mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:931/1172)

Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy 169

Pasztety wegetariańskie to jedna z tych potraw, które można modyfikować na tysiące sposobów. Bazą mogą być warzywa, strączki czy kasze. A kluczem do sukcesu jest według

HealthyCreations
Kurczak zapiekany z warzywami 284

Kurczak zapiekany z warzywami to wyśmienite, niebanalne i ładnie się prezentujące danie, które można przygotować błyskawicznie, wstawić do piekarnika i po godzinie cały obiad mamy już

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z salami i cukinią 224

U mnie znowu ciasto francuskie. Nie moge sie powstrzymać od robienia pysznych przekąsek na słodko i na słono z użyciem tegoż ciasta. Tarta z salami i

mecooks
Środa: Panzanella (sałatka chlebowa) 268

Wystarczy suchy chleb, garść pomidorków i sałata. Włosi wymyślili jak wyczarować pożywne danie z kilku kromek czerstwego pieczywa. Genialnie prosty przepis na super sałatkę. Włoski pomysł

Niedzielny kucharz
Bułka z wkładką 326

Jak pisałem w poprzednim poście, osatnio w biiurze dużo pracy i stresów. W związku z tym, sił na pisanie było mało, a czasu na gotowanie też

manslogblog
Marchewkowe tacos 326

Święta święta i po świętach… najadłam się za wszystkie czasy tradycyjnych dań niezbyt zgodnych z moją zwyczajową dietą ;) Ale co tam, święta są raz w roku

Jak gotować i nie zwariować
Pierogi z kaszanką gryczaną 293

czynią; i mnie częstowano tym do uprzykrzania, ażem powiedział, że się Polakom tego jeść nie godzi, boby nam psi nieprzyjaciołmi byli, gdyż to ich potrawa.” Najpopularniejsza w postaci smażonej, pieczonej lub z grilla. Mniej popularna, może nawet nie wszystkim znana potrawa – pierogi z kaszanką gryczaną. Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe(...)kaszanki?” Jeśli jeszcze nie próbowaliście pierogów z farszem z kaszanki gryczanej - gorąco polecam i życzę smacznego . Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami   Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Papryki i pomidory faszerowane ryżem, czyli gemista 302

należy dobrze podlewać sosem. Zdjęcie zrobione na Kos. Niekiedy gemistę posypuje się po wierzchu tartym serem.  Ale uwaga, spotykane są również wersje w mięsem mielonym lub ryżem i mięsem, dlatego lepiej dopytać się o zawartość naszej gemisty przed złożeniem zamówienia.  Poniżej znajdziecie mój przepis na pyszną gemistę . Postanowiłam dodać do farszu składnik nietypowy dla klasycznej receptury, a mianowicie(...)wlej na dno naczynia. Pomidory przykryj wieczkami. Do naczynia wlej jeszcze 2-3 szklanki wody, następnie przykryj naczynie folią aluminiową. Gemistę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez ok. 1 godzinę. W połowie pieczenia zdejmij folię aluminiową. Ryż powinien się ugotować, a warzywa być miękkie. W razie czego sprawdzaj poziom płynu w naczyniu i polewaj nim warzywa

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak zapiekany z boczniakami i wędzoną śliwką / Chicken baked with oyster mushrooms and prunes 280

Dziś przedstawiam doskonały pomysł na obiad na te chłodne jeszcze wieczory. Soczysty kurczak najpierw obsmażony na rumiano, a następnie zapieczony z cebulką, boczkiem, wędzonymi śliwkami i

karmelowy
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami 245

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Połową ilości sera posypujemy mięso. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Roladę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Podajemy z sosem czosnkowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
55. Tarta z groszkiem i awokado na spodzie z kaszy jaglanej 308

Standardowo, mój mężczyzna ma wolne, a pogoda wprost proporcjonalnie jest brzydka i leje. Ta zależność jest tak denerwująca i trwa dłuższy czas, że nie pozwala cieszyć

Be Fit Be Strong
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 194

Makaron prawdopodobnie pojawił się w I w. p. n. e. w czasach rozwoju starożytnego Rzymu. Jedli go głównie biedni, ale z czasem makaron stał się niezwykle

My Chcemy Jeść
Prosta tarta z grzybami leśnymi i porem 236

Podobno dziś ostatni złoto-jesienny, bardzo ciepły dzień. No cóż...kiedyś w końcu chłód i szaruga przyjść muszą ale płakać nie będę, bo zdążyłam ozłocić tą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wtorek: Zapiekanka tartiflette 202

był on nazywany „serem dewocyjnym”, ponieważ rolnicy składali go w darze Kartuzom, zakonnikom o bardzo surowej regule, nie zmienianej od tysiąca lat, która zabrania im jedzenia mięsa i nakazuje ostry post o chlebie i wodzie w każdy piątek i w wigilie świąt. Zakon założył ponad tysiąc lat temu św. Brunon z Kolonii, a nazwa pochodzi od miejscowości Chartreuse we Francji(...)selera, posyp cebulką, serem, dopraw solą i pieprzem, polej sosem. Układaj warstwy aż skończą ci się ziemniaki. Ostatnią warstwę polej sosem i posyp kawałkami sera. Wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia około godziny, albo do momentu aż ziemniaki będą przyrumienione i miękkie. Podawaj w sałatą lub kiszonymi warzywami. Artykuł Wtorek: Zapiekanka tartiflette pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Obiad na szybko - pieróg z ciasta francuskiego 386

Jeszcze trochę i szybkie obiady będą moją specjalnością To będzie moja własna wersja potraw w 30 minut  (i które faktycznie robi się w pół godziny

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Cacciatore z kurczakiem i dynią / Chicken and squah cacciatore 239

Przedstawiam przepis na niezwykle smaczne i proste zarazem danie z najnowszej książki Jamiego Olivera „Everyday Super Food”. Kurczak duszony w piekarniku w sosie pomidorowym

karmelowy
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 199

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek

My Chcemy Jeść