mielone - 47549 przepisów (strona:2389/3170)

Pasztet domowy 607

mocno stężała. Odkładamy na blat by leciutko się ociepliło (łatwiej będzie się wyjmowało). Wątróbkę moczymy ok 30 minut w mleku, a następnie obsmażamy krótko na smalcu. Mięso i wątróbkę mielimy dokładnie 3x w maszynce na średnich oczkach, dodając namoczone w mleku i odciśnięte bułki pszenne. Na koniec dodajemy żółtka i ubite na sztywno białka. Całość dokładnie mieszamy doprawiając solą, pieprzem

KUCHNIA POLSKA
Dlaczego warto robić domowe soki 190

zachorujemy. Zapobiegajmy wielu chorobom dbając o swoją dietę na co dzień. Gdy dopada nas choroba mamy tylko jedno wyjście - leczenie. Błąd w sztuce lekarskiej zdarza się rzadko, jednakże jakbyśmy mieli z nim do czynienia warto zgłosić się do odpowiedniej i doświadczonej kancelarii w tym zakresie. Dbanie o zdrowie nie tylko dotyczy diety, ale również aktywności fizycznej - pamiętajmy o spacerach

MintTaste
Oponki serowe 229

oponki serowe: Jak zrobić oponki z serem? Do wykonania takich oponek z serem twarogowym można użyć twarogu w kostce, który najpierw należy zmielić 3 razy w maszynce do mielenia mięsa lub też można użyć gotowego twarogu sernikowego z wiaderka, ale warto, by był to dobrej jakości twaróg i odpowiednio gęsty (a nie rzadki i wodnisty). Oponki serowe są bardzo smaczne

Kulinarne Przeboje
Drobiowe kotlety z warzywami 175

udka z kaczki 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1 ugotowany kawałek selera 1 ugotowany por 1 jajko bułka tarta smalec gęsi sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości. Mielimy razem ze skórą, lekkim przyrostem tłuszczu oraz ugotowanymi warzywami. Tak, wyjdzie papka, do której wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy, dodając nieco rosołu. Odstawiamy w chłodne miejsce

R'n'G Kitchen
Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 199

czyli w formie połączonych serduszek. Do tego miała pokrętło, regulujące temperaturę. Po zakupie od razu podjechaliśmy po Mamę i jej gofrownicę. Mama dostała zadanie przygotowania ciasta na gofry (żebyśmy mieli dokładnie te ciasto, co zawsze wychodziło) i upieczenia ich w swojej niezawodnej gofrownicy. Ja z kolei piekłam te samo ciasto w nowo zakupionej. Co się okazało? Gofry w starej gofrownicy

Moja Delicja
Roladki schabowe z pieczarkami w sosie 162

pieprz sól Pieczarki czyścimy i dzielimy na mniejsze kawałki. 2/3 z nich wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 15 minut. Gotowe odcedzamy i rozdrabniamy (lub mielimy w maszynce do mięsa). Następnie wrzucamy na patelnię, dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Smażymy, aż cały płyn odparuje. Schab cienko rozbijamy jak na kotlety. Doprawiamy solą

PatiGotuje
KNEDLE ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM : przepis , jak zrobić 214

gotujemy przez 20 minut, następnie odcedzamy , przeciskamy przez praskę i studzimy. Krok 2. Przygotowujemy farsz: cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na smalcu, aż się zrumieni. Ugotowane mięso mielimy , mieszamy z cebulą, żółtkiem oraz posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku, wyrabiamy dokładnie. Krok 3. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy szklankę mąki, jajka oraz szczyptę soli, zagniatamy ciasto. Krok 4. Na posypanej mąką

Moja Książka Kucharska
KOTLETY POŻARSKIE 200

kotlety pożarskie. Kotlety pożarskie fot. Moja Książka Kucharska PRZYGOTOWANIE kotletów pożarskich - przepis krok po kroku: Krok 1. Bułkę tartą moczymy w mleku, po namoczeniu siekamy razem z mięsem lub mielimy. Krok 2. Dwa żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Krok 3. Mięso mieszamy z 2 żółtkami i koperkiem, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy z ubitymi białkami

Moja Książka Kucharska
PASZTECIKI Z MIĘSEM 183

przez około 5 minut, na średnim ogniu, często mieszając. Nie rumienimy.  Mięso i warzywa z rosołu kroimy na mniejsze kawałki i razem z namoczoną bułką, cebulką oraz czosnkiem mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w malakserze.  Przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.  Dodajemy jajko

cool and minty
Faworki 1047

Zastanawiałam się co upiec w tym roku na Tłusty Czwartek – pączki czy faworki? I to kusi i to nęci :) Dziś prezentuję Wam faworki, żebyście też mieli wybór (przepis na pączki można znaleźć tutaj ). Ciasto na faworki przy pierwszym zagniataniu jest dość twarde, dlatego jeśli macie pod ręką kogoś silnego, kto podjąłby się tego zadania warto skorzystać z pomocy. Potem

Ciastkozercy
Ciasto Basia. 3289

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, 25-30 minut. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Górną część ciasta obrócić wierzchem do dołu. Wtedy będziemy mieli równą powierzchnie na górze. Do szklanki wlać wodę, sok z cytryny i wsypać cukier. Wymieszać i nasączyć dolny blat ciasta. Śmietanę ubić na gęsty krem z cukrem waniliowym. Część śmietany wyłożyć

Agusiowe smakołyki
Kotleciki z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej 161

kawałku)  oliwa do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżeczce masła.Kapustę przelewamy ciepłą wodą i odsączamy z nadmiaru wody, drobno siekamy. Ser mielimy w blenderze.Kaszę lekko rozdrabniamy widelcem. Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jajko, podsmażoną cebulkę, ser i mąkę.Wyrabiamy masę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Namoczonymi w wodzie rękoma nabieramy masę

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 326

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser a’la Bueno 821

suchej patelni co jakiś czas mieszając, aż skórka popęka i ściemnieje. Wykładamy na papierowy ręcznik, przykładamy drugim kawałkiem papieru i pocieramy, aby pozbyć się dużych fragmentów skórki. Orzechy mielimy w malakserze/młynku. Do wystudzonej masy jaglanej dodajemy twaróg i zmielone orzechy. Blendujemy razem na gładko. Masę dzielimy na dwie części większą (2/3) i mniejszą (1/3). Do mniejszej dodajemy kakao

Poezja smaku
CHRUPIĄCE GOFRY Z SEREM I BAZYLIOWYM PESTO 204

smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PESTO: Czosnek siekamy z bazylią, dodajemy pini oraz starty Ser Gouda – dalej siekamy ( ma być bardzo drobno, ale nie papka, jaka powstaje podczas mielenia ). Przekładamy do miseczki, dodajemy niewielką ilość oliwy, doprawiamy solą, mieszamy. GOFRY: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem oraz połowę przygotowanego wcześniej pesto – mieszamy. Pieczemy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania