mięso duszone - 8529 przepisów (strona:51/569)

Roladki schabowe w sosie pieczarkowo koperkowym. 232

dość mocnego zarumienienia. Zalać bulionem i na małym ogniu dusić pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.  Gdy mięso zacznie dochodzić do siebie pokroić pieczarki na półksiężyce i podsmażyć je na łyżce masła z odrobiną soli i pieprzu. Mięso wyjąć z naczynia, w którym jest duszone. Do bulionu dodać pieczarki i serki topione. Od czasu do czasu(...)zawiesinę z mąki i wody ( ja zrobiłam zawiesinę). Ja w tym momencie wyjmuję wykałaczki z mięsa, ale nie ma takiej konieczności. Gdy sos jest gotowy dodać mięso i przez jeszcze chwilę razem dusić. Na sam koniec można jeszcze doprawić, jeżeli jest taka konieczność oraz dodać garść posiekanego koperku. Smacznego

W kuchni u Moniki
Schab duszony w czarnej kawie 139

mięsem w Polsce. Dobra gatunkowo ma różowy kolor i zwartą konsystencję. Lekko przerośnięta tłuszczem co dodaje jej smaku. Dzisiaj przygotowałam schab duszony w czarnej kawie. Oryginalne połączenie, ale jako osoba nie pijąca kawy zajadałam się tym mięsem Podałam z surówką z tartej marchewki i ryżem ugotowanym na sypko. Inspiracja  gazeta Moje Gotowanie z 1997r Składniki 1 kg schabu(...)następnie dodać posiekany czosnek. Wsypać mąkę i chwilę smażyć mieszając. Dodać wodę , mięso, kawę. Doprawić solą i pieprzem oraz majerankiem i oregano. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Mięso powinno być mięciutkie. Schab duszony w czarnej kawie

O kuchni z uczuciem
FILECIKI Z KURZYSZ UDEK W CIEMNYM SOSIE Z GRZYBAMI 176

kurzych udek.  Te maleństwa są wdzięczne w obróbce i pyszne w smaku.  Z tych małych filecików robiłam już wcześniej  gulasz ,  faszerowałam je mielonym mięsem , a dziś podsmażyłam i dusiłam w sosie z suszonymi, leśnymi grzybami.  Obiad wyszedł pierwsza klasa!  Składniki: 6 wyluzowanych udek kurczaka przyprawa do kurczaka (lub ulubione przyprawy) tymianek 1 cebula(...)udek, następnie dodajemy posiekaną cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku, liść laurowy, ziele angielskie. Mieszamy, chwilę smażymy całość po czym wlewamy z wodą namoczone grzyby. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. 10-15 minut przed końcem duszenia zdejmujemy pokrywkę, aby sos zgęstniał, a woda odparowała. Na koniec próbujemy i ew. doprawiamy solą lub pieprzem

Walijskie Pichcenie
Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 305

przygotować to bardzo smaczne danie z ciągle niezbyt u nas popularnej, a przecież mającej bogate tradycje dziczyzny. Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 2014-12-27 11:47:52 Dość klasyczne podejście do mięsa z dzika. Przepis pokazuje jak w prosty sposób przyrządzić je z warzywami korzennymi i zarazem „na lekko kwaśno”. Zapisz przepis Drukuj Składniki(...)margin-left: 0;} Karkówka z dzika z warzywami i grzybami -składniki Obrane i pokrojone warzywa Najpierw podsmażamy mięso i pieczarki Dodajemy resztę warzyw i dusimy całość Karkówka z dzika - gotowe danie Potrawa dobrze smakuje z kwaśnymi dodat Post Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Placek po węgiersku 185

dodałem pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Kiedy mięso wyglądało mniej więcej tak, jak na zdjęciu, dodałem do niego około litr wody i zmniejszyłem ogień. Mięso w wodzie dusiłem pod przykryciem przez około pół godziny. Po upływie tego czasu dodałem do garnka 3 liście laurowe oraz pomidory z puszki. Całość posoliłem i przyprawiłem czarnym mielonym pieprzem, połową(...)dodałem do gulaszu. Dodałem do niego również sok z połowy cytryny. Całość nadal dusiłem pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie sprawdziłem czy mięso jest już miękkie. Gdyby nadal było twarde należy dalej dusić sos pod przykryciem, po ewentualnym dodaniu większej ilości wody.  Ziemniaki obrałem ze skóry i opłukałem w zimnej wodzie. Połowę z nich starłem na tarce

