wodą by było lekko przykryte. Następnie dorzucić liście laurowe,majeranek,pieprz ziołowy oraz zmiażdżony czosnek. Dusić wszystko ok 20 min,następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki.Całość dusić aż mięso będzie miękkie.Pod koniec doprawić wszystko wg uznania
Niespełnione zdolności kulinarneRafex 1 małą cebulę Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na oleju kokosowym. Comber z królika siekamy na niewielkie kawałki i dorzucamy do garnka. Podczas gdy cebulka z mięsem się dusi, robimy porządek z kaszą jaglaną. Moim sposobem na nią, aby nie była gorzka w smaku jest najpierw przepłukanie jej na sicie wrzątkiem, następnie chwilę pod bieżącą zimną wodą
MamaOskarkamięso twarde i łykowate. Stare mięso zawsze jest ciemnoróżowe, a z młodych sztuk jest jasnoróżowe. Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie. Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku. Serdecznie zapraszam Zapraszam na stronę : KLIK Karczek duszony w sosie własnym SKŁADNIKI: karkówka - 80 dag sól i pieprz mąka(...)płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć mięso do garnka, podlać wrzącą wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, zagęścić sos mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusigotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską - dziś postanowiłam zmienić nieco recepturę - mamy sezon na grzyby więc zaprosiłam je do garnka, podniosłam również walory smakowe kawałkiem wołowiny duszonej wcześniej w czerwonym winie. Eksperyment udany! Nie zaproszę Was jednak na degustację - nie zostało nic - zachowała się jedynie fotka: Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną Składniki(...)pokrojoną papryczkę chili. Zalać winem, zagotować, po około 3 minutach zmiejszyć ogień, dodać bulion warzywny i dusić pod przykryciem około 1,5 godziny. Gdy mięso będzie się dusić, po okolo pól godzinie zacząć gotować fasolkę (oczywiście w odrębnym garnku;). Gdy się zagotuje dodać oczyszczone, umyte i pokrojone w duże plastry grzyby
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałagorący olej. Podsmażamy ok 5 min. Pokrojone mięso dajemy do garnka. Smażymy aż będzie lekko brązowe. Dodajemy bullion, zagotowujemy . Dodajemy pokrojoną marchew I pieczarki. Zmniejszamy gaz I dusimy aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy paprykę. Gulasz jest gotowy. :) Opjonalnie gulasz możemy zabielić mąką I śmietaną. Gulasz podałam z kaszą I sałatką z ogórków konserwowych I sałaty. Zyczę smacznego
Smaki EdytyBardzo dobra zupa z duszonym na maśle suszonym koprem z ziemniakami. Zupa nieco zapomniana a bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Nie dodaję śmietany tylko jogurt naturalny 0%. SKŁADNIKI: 2.5 l Wody 1 Udko z Kurczaka 2 Marchewki 6 Ziemniaków 4 Ziarenka Ziela Angielskiego 2 Liście Laurowe 1 kostka rosołowa Pieprz i Sól 10 łyżek suszonego domowego(...)marchewkę. W rondelku o grubym dnie roztapiam masło a następnie dodaję koper. Podsmażam ok 30 sekund dodaję 8 łyżek goyującego się bulionu. Całość duszę ok 5 minut. Mięso wyciągam wraz z marchewką. Duszony Koper dodaję do bulionu wraz z ziemniakami. Gotuję ok 20 min. Małym sitkiem wyciągam koper. Pozostawiam małą ilość. Mięso obieram ze skóry
Gotowanie PatkiPulpeciki z mięsa wołowego duszone w delikatnym, śmietankowym sosie o wyraźnym musztardowym smaku. Smaczne i sycące danie do przygotowania na patelni. PULPECIKI WOŁOWE: 500 g mięsa wołowego mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia SOS MUSZTARDOWY: 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki masła
