mielone - 47549 przepisów (strona:634/3170)

Makaron z masłem szałwiowym 72

szałwiowym 300 g makaronu świderki 80 g orzechów włoskich 80 g masła  garść świeżych listków szałwii (ewentualnie rozmarynu) 10 suszonych pomidorów 2-3 garści świeżego szpinaku sól, świeżo mielony pieprz Jak zrobić makaron z masłem szałwiowym Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.  Orzechy posiekaj grubo, a następnie upraż na suchej patelni. Przesyp(...)patelnię dodaj uprażone orzechy, suszone pomidory, szpinak oraz makaron. Całość dokładnie wymieszaj i podsmażaj przez około 1-2 minuty, aby szpinak stracił swoją objętość. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=317056&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=2655&newTab

okolicepalnika.pl
Zapiekane Naleśniki z Mięsem Mielonym 80

Kolejny świetny patent na wykorzystanie urządzenia wielofunkcyjnego firmy DEZAL. Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym, ciasto jest(...)pyszne i chrupiące. SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE: 2 szkl. wody gazowanej 2,5 szkl mleka 2 jajka 4 szkl mąki szczypta soli SKŁADNIKI NA FARSZ Z MIĘSA: 400g mięsa mielonego 350g passaty pomidorowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonego grochu 1 cebula 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1 łyżka oleju DODATKOWO: Urządzenie wielofunkcyjne firmy DEZAL które

Dziś Ja gotuje
Schabowy na chrupko 94

jakości mąka pszenna do obtoczenia ciasto : 3-4 strąki świeżego chilli , jeśli nie lubisz ostrości, pomiń 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżeczka nasion, mielonej kolendry 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia woda mineralna, mocno gazowana olej do smażenia Mięso rozbij tłuczkiem

Ogrodnik w podróży
Halloweenowe smoothie czerwone jak krew 124

borówek. Po zmiksowaniu i spróbowaniu stwierdziłem, że czegoś mu brakuje. Smoothie było mdłe i smak przechodził bardziej jednak w lekką kwaskowatość. Spróbowałem podkręcić smak albo bardziej podostrzyć smak mieloną papryką chilli. Kiedyś piłem warzywne soki firmy Hortex chyba Fit Up czy coś takiego i ta odrobina pikanterii bardzo mi odpowiadała. Po dodaniu chilli smak zmienił się na ostrzejszy(...)borówki, burak, chilli, wiśnie Prep Time 10 minutes Servings 2 osoby Ingredients 1 szt ugotowany burak średniej wielkości 1 garść wiśni 1 garść borówek amerykańskich ½ szklanki wody 1 szczypta mielonej ostrej papryki chilli Instructions Wszystkie składniki wkładamy do blendera, lub miksera. Ja przygotowałem smoothie w Nutri blenderze. Burak można pokroić na mniejsze kawałki. Wiśnie powinne być wydrylowane. Ja użyłem

Przepisy na koktajle z blendera
Spaghetti z łososiem na zielono 116

spaghetti, 1 mała biała cebula, 2 garście świeżego szpinaku, 100 g łososia wędzonego na zimno, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 1 pęczek koperku, ¾ szklanki mrożonego groszku ( gotowanego na parze), ponadto: ser twardy np. parmezan. cytryna. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Moniki Smakołyki
Kurczak w sosie pomidorowo-koperkowym 101

pomidorowo-koperkowym sosem z mięsa smakował po prostu cudnie. Spróbujcie. Przepis na makaron z sałatą znajdziecie TUTAJ-KLIK około 500 g filetów z kurczaka 1-2 łyżki mąki pszennej mielona słodka papryka sól, pieprz 1 łyżka klarowanego masła Dodatkowo: 2/3 szkl. słodkiej śmietanki 30% 1/2 szkl. zimnej wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu teriyaki 2 łyżki(...)posiekanego koperku (może być mrożony) Oczyszczone mięso dzielimy na mniejsze porcje. Lekko rozbijamy tłuczkiem nadając im jednakową grubość (nie za cienko jednak). Oprószamy z obu stron solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Każdy kawałek obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym na patelni klarowanym maśle, do lekkiego zarumienienia. W garnuszku łączymy śmietankę, wodę, koncentrat pomidorowy, sos teriyaki oraz koperek. Mieszamy

