mielone - 47549 przepisów (strona:2407/3170)

Zapiekana cukinia z pomidorami i gomashio 93

mączkę. Dodaj sól morską w proporcji 1 część soli do 8 części mączki sezamowej. Przechowuj w słoiczku, w lodówce - przez około 2 tygodnie. Nie chce się prażyć i mielić? Można zwyczajnie posypać warzywa całymi ziarnami :) Smacznego! Pozdrawiam

Gary Bez dna
Historia cukrzycy 147

rasy białej. Wzmianki o niej występują także w pismach chińskich, japońskich, koreańskich czy perskich. Ciemne wieki cukrzycy W średniowieczu wielu badaczy starało się znaleźć sposób leczenia cukrzycy, jednak nie mieli więcej szczęścia, niż ich starożytni poprzednicy. Chorzy odczuwali ogromne pragnienie, byli wycieńczeni. Cukrzyca nadal była chorobą śmiertelną, a wycieńczenie i powikłania prowadziły do śmierci. Jedynym medykiem wyróżniającym się w wiekach

Z notatnika dietetyka
Oponki z serem pyszne i puszyste 234

Najpierw przygotuję ser, ser przekładam do miski i miksuję blenderem, tak żeby stał się gładki i bez grudek. |Jeżeli nie mamy blendera, to ser możemy zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Następnie do sera dodaję śmietanę, cukier i dokładnie mieszam łyżką tak żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję pozostałe składniki i mieszam jeszcze przez chwilę łyżką, tak żeby składniki wstępnie

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi ruskie z serem wędzonym 93

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy. Ser i ziemniaki mielimy, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy zeszkloną na maśle klarowanym, cebulę, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Masę wyrabiamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy

R'n'G Kitchen
Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków i nerkowców bez mąki 122

papryki słodkiej – 1/3 łyżeczki chili – sól, pieprz Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy, przeciskamy przez prasę i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Nerkowce prażymy na suchej patelni, a następnie mielimy jak najdrobniej. Cebulę drobno kroimy i szklimy, a na koniec na patelnię dodajemy przyprawy. W dużej misce umieszczamy ziemniaki, orzechy, jajko, cebulę z przyprawami oraz sól i pieprz. Na rozgrzaną

Be Fit Be Strong
Ciasto Kora orzechowa 143

opakowania delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym brzoskwinie pozostałe z puszki       *** Wykonujemy ciasto. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy drobno mielimy *** *** Zmielone orzechy, wiórki, rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem i odkładamy *** *** Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodajemy cukier, cały czas ubijając, aż powstanie gęsta, lśniąca

Blog z Apetytem
Pasztetowa wędzona 186

rosół i na wolnym ogniu gotujemy aż do miękkości. Pod koniec na 10 min wkładamy umytą wątróbkę. Ugotowane mięso i warzywa wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i mielimy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami. Wszystko umieszczamy w garnku, dodajemy przyprawy do smaku, sól pieprz, majeranek, pieprz ziołowy, kaszę manną i dolewając rosołu (ok 1.l ) potem ostrożnie małymi porcjami, blendujemy

Gotowanie jest łatwe
3 pomysły na… owsiankę 133

aromatyczna, bo przecież kakao i wiśnie to wspaniałe połączenie. Ma dużo białka, ponieważ jest wzbogacona skyrem i chudym twarogiem. A białko długo się trawi, dzięki czemu przez nie będziemy mieli ochoty podjadać przez kilka godzin. Składniki : 6 łyżek płatków owsianych szklanka wody pół łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru (może być odrobina świeżego startego na drobnej tarce) szczypta kardamonu 3/4 szklanki

Analiza Smaku
Krokiety z mięsem 107

wszystko wodą i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. W międzyczasie cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na złoty kolor. Odcedzone mięso i warzywa, a także cebulę mielimy w maszynce (można też użyć do tego rozdrabniarki - ja tak robię). Doprawiamy to porządnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz z mięsa i formujemy krokiety. Jajka roztrzepujemy

Kardamonovy
Wieniec z makiem na Trzech Króli 143

mleka wyjąć laskę cynamonu. Mak zalać wrzątkiem. Wymieszać i odstawić na pół godziny. Do maku dodać masło w dwóch kawałkach. Mak z masłem zmielić za pomocą maszynki do mielenia. Do maku dodać figi pokrojone na mniejsze kawałki, żurawinę, rodzynki (te ostatnie dobrze jest wcześniej zalać wrzątkiem o odcedzić przed dodaniem do maku), olejek migdałowy i miód. Do zaczynu dodać mąkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kawa migdałowa 122

migdałów 100ml mleka 2 łyżki kawy sypanej (lub 4 łyżeczki rozpuszczalnej jak ktoś lubi) wrzątek, wiadomo do zaparzenia szczypta brązowego cukru Robimy! Migdały parzymy, obieramy ze skórki i mielimy w młynku do kawy. zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinkę. Po tym czasie zagotowujemy mleko. Zaparzamy nasza kawę, dodajemy ciepłe mleko (odcedzone z migdałów) i dopieszczamy szczyptą cukru trzcinowego Kawa

Latosiowydom
Marlenka. 147

przykrywamy ją kolejnym blatem ciasta, później masa i tak do skończenia składników, przy czym wierzchnią warstwę stanowić ma masa. Teraz wszystkie zachowane skrawki upieczonego ciasta umieszczamy w blenderze i mielimy (lub wkładamy do woreczka i tłuczemy tłuczkiem lub wałkujemy) do powstania drobnych okruchów, posypujemy nimi wierzch ciasta, tworząc ostatnią warstwę. Tak przygotowane ciasto wkładamy do szczelnego pojemnika lub zawijamy dokładnie

Rozpustne gotowanie
Szakszuka z papryką i cukinią 113

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Szakszuka – czyli jajka na warzywach - to podstawowe danie kuchni izraelskiej - jedzone na śniadanie, lunch lub kolację

CRAVEmonkey
Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne) 112

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką. Dodajemy białe wino, odparowujemy. Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk. Dusimy przez kwadrans. Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy

R'n'G Kitchen
Sprawdzony przepis na chleb na zakwasie 119

kupić gotowca, ale polecam, żeby zapytać, czy ktoś ze znajomych nie piecze chleba – z pewnością wam odłoży kilka łyżek zakwasu, a wy przy swoim wypieku też będziecie już mieli gotowca na kolejne pieczenie chleba. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wszystkie składniki umieść w dużej misce i mieszaj łyżką drewnianą około

Eat me! Fit me!