papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:70/171)

Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami 185

będziemy faszerować warzywa i zapiekać, dlatego dzisiaj kolejny, prosty i niedrogi przepis, który koniecznie musicie przygotować!  Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 1 bakłażan 1/4 szklanki kaszy kuskus 2 szczypty słodkiej i wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano 1 szczypta słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki 2 kawałki suszonych pomidorów plus do dekoracji(...)wędzoną, słodką oraz ostrą paprykę w proszku. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dolewamy nieco wody. Na sam koniec dodajemy suszone oregano oraz doprawiamy do smaku, mieszamy. Przygotowujemy farsz. Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotowy przekładamy do naczynia z warzywami w sosie pomidorowym. Starannie mieszamy. Połówki bakłażana osuszamy. Każdą faszerujemy kuskusem z warzywami. Naczynie

Moja smaczna kuchnia
Kwiaty dyni faszerowane fetą, dynią i jalapeño 95

farsz zawsze zawiera fetę, a tym razem zestawiłam ją z pure z dyni i moją ulubioną odmianą papryki, czyli jalapeño, która również pięknie plonuje nam w szklarni. Przygotowanie takiej przekąski jest bardzo proste, a efekty zadowalają podniebienie i oczy :) Na 6 faszerowanych kwiatów: 6 kwiatów dyni 150 g sera feta 1 łyżka pure z dyni 1 łyżka jogurtu greckiego

Mienta blog
Pieczarki faszerowane indykiem 192

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
Cukinie faszerowane 208

Składniki: 1 średnia cukinia 30 dkg mięsa mielonego 5 dkg sera żółtego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 papryki sól, pieprz 1 pomidor Przygotowanie: Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Pieczarki faszerowane indykiem 247

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
KALMARY BABY nadziewane - jak wyczyścić kalmary 162

Dzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki 👌3 grube bulwy szczypiorku 👌1/2 łyżeczki soli 👌1/2 łyżeczki pieprzu 👌2 łyżeczki mięty 👌pół pęczka natki pietruszki WYKONANIE tego przepisu pokazane jest w filmiku. Zobaczycie też jak czyścić takie kalmary. Serdecznie zapraszam do oglądania

Rita creative
KALMARY BABY nadziewane - jak wyczyścić kalmary 151

Dzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki 👌3 grube bulwy szczypiorku 👌1/2 łyżeczki soli 👌1/2 łyżeczki pieprzu 👌2 łyżeczki mięty 👌pół pęczka natki pietruszki WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje

RITA food channel
Świąteczne jajka w skorupce 196

jajka dokładnie przeciąć w skorupce na pół, wyjąć żółtka i odłożyć. Zaś kolejne dwa jajka obrać i pokroić w kostkę razem z papryką. Dodać jogurt, chrzan, posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Po czym faszerować przekrojone jajka i ozdobić natką pietruszki

Tradycyjna Kuchnia
Cukinie faszerowane 287

Składniki: 1 średnia cukinia 30 dkg mięsa mielonego 5 dkg sera żółtego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 papryki sól, pieprz 1 pomidor Przygotowanie: Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Cukinia faszerowana warzywami 220

jako dodatek do sałatek . Faszerowana  cukinia z powodzeniem może stanowić samodzielne danie podane na obiad bądź na kolację. Cukinia faszerowana warzywami jest przepyszna i mało kaloryczna. Polecam. Składniki: 3 cukinie 10 pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula ( u mnie czerwona) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 10 dag mozzarelli sól, pieprz natka pietruszki Sposób przygotowania: Cukinie przekrawamy

Pobite gary Barbary
Jajka z papryką i groszkiem 268

Składniki: 4 jajka 1/4 pora 1 kawałek papryki marynowanej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz 1 mała puszka groszku mini Przygotowanie: Jajka

czarrna od kuchni
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 235

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki wieprzowej bez kości, 1 duża cebula, 30 dag komosy ryżowej (Quinoa) MAKAR , 2 jajka, sól, pieprz, 2 szklanki bulionu warzywno- mięsnego, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Komosę ryżową zalewam 2 szklankami wody i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Faszerowany kalafior 257

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować

Kuchnia Danusi
Grillowane cukinie 215

kroimy na ok. 2 cm plastry. Wydrążamy z nich miąższ za pomocą łyżki do melona. W miseczce rozgniatamy ser feta, dodajemy pokrojoną paprykę w drobną kosteczkę oraz szczypiorek. Dolewamy troszkę mleka i przyprawiamy pieprzem, mieszamy. Takim farszem faszerujemy cukinie, dociskając farsz z obu stron. Cukinie grillujemy

Aga w kuchni
Pieczarki faszerowane kurczakiem 70

Pieczarki faszerowane kurczakiem to doskonała propozycja na elegancką i smaczną przystawkę lub lekkie danie główne. Połączenie delikatnych kapeluszy pieczarek z soczystym farszem z kurczaka, aromatyczną cebulą, papryką i roztopionym serem żółtym tworzy niezapomniany smak, który zachwyci każdego. To danie jest nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także proste w przygotowaniu, co czyni je idealnym wyborem na każdą okazję – od codziennego obiadu

Kulinarna Chwila