Wyprawy kulinarne
Risotto 174

Ryż duszony z warzywami i mięsem.   Składniki : 200 g ryżu - polecam ryż biały Kupiec 300 g mięsa wieprzowego (mielonego) 3 cebule czerwona papryka szczypiorek olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka Cebule obieramy, szatkujemy i obsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i przyprawiamy. Po kilku minutach dosypujemy ryż, dokładamy pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek. Dolewamy też wody

prawdziwe jedzenie
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 251

mąką. Rozgrzać olej w garnku, włożyć mięso i obsmażyć równomiernie. Kiedy będzie dobrze zarumienione dodać pokrojoną w grubszą kostkę lub w piórka cebulę wraz z pokrojonym na ćwiartki czosnkiem, pokrojoną w plasterki marchewką i posiekaną papryczką chili. Chwilę przesmażyć, dodać słodką mieloną paprykę, wymieszać. Wlać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączoną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kolorowe bitki z indyka Siostry Ewy, czyli super smaczny obiad na dłużej 165

Przerzuciłam do garnka. Podlałam wodą i dusiłam na małym gazie ok. 40 minut. Do ostatniej partii smażenia dodałam pokrojone warzywa i pieczarki. Krótko obsmażyłam, a potem dorzuciłam do duszącego się mięsa. Im więcej różnokolorowych warzyw, tym danie fajniej wygląda. To super sposób by przemycić warzywa do diety dziecka. . Sos nie wymagał dodatkowego zagęszczania. Jeszcze tylko natka, szczypiorek i kolorowe bitki

Kuchnia po mojemu
Bolońskie niespodzianki 158

rozgrzanej oliwie przesmażyć cebulę oraz marchewkę, aż lekko zmiękną. Dodać mięso mielone i smażyć jeszcze przez kilka minut. Fix wymieszać ze szklanką wody, wlać do mięsa i dusić całość na wolnym ogniu przez około 10 minut. Ugotowane ziemniaki lekko podgrzać i wymieszać ze śmietaną, 2 łyżkami margaryny i doprawić do smaku. Przygotować formę do muffinek. Natłuścić każde

Świat Domowej Kuchni
Pizza z kebabem : Lutowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 115

szklanka letniej wody * łyżeczka cukru * szczypta soli - takiej od serca * 3 łyżki oliwy * pół kilograma mąki pszennej u mnie typ 650 Dodatki : * sos pomidorowy   * czerwona cebula * duszone pieczarki  * mięso z kurczaka w przyprawie kebab  * tarta mozzarella Przygotowanie : Drożdże rozkruszyć, dodać cukier oraz wodę. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić

Magiczne Życie Marty
Schab w sosie paprykowym 189

dwie łyżeczki tartego chrzanu. Przykryć i dalej dusić. Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Do mięsa dodać również pokrojoną w paseczki paprykę. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Wołowina w sosie grzybowym 119

Mięso wołowe duszone z grzybami suszonymi jest smaczne i aromatyczne, najlepiej smakuje podane z kluskami śląskimi i dowolną surówką. Składniki: 0,5 kilograma wołowiny 1 cebula Garść suszonych grzybów Przyprawa do wołowiny Skworcu Sól, pieprz 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 łyżki mąki do zagęszczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso kroimy w plastry

Bajeczna Kuchnia
Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny . 147

lodówki. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej piersi skórką do dołu. Lekko obsmażamy z obydwu stron . Następnie obkładamy pokrojonymi jabłkami  , wlewamy 1/2 szklanki bulionu i dusimymięso będzie odpowiednio miękkie. Jeśli piersi wydają się jeszcze za twarde można dolać więcej bulionu. Upieczone piersi wykładamy na półmisek w całości ewentualnie kroimy w plastry , na wierzch układamy miękki mus który

Sama słodycz i szczypta chili
Wołowina z sosie słodko ostrym. 148

SKŁADNIKI: 1 kg wołowiny 1 duża marchewka 5 listków laurowych 2 ziarenka ziela angielskiego 1 litr wody 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 200 g koncentratu pomidorowego

ClauditteMissCooking
Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon, sosem BBQ i papryczką chilli 141

opiekacza posmarowałem ostrą musztardą Dijon oraz,  jeszcze mało popularnym u nas, sosem BBQ firmy HP . Aby podkręcić ostrość użyłem kilku plasterków papryczki chilli . Dla równowagi wybrałem pomidory, duszoną (z mięsem na patelni) cebulę oraz korniszony od teściówki. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że taką ciepłą, soczystą kanapkę pożera się w kilkanaście sekund . Nim cała miazga pokręci się

Right Behind The Kitchen