mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:933/1172)

Flądra w idealnej panierce z boczku 206

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Kiedyś nie lubiłam ryb, teraz za nimi przepadam. Jeśli mam do wyboru mięso i rybę, zdecydowanie wolę rybę ;). Flądra w takiej panierce jest przepyszna, polecam :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style(...)bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą z warzywami

Corner With Recipes
Chicken pot pie z sosem słodko-kwaśnym + KONKURS 195

Klasyka w niebanalnym wydaniu, bo pod postacią zapiekanki, skrywającej we wnętrzu soczystego kurczaka, ryż oraz Sos słodko-kwaśny Łowicz, a wszystko to otulone warstwą ciasta francuskiego

Kraina Miodem Płynąca
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 228

Jeśli w ogrodzie udało Wam się wyhodować czosnek niedźwiedzi to teraz jest idealna pora aby zrobić z niego różne smakołyki. Można go czasem spotkać  i

Apetyczna babeczka
Proste obiady na 7 dni # 7 - Odbierz bezpłatny PDF! 197

lunchboxa z czerwca -  6 x wege, 1 x ryba z lipca -  jedzenie do pracy na zimno z września -  4 x wege, 2 x ryba, 1 x mięso Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej.  Zazwyczaj staram się w menu uwzględnić 3-4 niepublikowane jeszcze(...)przez 2 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą. Przygotuj czosnkowe grzanki. Pieczywo pokrój w kostkę, posyp suszonym czosnkiem i szczyptą soli, skrop oliwą i wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia i piecz przez 5-7 minut w 200 stopniach C, aż się zezłocą.  W misce umieść brokuły i jarmuż. Polej łyżką oliwy, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj

Chilli Czosnek i Oliwa
KIEŁBASA PIECZONA Z WARZYWAMI 229

Proste i smaczne do przygotowania danie, z kiełbaską w roli głównej. Z papryką, cebulką, czosnkiem i cukinią. Doprawione suszonym oregano, słodką papryką i chili.  Jego

cool and minty
Biała kiełbasa w boczku 195

Bodajże rok temu przygotowałam całkiem podobną na wielkanocne śniadanie. Wiecie, w święta zdarza mi się robić zdjęcia jak jest coś naprawdę smacznego, ale w tym wypadku

Kuchnia w czekoladzie
Czwartek: Włoska zupa – minestrone 253

Gotowanie tej zupy to czysta przyjemność łączenia składników. Proste, niezwykle aromatyczne, pachnące latem danie. Czas: 40 minut Poziom trudności: średni Szacowana cena potrawy (pełny gar, którym

Niedzielny kucharz
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 179

drobno siekamy. Boczek, kiełbasę i słoninę kroimy w drobniutką kostkę (słoninę i boczek warto wcześniej zmrozić, bardzo zimne nie będą się lepić do noża) albo mielimy w maszynce do mięsa na sitku 3mm – to dużo lepsza opcja, jeśli nie chce Wam się siekać składników. Po usmażeniu za grubo pokrojony boczek i kiełbasa zrobią się sztywne, twarde i mogą pociąć ciasto(...)sztuk gotuję pierogi przez 2-3 minuty od wypłynięcia. Patent na to, żeby po ugotowaniu pierogi się ze sobą nie zlepiały, jest prosty – naszykujcie sobie blachę do pieczenia i olej rzepakowy. Wlejcie na blachę, 2-3 łyżki oleju, wrzucajcie tam odcedzone, świeżo ugotowane i gorące pierogi, poruszając blachą obtoczcie je w tłuszczu i zdejmijcie łyżką cedzakową do pojemnika

Karo in the Kitchen
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 287

drobno siekamy. Boczek, kiełbasę i słoninę kroimy w drobniutką kostkę (słoninę i boczek warto wcześniej zmrozić, bardzo zimne nie będą się lepić do noża) albo mielimy w maszynce do mięsa na sitku 3mm – to dużo lepsza opcja, jeśli nie chce Wam się siekać składników. Po usmażeniu za grubo pokrojony boczek i kiełbasa zrobią się sztywne, twarde i mogą pociąć ciasto(...)sztuk gotuję pierogi przez 2-3 minuty od wypłynięcia. Patent na to, żeby po ugotowaniu pierogi się ze sobą nie zlepiały, jest prosty – naszykujcie sobie blachę do pieczenia i olej rzepakowy. Wlejcie na blachę, 2-3 łyżki oleju, wrzucajcie tam odcedzone, świeżo ugotowane i gorące pierogi, poruszając blachą obtoczcie je w tłuszczu i zdejmijcie łyżką cedzakową do pojemnika

Karo in the Kitchen
Papryka faszerowana chlebem 206

Przepis na paprykę faszerowaną chlebem podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym. Nie miałam dokładnych proporcji ani wszystkich składników więc pokombinowałam i stworzyłam swoją wersję. Papryka wyszła bardzo

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z kapustą i grzybami 274

Paszteciki z kapustą i grzybami to kolejna wigilijna potrawa, którą po raz pierwszy robiłam w tamtym roku i wszystkim bardzo

KuchniaWeDwoje.pl
Chaczapuri imeruli 277

p { margin-bottom: 0.21cm; Dziś mam dla Was propozycję obiadową, która wśród moich znajomych zrobiła furorę. Być może niektórzy, którym przyszło bywać w Krakowie i

Przepysznik - BLW i nie tylko
Warzywny Wellington z Sosem Balsamicznym 173

Odkąd staram się unikać jedzenie mięsa, wiele osób zastanawia się co jem… Jak można jeść różnorodnie, kiedy na talerzu brakuje mięsa. Myślę, że niektóre osoby w mojej rodzinie mają wrażenie, że pożywiam się codziennie trzema główkami sałaty… na śniadanie, obiad i kolację. A przecież wystarczy zajrzeć tutaj do mnie i przekonać się, że na jedzeniową nudę nie narzekam(...)następnie na buraczki. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Ciasto przenosimy na blat, opruszamy mąką i rozwałkowujemy do wielkości foremki. Ciastem przykrywamy warzywa, zabezpieczamy brzegi i robimy delikatne nacięcia. Pieczemy całość ok. 1 h. Podajemy z sosem balsamicznym. Zapisz Zapisz

rabarbarowo
Bułeczki z koperkiem i marchewką 246

A było to tak...upiekłam bułeczki, odłożyłam kilka do zdjęć, a resztę oddałam rodzince do zjedzenia i przykazałam żeby się ,,nie tykać,, tych do obfocenia. Poszłam

Apetyczna babeczka
Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie 201

Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i  nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze placek z ciasta kruchego lub francuskiego, zawsze(...)maślanką, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na tartę 7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a tartę odstawiamy jeszcze w ciepłe miejsce na ok 15 min  8. Tarte pieczemy ok 35 min, po tym czasie sprawdzamy nożem czy ziemniaki są miękkie

Słodki Kompromis