https:KKuchniaMniamSKŁADNIKI 1 główka małej kapusty 300 g kapusty kiszonej 500 g mięsa wołowego do gulaszu 80 g grzybów suszonych 2 cebule białe 300 g suszonych śliwek
ClauditteMissCooking0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Kolejna odsłona z cyklu szybki obiad :) Bardzo lubimy mięso z indyka, a w szczególności w połączeniu z grilowanymi warzywami. Jakich warzyw użyjecie, to już zależy od Waszej inwencji. Ja zdecydowałam się na cukinię i paprykę ...i nie żałuję :) Składniki(...)minut na wolnym ogniu. W międzyczasie paprykę kroimy w paski, a cukinię w plasterki, przyprawiamy tymiankiem i pieprzem i grilujemy. Grilowane warzywa dodajemy do miękkiego mięsa i dusimy przez 5 minut
Delicious Titbitsposiekane grzyby mun, dodajemy sos sojowy , ok 2 łyżki i przyprawiamy do smaku, podlewamy odrobiną wody i dusimy ok 20 min .. w razie potrzeby dodajemy jeszcze wodę i dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie. Podajemy z ugotowanym w 2 szkl wody ciemnym ryżem
Gotowanie jest łatwedużą kostkę Dać na patelnię dodać troszkę oleju smażyć - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli obsmażyć aż się zrumieni dodać przyprawy - zalać mięso wodą dusić pod przykryciem ok 20 minut - Dodać pokrojoną w plasterki marchew i groszek - Gotować aż wszystko zmięknie - W wodzie rozmieszać mąkę Wlać ma mięso gotować cały czas mieszać
W królestwie smaków Beatyangielskie, gotuje na wolniutkim ogniu. Mięsa: karkówkę i łopatkę kroję w kostkę przekładam na patelnię, na rozgrzany tłuszcz, do mięs dodaję przyprawy: czosnek,paprykę, majeranek, kminek, domową wegetę, duszę. Kiedy mięso jest prawie miękkie przekładam go do kapusty. Patelnię podlewam odrobiną wody, aby wszystkie smaki z pieczenia mięsa odeszły i dolewam ten płyn do bigosu. Boczek i kiełbasę kroje
Kuchnia z widokiem na ogródkaczka sama w sobie jest dosyć tłusta ). Obsmażamy z obu stron. Podlewamy bulionem. Figi kroimy na połowę i dodajemy do mięsa wraz z suszonymi jabłkami. Przykrywamy i dusimy powoli aż do miękkości mięsa. Gdy odparuje nam podczas duszenia płyn uzupełniamy go bulionem lub wodą. Tak przygotowana kaczka najlepiej smakuje z kluskami. SMACZNEGO (function
Smaki Ewyzrumienienia na patelni (na kilku łyżkach oleju) na dużym ogniu. Robimy to w 2 turach, żeby mięso się podsmażyło, a nie udusiło we własnych sokach. Gotowe mięso przekładamy do garnka z warzywami i dusimy razem około 5 minut. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy trochę gorącej wody, mieszamy żeby pozostałości po smażeniu mięsa odkleiły się od dna i całość przelewamy(...)małym ogniu około 5 minut często mieszając. Sos gulaszowy zgęstnieje w tym czasie za sprawą obsmażonej na mięsie mąki. Do gulaszu wlewamy wino i często mieszając dusimy gulasz aż do całkowitej miękkości mięsa (około 40 minut). W tym czasie pilnujemy, żeby gulasz nie przywierał do dna. Danie jest gotowe do podania, ale świetnie nadaje się do odgrzewania, a także
Trzeci talerzgulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym ogniu przez około 1,5h. Świetny z kaszą lub ziemniakami, zwłaszcza na chłodne, jesienno-zimowe dni:). 800g łopatki wieprzowej 8 papryk 3 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka 3 łyżeczki koncentratu(...)ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. 3. Dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie do podsmażonego mięsa. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami
Szefowa kuchni