dyniowy bez spodu, będziecie potrzebować: 50 dag twarogu 3-krotnie zmielonego (można oczywiście użyć gotowego twarogu sernikowego, ale na zwykłym jest o wiele lepszy ja używam twarogu półtłustego, który mielę w maszynce do mięsa) 15 dag puree z dynii * ½ kostki masła (można też użyć margaryny) 5 średnich lub 6 małych jajek 20 dag ksylitolu lub erytrytolu (możecie też użyć cukru
Okiem Blondynki by McBlondiczarnym pieprzem) 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli W misce wymieszaj składniki na ciasto przy pomocy rózgi do ubijania lub blendera. Usmaż naleśniki. W malakserze lub maszynce do mielenia rozdrobnij mięso drobiowe z rosołu i podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj
Kulinarny S.O.S.czarnym pieprzem) 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli W misce wymieszaj składniki na ciasto przy pomocy rózgi do ubijania lub blendera. Usmaż naleśniki. W malakserze lub maszynce do mielenia rozdrobnij mięso drobiowe z rosołu i podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj
Kulinarne S.O.S.topionych w plastrach o smaku cheddar . Moje chłopaki zawsze mają długie zęby na kalafior , choć nie wiem czemu , ja uważam go za genialne warzywo . Cóż w tej postaci ,nie mieli wątpliwości i spałaszowali wszystko do pustego talerza . Czasami myślę ,że ser ma jakąś tajemną moc .. no Wiecie jak dobra wróżka, zamienia wszystko co szare i przerażające w największe przysmaki
Ogrodnik w podróżyżółtej mokrofibry, duże wiaderko z wygodnym wyciskaczem i ściereczki. Moje produkty niestety wymagały już wymiany. Pamiętajcie, że nie warto myć podług starym mopem, bo zamiast porządku będziemy mieli nieciekawe smugi na podłodze. Tak wygląda mój nowy nabytek: Dlaczego warto? Ja go uwielbiam, to mój mop do zadań specjalnych Jest idealny do ścierania podłóg, mycia na błysk łazienki
Słodkie okruszkiPiekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Formę o wymiarach 24 cm x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Obie mąki mieszamy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia. Twaróg mielimy w maszynce, blendujemy lub ucieramy mikserem na gładką masę. Utarty twaróg mieszamy z jogurtem oraz z serkiem (przed dodaniem jogurtu i serka do twarogu usuwamy z nich wodę, która wytrąciła
KulinarneImpresje.plPodsumowanie: Takie mini batoniki to fajna opcja z jeszcze fajniejszym składem. Dwie wersje jeszcze chętnie kiedyś zjemy ale ta z kawą nie trafia w nasze smaki. Jak będziecie kiedyś mieli możliwość ich spróbowania to śmiało kupujcie i dajcie znać, która opcja smakowała Wam najbardziej. Super Power Ocena: 3 pandy Just Relax i Energy Boost Ocena: 5,5 pandy
Candy PandasMąka kukurydziana to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa. Pozyskuje się ją z dojrzałych ziaren kolb kukurydzy, które należy poddać procesom suszenia i mielenia, aż do uzyskania odpowiedniej tekstury. W sklepach można kupić mąkę o 3 grubościach, z których najbardziej zasobną w składniki odżywcze jest ta zmielona najbardziej. Jest bardzo często wykorzystywana nie tylko ze względu na brak glutenu
Ciastka - domowe słodkościtego ile użyjemy mlecznej czekolady. Proponuję na początek wziąć takie same ilości czekolady deserowej i mlecznej. Wybierając czekoladę można zwrócić uwagę na jej skład, a będziemy mieli całkiem zdrową przekąskę. 240 g orzechów laskowych, 240 g czekolady (u mnie pół na pół deserowej i mlecznej), 60 ml oleju z pierwszego tłoczenia (do wyboru rzepakowy, słonecznikowy, z ostropestu), sól, Orzechy rozsypać
królestwo garówmąki. Miskę z wyrobionym ciastem nakrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 45 minut, aż podwoi swoją objętość. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Twaróg mielimy dwukrotnie. Łączymy go z żółtkami, cukrem i ewentualnie olejkiem. Mieszamy dokładnie. Wyrośnięte ciasto drożdżowe jeszcze raz krótko wyrabiamy i dzielimy na cztery części. Każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt grubości
e-PrzepisyKulinarnegotuję w tej samej wodzie do miękkości około 45 minut. Odcedzam i kroję nożem. Cebul kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Kaszę gotuję według instrukcji. Filet z dorsza mielę maszynką do mięsa. Do miski przekładam kaszę wystudzoną, grzyby, rybę, cebule, dodaję natkę pietruszki posiekaną, sól, pieprz i mieszam. Ciasto na pierogi: Do miski przesiewam mąkę, dodaj sól, gorącą wodę
wesoła kuchniawięcej (skórka pomarańczowa, posiekane orzechy, rodzynki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na noc do napęcznienia. Następnie odcedzamy z nadmiaru wody i mielimy trzy krotnie. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy mak, olejek oraz bakalie i mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy na sztywno białka, dodajemy je do maku i delikatnie
Domowy Smak JedzeniaZanim się obejrzymy będziemy mieli Święta Bożego Narodzenia. Zanim jednak na nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję zrobić pachnące piernikiem i pomarańczami muffinki w kształcie choinek. To propozycja zarówno dla małych jak i trochę większych, bo babeczki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu.Można je zrobić także na same święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach. Przy
Bon appetit mon amietabliczki, mleko 5 łyżek, dodatkowo: migdały drobno posiekane 2-3 łyżki, Sposób przygotowania: Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser twarogowy trzykrotnie mielimy. Do miski przekładamy ser, wybijamy jajka, dodajemy cukier oraz budyń śmietankowy i miksujemy wszystko razem mikserem do połączenia. Masę serową dzielimy na pół. Do drugiej części dodajemy budyń czekoladowy oraz
kulinarne odsłony pati