mielone - 47549 przepisów (strona:2415/3170)

Hreczniaki - bezmięsne kotleciki 633

tymianku sól pieprz 1 łyżka masła olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2. Biały ser zmielić maszynką do mielenia. 3. Cebulę, czosnek drobno posiekać i zeszklić na maśle. 4. Ugotowaną kaszę, biały ser, zeszkloną cebulę z czosnkiem przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, posiekaną natkę z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie) 215

Kebyjście 1 niy mieli pomysłu na niydzielny ôbiołd 2 , a zmiyrzły już wōm sie rolady i kotlety, to polyndwiczki we delikatnyj marchwiowyj zōłzie 3 bydōm dlo Wołs 4 idealne. Robi sie to richtich 5 gibko 6 i je tak ajnfachowe 7 , że nawet kuchołrze bez talyntu dajōm sie rada. Co potrza? 1 kg polyndwiczek wieprzowych 30 dkg marchwi

Chop w kuchni
Kakaowa rolada bez pieczenia 305

powstał jeden duży arkusz. Wafle mają namoknąć do tego stopnia, aby można je było zwijać. Trwa to ok. 10 - 15 minut. Pozostałe wafle kruszymy w rękach. Herbatniki mielimy lub kruszymy dość drobno. Morele kroimy na małe kawałeczki. U nas każdą morelę kroiliśmy na 8 - 9 części. W garnku rozpuszczamy margarynę, razem z cukrem i kakao. Kiedy masa stanie się jednolita

Kuchnia od dwojga
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 266

ogórka    Przygotowanie: Ugotowane jajka kroimy na pół . Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Wę dzonego łososia porcjujemy i do dajemy do żółtek. Miksujemy z łyżką jogurtu. Mielimy pieprz i doprawiamy nim masę.  Na dużym talerzu ukła damy rukolę, pokrojone w plastry ogórek oraz rzo dkiew. Puste miejsca w białkach wypełniamy łyżeczką przygotowanego łososiowego farszu, ukła damy

ChilliJemy
Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami 159

rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy osuszone z mleka wątróbki i je smażymy. Po kilku minutach dodajemy sok, dusimy przez 5 min, odparowujemy nadmiar płynów. Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (drobne oczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce, maksymalnie przez 3 miesiące

R'n'G Kitchen
Pasztecik na kruchym spodzie 188

dodać jeszcze trochę masła) 1 jajko Szczypta soli Szczypiorek do posypania Przygotowanie: Zagniatamy ciasto, przekładamy na blaszkę i lekko podpiekamy, 180 stopni, grzanie góra-dół. Mięso wraz z warzywami mielimy. Dodajemy przyprawy oraz jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Następnie wykładamy ją na lekko podpieczony spód i pieczemy „na rumiano” – ok. 20 minut, 180 stopni, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia

Kate's Kitchen
Kopytka jaglane 251

szklanki ugotowanej kaszy jaglane 3/4 szklanki mąki pszennej. 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej olej i sól do wody do gotowania Ziemniaki gotujemy i jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę (lub mielimy w maszynce), podobnie postępujemy z kaszą, dodajemy mąki i wyrabiamy ciasto.  Formujemy wałeczki i kroimy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku ok 1 minuty. Podajemy z surówką. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Wielkanocne menu 239

robię….Dla mnie wielkanocne menu jest proste, nieskomplikowane i składa się głównie z przekąsek jak śledzie, jajka i tort kanapkowy. W tym roku będziemy mieli gości, więc mam w planie obok potraw na zimno wprowadzić kilka dań na ciepło ale również prostych i szybkich w przygotowaniu. Na pewno ugotuję żurek z jajkiem . Zupa jako przystawka świetnie pasuje na rozpoczęcie

codojedzenia
Krokiety z mięsem i kapustą 176

szklanki mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ok. szklanki wody - sól PANIERKA: - 2 jajka - 2 łyżki wody - bułka tarta - przyprawy - sól, pieprz - olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: FARSZ: Mięso mielimy, kapustę płukamy i drobno szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy mięso i po kilku minutach kapustę. Dusimy do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku. CIASTO NALEŚNIKOWE: Mleko wlewamy

Kulinarne blogowanie
Porosołowy pasztet 175

ćwiartki i 1 pałki z kurczaka - jajko - łyżka kaszy manny - łyżka bułki tartej - 2 pieczarki - pół niedużej cebuli - przyprawy - sól, pieprz, majeranek - masło Przygotowanie: Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę

Kulinarne blogowanie
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 197

wiejskiego w oleju (użyłam śledzików firmy SEKO) 1 ogórek świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie, miksujemy z pastą z ciecierzycy, dodajemy śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C

Raj dla Podniebienia
Pana cotta z musem mocno owocowym 278

energicznym ruchem mieszamy do całkowitego ich rozpuszczenia. Pozostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej, co jakiś czas masę dokładnie mieszamy. Rada:  masę na pana cottę można zmiksować, wówczas będziemy mieli pewność, że nie powstaną gródki z żelatyny.    Delikatnie zastygającą masę przelewamy do formy (razem ze szklankami) pozostawiamy do stężenia. Rada:  przed samym przelaniem, masę można krótko

Moniki Smakołyki
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 228

dowolnie ustalać. Nasza misa Buddy wygląda tak: Zgodnie z legendą Budda wstawał codziennie przed świtem i szedł w świat ze swoją miską, do której dobrzy ludzie wrzucali to co mieli do zaoferowania. Oczywiście wyłącznie produkty wegetariańskie. Polecamy Wam ten pomysł na prostą i niebywale zdrową sałatkę. I przy tym bardzo kolorową. Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwe Liczba dań

Niedzielny kucharz
Najciekawsze przepisy na Wielkanoc – śniadanie 314

Bardzo szybka w przygotowaniu. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami   4. Twarożek z fetą i rozmarynem – na zimno Teraz coś dla tych, którzy będą mieli dość już jajek rano podczas Wielkanocy. Warto połączyć ze sobą twarożek z fetą i dodać do nich odrobinę limonki i rozmarynu. To sprawdzony przepis nie tylko na świąteczne śniadanie. Połączenie

Kuchennyviral.pl

Proponowane wyszukiwania