Smaki Na Talerzu
Tatar ze śledzia 209

cebula biała, 1 szt. mała cebula czerwona, 1 szt. mała musztarda francuska, 2 łyżki przecier pomidorowy, 1 łyżka koperek świeży, 1 pęczek ostra papryka, szczypta pieprz kolorowy świeżo mielony, do smaku sól (opcjonalnie) – uwaga: filety bywają mocno słone! Wykonanie Filety śledziowe osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonego śledzia(...)francuską, przecier pomidorowy, pokrojony koperek, szczyptę ostrej papryki, delikatnie pieprzymy i dokładnie mieszamy. Wykładamy w słoiczku lub pucharku jako pierwszą warstwę. Następnie wykładamy drobno pokrojoną białą cebulę, posypujemy grubo mielonym pieprzem. Na cebuli wykładamy pokrojone w kosteczkę ogórki i koleją warstwę, tym razem drobno pokrojonej czerwonej cebuli. Dekorujemy koperkiem. Smacznego Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią

iMadzik.pl
Zupa fasolowa po węgiersku 142

ząbki czosnku 100g boczku wędzonego 100g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 2 marchewki 6 ziemniaków 1/2 papryczki chili suszonej 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej 2 liście laurowe pół bazylii sól oliwa z oliwek lub smalec Jak zrobić zupę fasolową: Zaczynamy od fasoli, wsypujemy ją do miski

Dorota Smakuje
Kartoflanka - pyszna zupa ziemniaczana 134

przypaliły. Teraz dodaję przyprawy, jeszcze chwileczkę duszę i zalewam całość gorącą wodą.   Gotuję do miękkości, na koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem, solą i jeśli trzeba mielonym kminkiem. Zupa doskonale smakuje z pajdą wiejskiego chleba! Kartoflanka Kartoflanka Zupa ziemniaczana

Takie tam pichcenie
Skrzydełka w pomarańczy 69

prosta kompozycja na pewno Was zadowoli. Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 1 duża pomarańcza 50 ml sosu sojowego 2 łyżki miodu 50 ml oleju sezamowego 1 łyżka mielonej słodkiej papryki Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy. Z pomarańczy wyciskamy sok, który mieszamy z miodem, sosem, olejem i mieloną papryką. Do miski wlewamy marynatę, dodajemy skrzydełka, marynujemy minimum godzinę. Im dłużej tym lepiej. Drób wykładamy na blaszkę, pieczemy 35 min. w 180°C, co jakiś czas podlewamy pozostałą

R'n'G Kitchen
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 156

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Algieria - Karczochy z groszkiem i bobem (Tbikha) 106

pół cebuli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka startego imbiru - szczypta szafranu (opcjonalnie) - łyżka suszonej słodkiej papryki - papryka chilli (do smaku, można użyć harissy) - ćwierć łyżeczki mielonego kuminu - ćwierć łyżeczki mielonych nasion kolendry - sól, pieprz - 3 pomidory - łyżeczka koncentratu pomidorowego - szklanka wody - 2 łyżeczki soku z cytryny - 3-4 łyżki bobu - 6-7 łyżek groszku - po łyżce posiekanych ziół: kolendrą

Roślinożerni urlopowicze
Pyszne faszerowane ziemniaki „Raclette” 87

łyżeczki pasty harissa lub przyprawy, jeśli nie lubicie ostrych potraw, dajcie mniej 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego korzenia imbiru ( suszonego) kilka kropli oleju sezamowego 1 łyżka soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 szklanki wody dodatkowo: woreczek do pieczenia Wszystkie składniki z listy marynata, wymieszaj ze sobą

Ogrodnik w podróży
Filet z kurczaka w porach w sosie curry 104

porowym sosie Podudzia kurczaka z porami i suszonymi pomidorami 3 pojedyncze piersi kurczaka 2 duże pory 350 ml śmietany 30% około 100 g sera cheddar 1-2 łyżeczki curry mielona papryka(...)słodka sól, pieprz Pory kroimy na półplasterki. Rozkładamy je na dnie lekko natłuszczonego naczynia do zapiekania. Oprószamy solą. Oczyszczone mięso kroimy na cienkie pasy. Oprószamy solą, pieprzem oraz szczyptą mielonej papryki. Mięso rozkładamy na porach. Ser cheddar trzemy na dużych oczkach tarki. Rozprowadzamy na mięsie. Śmietanę mieszamy z przyprawą curry. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Zalewamy zapiekankę. Wstawiamy

Smaki Na Talerzu