mięso duszone - 8529 przepisów (strona:70/569)

Łazanki z wieprzowiną "po węgiersku" 131

Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem słodkiej papryki. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodaję pokrojoną paprykę i odrobinę wody. Duszę pod przykryciem. Dalej dodaję mięso i przyprawę Royal Brand. Przykrywam i duszę. W między czasie gotuję makaron. Następnie do sosu dodaję pomidory z puszki. Doprawiam całość do smaku. Gotowym sosem polewam makaron

Kuchnia co dnia
Kurczak po marokańsku 307

Mieszając, wszystko zrumienić. Następnie dodać kurczaka i wlać bulion. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać bulion. Daktyle pokroić, dołożyć do mięsa i jeszcze chwilkę dusić. Doprawić pieprzem. Gotową potrawę przełożyć na talerz i polać powstałym sosem. Podawać z ryżem. Smacznego

Oryginalny smak
Kaczka teriyaki 98

nią wino, zagotować. Wlać sok z granatów. Mięso pokroić w plastry włożyć na patelnię, smażyć aż odparuje płyn, wlać 200 ml wody, wrzucić 150 g pestek granatu i dusić do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie gotowe, wlać sos, wymieszać, zagotować. Posypać sezamem prażonym na suchej patelni oraz pozostałymi pestkami granatu. Podawać z ryżem.   zastawa

królestwo garów
Karkówka z pieczarkami i pęczakiem 240

ustach mięso. Każdy przygotowuje je według swojego uznania, doprawiając przyprawami, które lubi najbardziej. Z tego właśnie powodu, poniżej znajdziecie inspirację na przygotowanie karkówki , a nie w istocie rzeczy przepis na nią. Zdrowym dodatkiem do obiadu będzie pęczak – sposób gotowania znajdziecie TUTAJ Pieczona karkówka – składniki 1,5 kg karkówki sól pieprz cebula majeranek ręka do pieczenia Duszone pieczarki(...)przez ok. 1,5 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw i pozwalamy, aby delikatnie mięso się nam zarumieniło. Po wyjęcie z piekarnika pozostawiamy mięso na ok. 5 minut aby „odpoczęło”. Duszone pieczarki – przepis Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni na maśle szklimy cebulę, a następnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bitki wieprzowe w pieczarkach 124

duszenia. Na tej samej patelni przesmażamy pieczarki i cebulę. Dodajemy do mięsa. Podlewamy bulionem. Dodajemy kilka listków laurowych i ziela angielskiego, dodatkowo dodajemy maggi do smaku. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wlewamy śmietanę i dodatkowo ponownie niewielką ilość masła klarowanego. Wszystko razem delikatnie gotujemy do momentu zredukowania i zagęszczenia sosu. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
KASZA Z KURCZAKIEM W POMIDORACH 133

przyprawiamy i smażymy. Zdejmujemy z patelni 3. Pieczarki i cebulę w kostkę, dusimy pod przykryciem. 4. Pomidory z dodatkiem bazylii blendujemy na sos. 5. Do warzyw dodajemy mięso, zalewamy sosem i dusimy 5 min. Podajemy na kaszę, posypujemy serem. google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Wartości odżywcze

Zdrowie i pysznie na talerzu
Spaghetti bolognese po mojemu 224

mąki ziemniaczanej opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Mięso przez kilka minut podsmażać na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć jeszcze przez jakiś czas. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki, koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zioła. Doprowadzić do zagotowania. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, mąkę ziemniaczaną należy rozrobić z niewielką ilością wody

Pasja Smaku
Biwakowy gulasz z dziczyzny 112

nabytek- żeliwny kociołek. Po początkowych trudnościach dość szybko opanowaliśmy sposób rozstawienia sprzętu i przystąpiliśmy do smażenia, duszenia i częstych degustacji.  Biwakowy gulasz z dziczyzny (idealny również gdy przygotujemy go sposobem tradycyjnym we własnej kuchni) 20dag wędzonego boczku 1kg dziczyzny ( ja użyłam mięsa z dzika) 2 cebule 3 ząbki czosnku 50g suszonych grzybów 3 średnie marchewki 3 łyżki koncentratu pomidorowego(...)liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz, pieprz ziołowy jałowiec rozmaryn papryka słodka Boczek pokroić w kostkę, zrumienić w kociołku. Dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Dusić, aż składniki zaczną pachnieć*. Następnie dodać mięso pokrojone na niewielkie kawałki (ok 2x3cm), wymieszać z zawartością kociołka, obsmażyć równomiernie i zalać winem, dodać przyprawy i dusić co pewien czas mieszając. Gdy poczujemy

