Przepis na domowe gofry pojawił się w moim rodzinnym domu prawie dwie dekady temu. Do tego super gofrownica (de facto nadal dobrze działająca – po tylu
Moja Delicjapatelnię lub do garnka. Nie ma opcji, że po raz kolejny skaleczysz się krojąc kurczaka, że dłonie znowu nieprzyjemnie przejdą zapachem czosnku, czy też po raz kolejny niemiłosiernie pieką, bo krojąc chili ponownie zapomniałeś o rękawiczkach. Gotowe wskazówki w łatwy i przejrzysty sposób pokażą Ci, co należy robić, aby danie wyglądało dokładnie tak, jak na obrazku. Czy jest zdrowo? Jeśli(...)imbirem genialna w swojej prostocie! Fantastyczne, świeże połączenie, które uzupełniało smak całego dania i dla którego warto sięgnąć po ten zestaw. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to ilość mięsa, którego według mnie powinno być ciut więcej. Drugie w moim zamówieniu znalazło się azjatyckie danie Stir Fry z wieprzowiną, warzywami i makaronem Chow Mein i zdecydowanie był to strzał
Bez CebuliZIMO! Jak ja cię nie lubię! Pal licho wiecznie zimny nos, zimne ręce i stopy. Te wirusy, których żaden mróz ubić nie zdoła, ograniczają mnie do
gutfutChaczapuri?? Wygląda na to, że mało światowa jestem, gdyż dopiero niedawno pierwszy raz spotkałam się z takim nazewnictwem. Dziś jednak jestem bogatsza… zwłaszcza jeśli chodzi
Smaki Na TalerzuCHOROBA HASHIMOTO - DIETA Postanowiłam tej chorobie poświęcić trochę więcej czasu. Postawiona diagnoza, tak naprawdę
Pan i Pani Smith w kuchnioponki serowe: Jak zrobić oponki z serem? Do wykonania takich oponek z serem twarogowym można użyć twarogu w kostce, który najpierw należy zmielić 3 razy w maszynce do mielenia mięsa lub też można użyć gotowego twarogu sernikowego z wiaderka, ale warto, by był to dobrej jakości twaróg i odpowiednio gęsty (a nie rzadki i wodnisty). Oponki serowe są bardzo smaczne(...)należy zmniejszyć. Po usmażeniu oponek odkładać je na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Następnie można je polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są w dniu pieczenia. Smacznego! Polecam również przepis na: pączki serowe w 5 minut! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Oponki serowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezmielonych płatków owsianych) 2 łyżki miodu (dałam lipowy) łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu, soli i imbiru Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy ewentualne(...)się nagrzewa, a przygotowanie w niej posiłków trwa o wiele krócej niż zazwyczaj, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza jak trzeba przygotować gulasz wieprzowy czy wołowy, gdyż zawsze czekanie aż mięso w końcu zmięknie było dla mnie nużące. Ponieważ patelnia jest taka solidna, jest również dość ciężka, dlatego ja osobiście nie jestem w stanie podnieść jej jedną ręką, aby przełożyć posiłek
e-PrzepisyKulinarneDziś i jutro spędzam czas poza domem. Jestem na szkoleniu dotyczącym projektów unijnych w miejscowości o zaskakującej nazwie Tłuszcz. Szkolenie jest naprawdę bardzo dobre, prowadzący kompetentni
W mojej kuchniOdstawiając na moment dyniowy temat na bok, zabiorę Was na kulinarną stronę Szwecji. Programy kulinarne pokazujące specyfikę kuchni Skandynawskiej zawsze ogromnie mnie ciekawiły i inspirowały, a
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKurczę, lubię ryby. Wolę ryby od mięsa i niejednokrotnie pisałam, że chętnie zamienię miejsce zamieszkania jak nie na Australię, to na jeden z krajów śródziemnomorskich. Poza Christiano Ronaldo Portugalia ma jeszcze inną dumę narodową – sardynki. O ile połowy dorsza, który pozostaje królem domowych portugalskich stołów zostały przez unijne przepisy i przerzedzone stada mocno ograniczone, o tyle sardynki są wszędzie(...)miski i smętne resztki. Pyszna na krakersach, na tostach, na pszennych grzankach ( u mnie z grillowaną papryką bez skórki, dodatkowo posypane wędzoną papryką). Z nachosami, z surową albo pieczoną papryką, z selerem naciowym… I świetnie sprawdza się jako nadzienie do jajek na twardo! SKŁADNIKI 300g sardynek (waga po odsączeniu) w pomidorach lub oleju 2 małe szalotki
Karo in the KitchenJestem zwolenniczką szybkich obiadów. Naprawdę szybkich i prostych, takich, przy których nie trzeba się bawić w dokładnie siekanie, mieszanie i czekanie. Z drugiej strony uwielbiam, jak
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniauwędzoną parówką. Zjedzcie je raz – nie będziecie już chcieli innych! Hot dogi już dawno awansowały z podłego fast food’u do dań kategorii gourmet. Rzemieślnicze bułki, samodzielnie robione mieszanki mięs czy roślin strączkowych (w wypadku wersji wegańskiej) na kiełbaski , ryby i owoce morza, mnogość dodatków, relishy, sosów i sposobów podania sprawiły, że ‘kiełbasa w bułce’ stała się przedmiotem pożądania(...)papierem dużej blaszce (moja ma 40/25/6cm i zmieściła 9 bułek). Przykrywamy znowu lnianą ściereczką i zostawiamy je do podwojenia objętości i mocnego napuszenia – powinny się ze sobą posklejać. PIECZENIE Pod koniec wyrastania bułek rozgrzewamy piekarnik do 180 ⁰C. Wyrośnięte bułki wstawiamy na środkowy poziom rozgrzanego do odpowiedniej temperatury piekarnika i pieczemy do zezłocenia, przez 23-25 minut. W czasie
Karo in the Kitchenparzenie) ryby w wywarze, jest nieco trudniejsze, a raczej wymaga więcej uwagi i wyczucia od kucharza, aby nie zepsuć produktu. Najlepiej użyć świeżej ryby, mrożona jest bardziej wodnista i mięso łatwo się rozpada. Po zanużeniu ryby w wywarze należy kontrolować jej stan ugotowania, aby jej nie przegotować. Dobrze uparzone płaty mają jednolitą strukturę, są zwięzłe i lekko twarde, z łatwością(...)Gravlax - marynowany łosoś Najlepsze śledzie z cebulą Kotleciki z łososia Śledzie w miodzie Łosoś z pieca
Codziennik KuchennyDzisiaj wyruszymy w daleką podróż. Rozpoczniemy w deszczowej Anglii, gdzie króluje połączenie kwaśnej konfitury porzeczkowej, orzeźwiającej mięty oraz pysznej jagnięciny (u mnie zastąpionej kaczką). Później zajrzymy
Food Square