mielone - 47549 przepisów (strona:2393/3170)

Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 139

przygotowania Najpierw obrałam i ugotowałam ziemniaki i przełożyłam je do dużej miski. Kiedy wystygły, rozgniotłam je widelcem dokładnie, żeby nie było grudek (można także przepuścić ziemniaki przez maszynkę do mielenia). Dodałam mąkę i jajko. Zagniotłam wszystkie składniki, dosypując w razie potrzeby mąkę, żeby się połączyły i uzyskały konsystencję elastycznego ciasta jak na pierogi. W tym czasie w dużym garnku zagotowałam

smakowitehistorie.com
Wiedeń – kawiarnie, słodkości i muzyka 163

znakomite kawiarnie, pachnące paloną kawą. Kandyzowane fiołki, które kochała Sisi i zabytki które pamiętają świetność imperium Austro-Węgierskiego. Zawsze chętnie odwiedzamy cesarski Wiedeń i jego słynne, historyczne kawiarnie. Choćbyśmy mieli wpaść tam tylko na weekend – warto. Do stolicy Austrii leci się z Polski niewiele ponad godzinę. Z lotniska Schwechat do centrum miasta – szybkim pociągiem jedzie zaledwie kwadrans. A przecież

smakowitehistorie.com
Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 109

przygotowania Najpierw obrałam i ugotowałam ziemniaki i przełożyłam je do dużej miski. Kiedy wystygły, rozgniotłam je widelcem dokładnie, żeby nie było grudek (można także przepuścić ziemniaki przez maszynkę do mielenia). Dodałam mąkę i jajko. Zagniotłam wszystkie składniki, dosypując w razie potrzeby mąkę, żeby się połączyły i uzyskały konsystencję elastycznego ciasta jak na pierogi. W tym czasie w dużym garnku zagotowałam

smakowitehistorie.com
Mąka migdałowa 93

ponieważ bardzo łatwo jest zrobić masło migdałowe zamiast mąki) należy zmielić w młynku do kawy. Najlepiej aby młynek był czysty, w innym razie nasza mąka przejdzie zapachem kawy ;/ . Jeżeli mielimy blenderem ręcznym musimy to robić bardzo ostrożnie i po paru sekundach blendowania przestać i ocenić wizualnie stan rozdrobnienia mąki. Tak zmielone migdały odsypujemy na blaszkę do pieczenia i suszymy

SmartBake.pl
Przepis na mąkę migdałową 81

uzyskaniem takiego efektu, możemy ten proces powtórzyć. Następnie migdały pozbawione skórki musimy dokładnie osuszyć jeśli zachodzi taka potrzeba możemy to zrobić w piekarniku na najniższej temperaturze z włączonym termoobiegiem. Mielenie migdałów na mąkę Niezależnie od wykorzystywanego urządzenia musimy pamiętać aby było ono czyste inaczej i suche inaczej uzyskamy zawilgoconą mąkę lub mąkę migdałową o zapachu np. kawy. Przy użyciu ręcznego

SmartBake.pl
Krem kokosowo-śmietanowy 95

którym możemy podkręcić jego smak. Przede wszystkim naturalny aromat kokosu możemy wzbogacić dzięki zalaniu go mlekiem kokosowym i odparowaniu wody z mleka. Powstanie papka/ pasta, którą należy zmielić. Nie mielcie, jeśli zależy wam, aby tekstura kokosu była wyczuwalna w masie. Dzięki odparowaniu wody, to co interesuje nas najbardziej, czyli aromat, nadal pozostał w naszej papce. Dodanie białej czekolady do masy

SmartBake.pl
Najlepsze chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami 152

samo wspomnienie tego deseru ślinka cieknie. Najsmaczniejsze gofry można zjeść na wakacjach w nadmorskich kurortach. Dlatego przygotowałam przepis na ten przysmak, przed sezonem wakacyjnym. Zanim wszyscy będą mieli okazję wyjechać na wymarzone wczasy i ich skosztować. Gofry z tego przepisu są lekkie i chrupiące, nie uginają się pod ciężarem dodatków. Wafelki można dekorować wedle uznania, chociaż polecam wersję na bogato

ProstePesto.pl
owsiane ciasteczka z czekoladą 146

składniki: 170 g płatków owsianych 120 g cukru 80 ml oleju 60 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g czekolady gorzkiej wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę np. w młynku do kawy. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Mąkę owsianą mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz posiekaną czekoladą. Mleko mieszamy z olejem, wlewamy do suchych składników i mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Życzenia - Wielkanoc 2020 106

Drodzy, życzę Wam, abyście byli zdrowi i wytrzymali ten trudny okres. Abyście mieli dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla siebie i otaczających Was osób. Święta zazwyczaj łączą rodziny, jednak w tym roku pandemia sprawiła, że spotkań rodzinnych w wielu domach nie będzie. Dlatego wszystkim życzę dużo siły, wytrwałości i pogody ducha

Kuchcik gotuje
Sos chrzanowy w kilka minut 140

podchodzi w tym roku z dystansem do świątecznych przygotowań. Wiadomo, że każdy coś przygotuje, ale biorąc pod uwagę obecne #zostańwdomu, nikt nie będzie w stanie wszystkiego przejeść. Gdybyście jednak mieli chęć na pyszną wędlinę w towarzystwie jakiegoś sosu, to ten chrzanowy, przygotowany dosłownie w kilka chwil sprawdzi się doskonale. Składniki na pewno znajdziesz w lodówce!   Normal 0 21 false

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżówka z białym makiem 103

cukier całkowicie się rozpuścił, polać drożdżówki. Nadzienie: Mak przesypać do garnuszka, zalać wodą, tak aby pokryła mak, nie więcej. Zagotować. Gotować 20 min. Mak dwukrotnie przemielić w maszynce do mielenia mięsa, Zmielony mak wymieszać z pozostałą częścią składników. W przypadku gdy mamy mak zmielony. Należy również go gotować przez 20 min w małej ilości wody, następnie nadmiar wody zlać/odcedzi

moj przepis na
Orzechowy sernik gotowany 213

cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki oraz orzeszki ziemne mielimy na miało i mieszamy z mlekiem oraz rozpuszczonym masłem.  Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowy sernik gotowany 213

cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki oraz orzeszki ziemne mielimy na miało i mieszamy z mlekiem oraz rozpuszczonym masłem.  Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki sero - mak 146

serowa - 1 kg białego sera ( dwukrotnie zmielonego) - 1 szklanka cukru pudru - 125 g masła - 5 jajek - garść rodzynek Przygotowanie: Na początku przygotowujemy masę makową. Mak sparzamy, odsączamy i dwukrotnie mielimy. Mak ucieramy z cukrem, żółtkami i bułką tartą. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy. Gdy mak gotowy możemy przygotować masę serową. Masło ucieramy

Zainspirowana w kuchni
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 130

jeżeli jednego składniku dasz trochę więcej, a drugiego trochę mniej. Najlepiej od początku zakupić wagę kuchenną i odmierzać produkty na gramy a nie na szklanki, dzięki czemu zawsze będziemy mieli odpowiednią ilość danego produktu. Smażenie kilku produktów na tej samej patelni Oczywiście trzeba w swoim życiu być oszczędnym, ale bez przesady. Jeżeli smażysz rybę na patelni to przed przystąpieniem

To Musisz Wiedzieć