Zapiski Młodej Żony
Lasagne al forno 174

jajem na twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości. U mnie 1300 g. Sos pomidorowy 1 litr puszka pomidorów w zalewie 400 g cebula- 3 szt. średnie marchewka(...)miałam Do dużego rondla z grubym dnem wlewamy troszke oliwy. Scieramy cebulę i marchewkę na dużych oczkach i wrzucamy na gorącą oliwę z oliwek, podsmażamy, przykrywamy, dusimy. Doprawiamy przyprawami Skworcu. Dokładamy mięso. Dokładnie mieszamy aby rozbić grudki.Przykrywamy. Dusimy. Następnie dokąładamy pomidorów z puszki ,wcześniej rozgniecionych widelcem na papkę. Mieszamy , dusimy. Na koniec wlewamy litr sosu pomidorowego. Mieszamy, przykrywamy i doprowadzamy

Z Kuchni Do Kuchni
Najlepszy pasztet z królika 206

podać z konfiturą żurawinową albo lekką zieloną sałatką. Królik jest bardzo chudy, można go przyrządzać w wielu różnych wersjach. Można gotować, piec albo dusić i zawsze będzie smaczny. Ja nieczęsto przygotowuję to mięso, ale uwielbiam królika duszonego w białym winie z warzywami . To przepyszne i wykwintne danie. Koniecznie wypróbujcie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pizza o smaku hamburgera 200

ząbki czosnku i dodajemy mielone mięso – smażymy około 6-7 minut, stale mieszając, żeby dobrze je zamknąć, usmażyć i odparować, nie pozwalamy mu podchodzić wodą bo zacznie się dusić. Do usmażonego mięsa wlewamy sos Worcestershire, ciemny sos sojowy, wsypujemy mielony pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy, odcedzamy mięso z płynu i studzimy. SOS HAMBURGEROWY Do miski wkładamy majonez, do majonezu

Karo in the Kitchen
Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i mielonym mięsem 178

czosnek. Do pomidorów stopniowo dodajemy mięso – za każdym razem dokładnie rozprowadzając między sobą składniki aż do zagotowania się całości. Dodajemy również zioła, pieprz, sól, czosnek i mieloną paprykę. Dusimy pomidory z mięsem przez 25 minut pod przykryciem, powoli na małym ogniu, co pewien czas dokładnie mieszając. Po upływie tego czasu zaczynamy podgrzewanie wody na makaron, do której dodajemy 2 łyżki

Kulinarna Pokusa
Schab duszony w winie, przygotowany w garnku. 157

Schab duszony w winie przygotowany i w garnku jest potrawą, którą można się delektować na ciepło jak też i na zimno zużywając go np do kanapek.  Wystarczy zrumienić mięso, zalać  białym lub czerwonym winem i gotować przez godzinę. Tak przygotowany schab stanie się miękki i delikatny. Wielkość mięsa pozostaje prawie taka sama, dlatego też ja osobiście wolę(...)wcześniej natrzeć schab solą z ulubionymi przyprawami i odstawić na kilka godzin do lodówki aby mięso skruszało, takze z dodatkiem wina ).  Do garnka dodać oliwę z masłem obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej w garnku, w którym będziemy go dusić). Dodać posztkowaną cebulę,  ziarenka pieprzu, marchew, seler, kilka igiełek rozmarynu. Zalać winem, doprowadzić do wrzenia

zielonacukinka
Uda z kurcząt z warzywami 153

solą, pierzem, ziołami i kurkumą. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Następnie dodać cebulę pokrojoną w plasterki smażyć kilka minut. Dalej całość dusić ok. 25-35 minut, do momentu, aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie odmrożony bób obrać ze skórki(...)patelni pogrzać olej, wrzucić odmrożoną marchewkę i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać bób i smażyć przez kolejne 5 minut. Warzywa nie mogą się rozgotować. Jak mięso będzie gotowe, dodać warzywa i razem dusić ok. 5 minut. Jak dla mnie do tego dania idealnie pasuje kasza pęczak

Delicious Titbits
Kotlety mielone dobre cały rok 93

zakupione zmielone mięso) - 1 cebula - 1 bułka lub bułka tarta - jajko - mleko - sól - pieprz - olej Przygotowanie: Bułkę moczymy w mleku. Cebulę kroimy na drobne kawałki i dusimy na patelni. Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce razem z odciśniętą bułką (jeżeli mięso mamy kupione już zmielone to bułkę rozdrabniamy dokładnie z mięsem lub dajemy bułkę

Kulinarne życie
Schab w musztardzie z jajkiem sadzonym 123

solą i pieprzem oraz posmarować musztardą z obu stron. Plastry szynki posmarować ketchupem i ułożyć na kotletach. Tak przygotowane mięso położyć na rozgrzany tłuszcz, podlewać wodą i dusić pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie, a woda wyparuje, na górę każdego kotleta wbić po jednym jajku i podsmażyć do ścięcia się białka

Tradycyjna Kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie 228

włożyć pokrojoną pierś.Odstawić do lodówki .Obsmażyć na oliwie .Zdjąć z patelni, na pozostałej oliwie usmażyć pokrojoną cebulkę i marchewkę.Przełożyć podsmażone kawałki piersi ,dolać wody. Dusić kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać śmietanę, i dusić aż sosik trochę zgęstnieje

Moje domowe kucharzenie