mielone - 47549 przepisów (strona:2412/3170)

Kołocz Śląski Z Serem I Posypką 190

godziny. Pamiętając aby przegnieść  ciasto co 30 minut. Nadzienie 3. Jajka ucieramy z żółtkiem i cukrem. 4. Łączymy z serem z utartymi jajkami (jeśli ser był z kostki, mielimy go dwukrotnie) 5. Dodajemy skórkę pomarańczową, bakalie oraz proszek budyniowy. Mieszamy całość i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Kruszonka 6.   Składniki na kruszonkę szybciutko ze sobą połączyć i schować

Gotowanie...to proste !
Coś pysznego dla każdego, czyli słodkie bułeczki śniadaniowe 191

oznacza to, że są gotowe). Gorące studzimy na kratce od piekarnika. W wersji z termomixem: Jeśli nie mamy cukru pudru, zróbmy go sami, wsypujemy do termomixa 100g cukru i mielimy miksując przez 15s/obroty 10. Dodajemy mleko (nie musi być ciepłe, bo i tak je będziemy podgrzewać) i wkruszamy drożdże, miksujemy 2min/37stopni/obr.2, odstawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Następnie dodajemy żółtka

KulinarneImpresje.pl
Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 163

młode marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy dołek. Wrzucamy na osolony wrzątek ,gotujemy 5-7 min od wypłynięcia na powierzchnię. Groch moczymy przez

R'n'G Kitchen
Ciasto gryczane 213

CIASTO Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy , używając maszynki do mielenia mięsa lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady , całość podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do momentu roztopienia

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 229

podzielić się z Wami tą recepturą, bo jest w stu procentach wypróbowana i po prostu powala na kolana.   Już nigdy nie będziecie mieli problemu z przygotowaniem perfekcyjnego „zielonego „ dodatku do grilla. Co najważniejsze surówka ta pasuje zarówno do karkówki, drobiu czy ryb z rusztu. Jest też wspaniałym punktem

kuron.com.pl
Chleb Pani Gieni – samo zdrowie, pełen nasion oraz błonnika a do tego jaki pyszny. 234

Zastanawialiście się kiedyś co byście wybrali do jedzenia gdybyście mieli jeść jedną rzecz do końca życia? Czy jest coś takiego co wam bardzo smakuje i myślicie, że nigdy by się wam nie znudziło? Analizowałam to pytanie już niezliczoną ilość razy. Mój ulubiony temat jak nie mogę zasnąć. Na 100% wybrałabym ten chleb. Chrupiący z wierzchu, miękki w środku. Nie nudzi

wysmienity
Papryka zapiekana z kaszą 144

udko z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki kaparów starta wędzona mozzarella sól, pieprz Przygotowanie Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy

R'n'G Kitchen
Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia 230

pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć kilka minut z obu stron. Na koniec doprawić sola i pieprzem. 3. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę. 4. Do masy dodać majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać

Motylkowa Kuchnia
Zapiekanka grecka 151

Wszyscy lubimy zapiekanki. Są szybkie, smaczne i zazwyczaj łatwe do przygotowania. Wystarczą dobre, ulubione składniki i po pewnym czasie możemy delektować się pysznym smakiem zapieczonego dania

Raj dla Podniebienia
Chłodnik litewski z awokado 207

Poznałam jego smak niedawno i od razu się zakochałam! Wy też będziecie mieli podobne uczucia, jeśli przygotujecie go zgodnie z naszym przepisem. Wzbogaciłyśmy go dodatkiem w postaci awokado. Ale z nim, czy bez niego, musicie koniecznie spróbować. Na zbliżające się upalne dni, jak znalazł. Składniki na 4 porcje: 1 pęczek botwinki z większymi buraczkami 500 ml wywaru warzywnego

Pyszny Duet
Biblijny chleb Ezechiela 251

chleb Ezechiela Na zaczyn, wieczór dzień przed pieczeniem chleba 150g zakwasu z mąki orkiszowej pełnoziarnistej   200g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100g mąki jęczmiennej pełnoziarnistej 50g mąki z prosa, lub mielimy ziarno prosa w młynku na mąkę 200g wody Mieszamy składniki i pozostawiam na 14 -16 godzin x) stosunek wody do mąki w zakwasie to, 150:100 100g prosa oddzielnie moczymy

Leśny Zakątek
knedle serowo-ziemniaczane ze śliwkami... 210

litry + sól 2 łyżeczki + olej rzepakowy 1 łyżka, śmietana gęsta 400 ml śliwki opłukać, osuszyć, przekroić na połowę i usunąć pestki ziemniaki ugotowane i wystudzone, twaróg półtłusty z mielić w maszynce do mięsa do dużej miski do zmielonej masy dodać mąkę i jajko, wyrobić ciasto, jeżeli ciasto przykleja się do dłoni to podsypywać po trochu mąki aż będzie nie klejące

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik pod kokosem 228

ubijam na sztywno ze szczyptą soli.  Twaróg, roztopione masło, żółtka i szklankę cukru pudru blenderuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy (dzięki użyciu blendera nie trzeba mielić sera).  Dodaję budyń i mieszam, następnie dodaję połowę piany z białek i mieszam łyżką, dodaję pozostałe białka i mieszam bardzo delikatnie.  Przekładam masę serową do wysmarowanej

Gotuj Się Kto Może

Proponowane wyszukiwania