać, a następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dusić, ale żeby się nie zeszkliła. Dodać mięso mielone i mieszając dusić aż zbrązowieje. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce.Dodać je do mięsa, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Płat ciasta posmarować (miałam w formie prostokąta). Farsz
O kuchni z uczuciemmące. Usmażyć na złoto z obu stron. Podlać bulionem i dusić ok 15 minut (bulion powinien się wtedy zredukować). 2. Mascarpone rozmieszać z musztardami, dodać do mięsa, wymieszać i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze ok 10-15 minut do miękkości mięsa, pilnując by mięso od spodu się nie przypaliło (w razie potrzeby można podlewać wodą). 3. Dodać
Kto ugości moich gości?daniem jednogarnkowe, które łatwo przygotować i zdecydowanie możne to być obiad na kilka dni, gdyż podgrzana również dobrze smakuje. Bardzo lubię smak świeżej młodej kapusty duszonej z dodatkiem karkówki wieprzowej, gdyż nadaje ona mięsu soczystości i delikatnego kapuścianego smaku. Młoda kapusta jest bardzo delikatna i potrzebuje mniej czasu, aby ją ugotować, co sprawia, że chętnie po nią sięgam. Dużo(...)angielskie i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Ziemniaki i marchewkę obrać i drobno pokroić, dodać do mięsa. Kapustę dość grubo poszatkować i dodać do mięsa, gdy będzie ono prawie miękkie. Dusić pod przykryciem około 15 minut, po czym dodać przyprawy i pokrojoną drobno paprykę. Sprawdzić, jeśli mięso i papryka są ugotowane to dodać posiekany koperek, koncentrat pomidorowy, ocet
Kuchcik gotujeDodajemy przyprawę do zup, doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Mięso wkładamy do sosu, przykrywamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż mięso będzie ciepłe. Podajemy z puree ziemniaczanym i duszoną marchewką (przepis poniżej). Smacznego! :) Duszona marchewka na 3-4 osób: 250 obranej i pokrojonej w kostkę marchewki 3 czubate łyżeczki cukru 1 łyżka masła
My Culinary Artzalewamy wodą (najlepiej ciepłą). Dusimy. 4. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni, na której było mięso. Zeszkloną cebulkę dodajemy do garnka z gulaszem. Dusimy całość około godziny – do miękkości mięsa. 5. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy magą i zaprawiamy mąką ze śmietaną. Gotowe! Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i gotowanymi buraczkami
Mama z miastasojowym i octem winnym. Kiedy sos się zredukuje, podlać wodą i dalej dusić. Włożyć jedną cytrynę pokrojoną w niezbyt cienkie plastry, wlać sok z połówki drugiej cytryny. Dusić bez przykrycia, aż mięso będzie gotowe, w razie konieczności podlewając wodą, żeby sos się nie przypalił, ale uważając, żeby mięso się nie gotowało, tylko dusiło w gęstym sosie. Dodać soli i pieprzu
stajnia gołębie od kuchniczasu, aż mięso będzie miękkie i usmażone. Krok 4 Do mięsa dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość zalać 200 ml bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i wchłonięcia się bulionu. Krok 5 Do mięsa i warzyw dodać 300 ml passaty pomidorowej oraz 2 łyżeczki suszonej bazylii. Krok 6 Całość dusić
Krakowskie smaki Aniczasie mięso dokładnie umyć, osuszyć. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano, około 3-5 minut. Wyjąć mięso, zlać tłuszcz, wlać wino, zagotować. Włożyć mięso, dodać rozgnieciony jałowiec i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Wewnątrz mięso powinno osiągnąć temperaturę 62 stopni. Wyjąć mięso, okryć folią aluminiową. Sos z duszenia przecedzić, zagotować, dodać kawałki zimnego masła, wymieszać
królestwo garówKażdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Patelnię rozgrzać i obsmażyć sznycle z obu stron. Dodać sok pomarańczowy (2 łyżki zostawić), połowę skórki pomarańczowej i bulion, dusić razem z mięsem ok. 10 minut. Następnie dodać filety z pomarańczy i dusić jeszcze 5-7 minut. Soczewicę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając skórkę pomarańczową i kumin. Na koniec
Pełny talerzczerwona TESCO * 4 łyżki oleju rzepakowego * natka pietruszki Przygotowanie : Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać 2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki i podsmażyć, dodać mięso mielone i dusić aż straci surowość. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Gdy składniki się podduszą dodajemy szklankę czerwonej soczewicy i dolewamy bulion. Gdy soczewica zmięknie wlewamy pomidory i dusimy
Magiczne Życie Martywrzącej wody. Wszystko dusimy na niedużym ogniu do całkowitej miękkości mięsa (zwykle powinno to trwać nie dłużej niż 10 minut, jednak wszystko zależy od mięsa i nieraz duszenie może trwać znacznie dłużej - polędwiczki mają być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach). Na osobnej patelce , na maśle podsma ż amy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Gdy się zeszkli(...)podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem odrobiną gałki muszkatołowej i cukru . Po lekkim przestygnięciu dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu. Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronawrzącej wody. Wszystko dusimy na niedużym ogniu do całkowitej miękkości mięsa (zwykle powinno to trwać nie dłużej niż 10 minut, jednak wszystko zależy od mięsa i nieraz duszenie może trwać znacznie dłużej - polędwiczki mają być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach). Sos Kurkowo-Śmietanowy: Kurki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Na osobnej patelce , na maśle podsma(...)wszystko podgrzewamy do zgęstnienia. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem odrobiną gałki muszkatołowej i cukru . Po lekkim przestygnięciu dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu. Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Strona