mielone - 47549 przepisów (strona:2386/3170)

Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 206

wakacje, zimowe ferie, w soboty, gdy mama miała czas na gotowanie. Składniki 250g – 300g tłustego twarogu 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko sól do smaku Wykonanie Twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Po zmieleniu wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę i jajko. Całość łączymy dłońmi, szybko zagniatając ciasto i formując z niego kulę lub walec. Odkrawamy kawałki ciasta z kuli

Raj dla Podniebienia
Dieta a fit catering. Czy warto? 285

dietetykiem, ułatwia pozostanie na diecie (odpowiednio podzielone posiłki, zawsze pod ręką). Ale oczywiście, by te plusy istniały trzeba dobrze dobrać dostawcę cateringu (o czym wspomniałam wcześniej). Moi znajomi mieli z tym problem na początku, aż w końcu trafili na fitapetit.com.pl  Tu znaleźli, to czego szukali. Plus czynnik, o którym nie wolno zapominać SMAK! Posiłki choć fit powinny być też

Słodkie okruszki
Quiche z jaglanymi pulpecikami owiniętymi cukinią i orzechami 184

przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i gotować do miękkości około 15-20 minut. Po tym czasie wystudzić. 5. Jaglane pulpeciki: filet, cebulę, czosnek zmielić maszynką do mielenia, dodać jajko, ugotowaną kaszę jaglaną, rukolę, kaszę mannę, bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki wielkości

Szalona Kuchnia Eweliny
Kluski ziemniaczane smażone – kuchnia podkarpacka 214

pieprz 1 l oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu ziemniaki odparowujemy i przecieramy przez sito lub mielimy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na maśle i przestudzoną dodajemy do ziemniaków razem z żółtkami, śmietaną i mąką. Masę doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie

Trzeci talerz
Ciasto "Orzechowa trufla" 186

czekolady deserowej -2 łyżki kakao -150g masła -1 łyżka cukru pudru DODATKOWO -250ml śmietanki 36% -1 łyżka cukru pudru -kilka kostek czekolady  Orzechy włoskie mielimy ale nie zbyt drobno, tak by były też większe kawałki. Jajka ubijamy z cukrem na biało, dodajemy kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia-miksujemy. Następnie dodajemy wodę oraz olej i miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pulpeciki rybne w zalewie 225

łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonych warzyw 250 ml octu 10% 1 łyżeczka cukru 1 cebula ( pokrojona w ćwiartki ) 1 łyżeczka naturalnej vegety Wykonanie: Filety z ryb i boczek mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Dodajemy sól, bułkę tartą i przyprawę do ryb. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony

Smaki Ewy
Gulasz wołowy z pieczarkami 221

prostu idealnie przepyszny! Mięciutkie kawałeczki wołowiny po prostu topnieją w buzi, dużo warzyw i bardzo wyrazisty smak. Przepis jest na spory garnek gulaszu, więc przez kilka dni będziecie mieli obiady z głowy. Na drugi, trzeci dzień gulasz smakuje jeszcze lepiej! Gulasz zazwyczaj podaję z kaszą gryczaną, kaszą ziemniaczaną, albo z kuskusem. Z tym przepisem wiąże się dosyć dziwna historia. Pewnego

Kuchnia Łukasza
Szybkie naleśniki z cukrem pudrem 278

Szybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić naleśniki 297

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne naleśniki z jogurtem 256

Klasyczne naleśniki z jogurtem to przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 196

smaku   Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie gorące rozgniatamy praską i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Filety z ryby dokładnie myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa na drobno, możemy też rozdrobnić w robocie kuchennym. Do ryby dodajemy ostudzone ziemniaki, wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz do smaku

Smaczna Strona
Kruche ciasto z budyniem, porzeczkami i migdałową bezą z kruszonką. 184

śmietankowym  (ja użyłam o smaku krówki bo innego nie miałam ;-) i dodałam kieliszek adwokata, to taki mój trik na zmianę smaku w razie gdybyście też nie mieli ) - 80 g masła - 2 całe jajka - łyżka mąki pszennej - łyżeczka mąki ziemniaczanej - 500 ml mleka Do rondelka wlej około 350 ml mleka. Resztę mleka w osobnym kubku lub misce (będzie wygodniej

SMYKWKUCHNI
Kluski ziemniaczane w pysznym sosie 145

masła koziego 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka zielonej papryki 330 ml soku pomidorowego 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Z przygotowanej masy formujemy kulki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 10 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Pasta z tofu i karpia wędzonego 146

komponuje się z pieczywem. Składniki 250 g tofu 100 g wędzonego karpia szczypiorek 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Z ryby usuwamy ości mielimy razem z tofu. Dolewamy olej, dodajemy majonez, posiekany szczypior, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem

R'n'G Kitchen
PASZTECIKI 250

mleka opcjonalnie suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz WYKONANIE: FARSZ: Mięso mielimy razem z marchewką i cebulą. Dodajemy jajko, bułkę tartą i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. CIASTO: Mleko podgrzewamy żeby było letnie, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy mąkę

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania