mielone - 47549 przepisów (strona:2413/3170)

Czekoladowe powidła śliwkowe 168

dżemie): 4 kg śliwek, 2 czekolady gorzkie, 2 czekolady mleczne, 0,75kg cukru. Sposób przygotowania czekoladowych powideł śliwkowych. Śliwki płuczę i pozbawiam pestek. Śliwki na powidła Wypestkowane śliwki mielę w maszynce (sitko z oczkami o średniej wielkości). Zmielone śliwki delikatnie doprowadzam do wrzenia często mieszając i gotuję przez około 1,5 godziny żeby nieco zgęstniały. Moc grzanie

Gotuj Się Kto Może
Ciasto czekoladowe bez pieczenia 214

wieczór i do śniadania i porannej kawki mamy pyszne ciacho. Składniki: 350g herbatników maślanych 150g masła 250g serka mascarpone 200g mlecznej czekolady 3-4 rurki waflowe do dekoracji Herbatniki mielimy na drobna kawałeczki w robocie kuchennym, masło rozpuszczamy w rondelku. Wystudzone masło mieszamy z herbatnikami - wykładamy na dno foremki na ciasto i dokładnie ugniatamy (w moim przypadku tortownica o średnicy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
KAWA PRIMA - TESTOWANIE 126

żadna polska marka. PRIMA FINEZJA to kawa o harmonijnym smaku i urzekającym aromacie świeżo palonych ziaren. Skomponowana ze starannie dobranych ziaren. Za sprawą tradycyjnego procesu palenia oraz mielenia Prima Finezja uzyskuje niepowtarzalny, delikatny smak i pełny aromat, towarzyszący Polakom już od 25 lat. Dostępne są opakowania: 100 g, 250 g, 500 g, 275g, 550 g, 750g. Historia Primy

Kuchnia w oparach
ZUPA KREM Z PORA I SERKÓW TOPIONYCH 166

kremowy Mońki. Miksujemy ponownie i przyprawiamy pieprzem do smaku.  Kajzerki kroimy na większą kostkę. Rumienimy na maśle oraz odrobiną koperku. Zupę podajemy z grzankami oraz szczypiorkiem. Jeżeli będziecie mieli okazję spróbować serów Mońki to polecam. Są naprawdę Bardzo dobrej jakości. Jeżeli chcecie zobaczyć jakie produkty jeszcze firma Mońki ma w swojej ofercie lub ją poznać zapraszam na stronę

Kuchnia w oparach
SERNICZKI ŚLEDZIOWE NA OSTRO PODANE Z JAJKIEM 182

wielkanocne stoły. Z jednej strony kuszą nas faszerowane jajka a z drugiej strony są baby, mazurki i serniki. Chciałam odpocząć od wielkanocnych dań ponieważ za kilka dni będziemy mieli ich pod dostatkiem. Przygotowałam więc mężowi na śniadanie serniczki śledziowe podane z jajkiem. Do dania wykorzystałam Ognistą zagrychę SEKO . Śledzie są idealnie kruche a chilli nadaje ostrości daniu. Składniki: SPÓD

Kuchnia w oparach
Mięsna zapiekanka z maniokiem 140

dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielimy na dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju szklimy cebule, dodajemy mięso i lekko podsmażamy z posiekanym czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Puree z manioku dzielimy na 4 części

R'n'G Kitchen
Sernik z jabłkami 195

białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy śmietanę i zmielony ser. Miksujemy, następnie dodajemy ziarenka wanilii i wsypujemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia się

kruche babeczki
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 364

łyżki do polewy 7 jaj od kur z wolnego wybiegu w rozmiarze M 100g mleka kokosowego z puszki (stała część) szczypta soli 100g domowej konfitury malinowej Przygotowanie 1 Ksylitol mielę na proszek w młynku. 2 160g czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej wraz z 40g oleju kokosowego lub masła klarowanego i odstawiam do ostudzenia. 3 Piekarnik rozgrzewam do 180ºC bez termoobiegu

Book of spells
Naleśniki z mąki ryżowej z serkiem i śmietaną 191

Nadzienie oczywiście serowe ze śmietaną i nutką wanilii. Ja takie naleśniki podsmażam jeszcze na masełku i dopiero polewam śmietaną, po prostu pycha. Mąka ryżowa -  Powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu, niezwykle cennego w składniki odżywcze, jak: potas, cynk, żelazo, magnez . To również witaminy z grupy B, witamina E oraz znaczne ilości błonnika oraz niewielkie białka . Z natury swojej

Sama słodycz i szczypta chili
Burger z serem pleśniowym i konfiturą z czerwonej cebuli 193

kroimy je w grubą kostkę i chłodzimy (np w zamrażalce przez kilkanaście minut, dzięki temu nie zmiażdżymy włókien mięśniowych tylko je równo potniemy, a tłuszcz nie przytka nam maszynki). Mielimy na grubym sitko (4,5 mm), a następnie 1/3 mięsa na mniejszym sitku (3 mm). Zmielone mięso na burgery mieszamy krótko ręką (około minuty), do momentu, aż da się łatwo

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik krakowski 248

puder i masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zagnieść kruche ciasto. Odkroić 1/3. Obie części chłodzimy ok. 1 godzinki w lodówce. W przypadku, gdy używamy sera w kawałku, to go mielimy.  Następnie cukier miksujemy z żółtkami, dodajemy kremówkę, budyń i na końcu ser. Ubijamy pianę z białek. Do masy serowej wrzucamy rodzynki i łączymy ją z ubitą pianę delikatnie. Większy

Różne smaki w kuchni
SERNIK Z ZIEMNIAKAMI 249

Masło ucieramy na puch, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy skórkę i sok z cytryny. Ser mielimy razem z ziemniakami. Dodajemy do masy i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru. Dzieląc na 3 razy dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto. Wałkujemy pozostałe ciasto

Pani na deser
Miętowy sernik z pianką 263

galaretki miętowej w pudrze/ albo cukierki miętowe landryny/ 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny wierzch: czekolada gorzka do posypania 4 pastylki miętowe w czekoladzie Sernik: Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Z mięty odrywam listki, kroję je nożem, przekładam do moździerza, dodaj dwie łyżki pudru, i łyżkę soku z cytryny. Ucieram tak długo aż zrobi się gładka

wesoła kuchnia
Pyszny deser Tiramisu 535

warto wspomnieć jeszcze jeden fakt, a mianowicie - jak ten deser został dostrzeżony w Europie. Otóż stało się to podczas II wojny światowej. Włoscy żołnierze, którzy przebywali w niewoli alianckiej, mieli prawo do otrzymywania paczek z domów. Prawie każdy z nich, oprócz podstawowych rzeczy, dostawał w paczkach właśnie ten deser. Tiramisu spróbowali też alianci. Nikogo nie zaskoczy fakt, że zakochali się

Gotuję Testuję
Kulki ziemniaczane 425

przed gotowaniem) Pieprz do smaku Bułka tarta do panierowania Olej rzepakowy do głębokiego smażenia Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki (mogą być nawet takie z poprzedniego dnia) przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko i pozostałe składniki. Wyrabiamy gładkie ciasto i formujemy nie za duże (wielkości orzecha włoskiego) kuleczki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania