mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:941/1172)

Tarta z kiełbasą i brokułami 151

  Smaczna, łatwa do zrobienia tarta pojawiła się ostatnio na naszym obiadowym stole. Kilka składników na farsz, zagniecione ciasto, chwila w piekarniku i ta dam! Obiad

Simply Food
Owsiana tarta z fenkułem, czosnkiem i tymiankiem 119

Tak, tak. Dawno tarty nie było (cóż za oklepany tekst już na tym blogu). I dawno nic z koprem włoskim nie wyczyniałam (to też niedługo stanie

gutfut
Chleb piernikowy z orzechami laskowymi 143

Już w XIV wieku za sprawą piekarza Niclosa Czana pojawiły się pierwsze wzmianki o piernikach. Legendy mówią, że powstały przez przypadek. Do mąki i miodu, czyli

My Chcemy Jeść
Drożdżowe kwiatuszki 174

Takie wytrawne kwiatuszki w sumie są już na blogu [ tutaj i tutaj ], ale teraz robiłam je z innego ciasta i dodatkowo niektóre posypałam sezamem i ciut

Moje domowe kucharzenie
Tatarskie gołąbki z baraniną czyli Dolma 210

Po prostu smaczne gołąbki. Kapusta włoska jest dużo bardziej przyjazna w obróbce niż biała. W tym przepisie sprawdziła się znakomicie. Przepis na gołąbki znaleziony

Stare Gary
Warzywny pasztet z selera, pietruszki i marchewki 182

nadzieje, że film okaże się świetny. Wspominałam Wam nie raz i wspomnę po raz kolejny, że uwielbiam wszelakie pasty, pasztety czy smarowidła do kanapek. Jako że, nie jem mięsa, moje smarowidła są w pełni wegetariańskie, a nawet wegańskie. Większość sklepowych propozycji jest obfita w tłuszcz, który staram się ograniczać, oraz zawiera wiele sztucznych dodatków i barwników(...)zioła i przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy masę do keksówki - u mnie 21 x 11 x 7cm (wyłożonej papierem lub nie, to zależy od Waszej wygody) i pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
Frytki z batatów w 30 minut 71

Domowe frytki z batatów to zdrowa i smaczna przekąska, która może nam zastąpić zwykłe, tradycyjne frytki smażone w głębokim oleju. Możemy je podać jako dodatek do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 135

mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych w przypadkowych barach), ale lubię wegańskie i wegetariańskie pozycje. Przyznam nawet, że czasami te zamienniki smakują mi bardziej niż oryginalne dania z tradycyjnych receptur. Burgery z buraczków i kaszy jaglanej są tego najlepszym przykładem. Nieprzyzwoicie pyszne(...)jednej miski, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać najlepiej rękoma, tak aby uzyskać kleistą masę. 7) Z gotowej masy formować kotlety i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8) Piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, w połowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. 9) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie

Fitsweet.me
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 157

mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych w przypadkowych barach), ale lubię wegańskie i wegetariańskie pozycje. Przyznam nawet, że czasami te zamienniki smakują mi bardziej niż oryginalne dania z tradycyjnych receptur. Burgery z buraczków i kaszy jaglanej są tego najlepszym przykładem. Nieprzyzwoicie pyszne(...)jednej miski, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać najlepiej rękoma, tak aby uzyskać kleistą masę. 7) Z gotowej masy formować kotlety i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8) Piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, w połowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. 9) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie

Fitsweet.me
Bakłażan faszerowany 111

Odkryłam ostatnio ... że inna nazwa bakłażana to psianka podłużna :) Tak mnie to zaintrygowało, że szukając jeszcze innych informacji natknęłam się także na inną jego nazwę czyli

Taste Therapy
Strudel z kapustą i grzybami 101

Pyszny i sycący dodatek do czerwonego barszczu. Strudel z ciasta francuskiego z dużą ilością nadzienia z kiszonej kapusty, borowików i żurawiny. Składniki: 1 duży płat ciasta

wyzwania kuchenne
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 222

Skąd blog? Pomysł na mój pierwszy blog powstał gdy pewnego dnia chciałam się sama przed sobą schować w kuchni. Pasjami smażyłam naleśniki, gotowałam buliony i piekłam sterty babeczek. I cóż z tego,że potrafiłam zrobić kilkuwarstwowy tort skoro bywało,że gotowanie zwykłego rosołu  z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu(...)temu. Jak to możliwe skoro umiem upiec świetny tort,a przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając by nadrobić luki w wiedzy na temat serników. Problem jednak wracał gdy po kilku miesiącach chciałam wrócić do swojego wypracowanego, wypieszczonego przepisu. Więc skąd www.ufiolki.pl ? Z potrzeby spisania

U Fiolki
TARTA PTYSIOWA Z PASZTETEM, MUSEM Z BOROWIKÓW, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I ORZECHAMI 262

Zabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne

Ostra na Słodko
Sakiewki z kaszanką 195

   Zamienimy pospolitą kaszankę w ekskluzywne danie. Musicie nam uwierzyć, że tak przygotowana i opakowana kaszanka zupełnie zmienia swój smak.   Warto skosztować. Potrzebujemy:  

Maminek kulinarny
Środa: Kalafiorowa shepard’s pie 162

tłuszczyk wytopiony z wołowiny, wysypujemy posiekane warzywa i liście laurowe. Smażymy na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż marchewka i pietruszka zaczną mięknąć. Krok 4 Dodajemy przesmażone mielone mięso, rozmaryn i tymianek i mieszamy z warzywami. Smażymy minutę, dwie po czym podkręcamy ogień na mocniejszy i wlewamy do rondla piwo. Mieszamy powstający sos przez 2-3 minuty, aż alkohol(...)brzegi lekko smarujemy olejem, wylewamy sos, na który nakładamy pure. Wygładzamy wierzch łyżką lub szpatułką i posypujemy 4 łyżkami parmezanu. Na koniec zapiekankę wkładamy na 10-15 minut do pieca rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Gotowe! Zobacz menu na tydzień – pora na kalafiora, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Środa: Kalafiorowa shepard’s pie pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz