mielone - 47549 przepisów (strona:2387/3170)

Risotto Z Dynią I Pokrzywą 206

dań lub zblendować i zamrozić. Ja postawiłam na mrożenie i teraz dodaje sobie takie kosteczki, a to do zupy, a to do farszu lub do risotto ;) Oczywiście jeśli będziecie mieli możliwość użycia świeżych liści pokrzywy to jak najbardziej zazdroszczę ich i polecam ^_^ Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio około 200 g dyni hokkaido (może być pieczona

Gotowanie...to proste !
Mów szeptem Agnieszka Olejnik 123

stroni od ludzi, jest małomówna i skryta. Ciekawie jesteście co mogło odebrać dziewczynie całą radość życia i młodzieńczą wesołość? Tego oczywiście Wam także zdradzić nie mogę. Jakby bohaterowie mieli mało problemów ze sobą i swoimi emocjami, autorka wprowadza wątek kryminalny, który mocno zaskakuje swoim zakończeniem. Morderstwo, w które zostaną uwikłani Witek i Magda łączy bohaterów, a u czytelnika wywołuje

Cynamonowe szczęście
Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem 160

masła klarowanego/oleju sól Dressing: 5 łyżek oliwy oleju łyżeczki musztardy dijon łyżeczka miodu łyżka soku z cytryny sól Na początku rozpoczynamy od polędwiczki. Pieprz rozgniatamy w moździerzu lub grubo mielimy w młynku. Następnie mięso obieramy z błon, doprawiamy solą i dokładnie obsypujemy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/olej. Wrzucamy mięso i smażymy je na złoty kolor z każdej strony

PatiGotuje
Torcik rafaello z kandyzowanym aloesem i heratnikami regionalnymi 177

delikatnie mieszamy.Następnie dodajemy olej i wodę, jeszcze raz delikatnie mieszamy. Spód foremki wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Mieszankę bakaliową mielimy w blenderze. Do dużej patelni przekładamy wiórki i mieszankę, prażymy na złoty kolor. Gęstą część mleczka przekładamy do miski i mieszamy z miodem na gładki krem, następnie dodajemy zimne wiórki

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa pomidorowa 309

wywaru. Cebulę opiekamy palnikiem i również dodajemy do wywaru, wrzucamy również ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy tyle czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Jak już będziemy mieli rosół to przecedzamy. Pomidory blendujemy razem z marchewką i pietruszką (tu zależy ile tego mamy żeby nie przesadzić 1 czy 2 nieduże marchewki i korzeń pietruszki wielkości palca

Mam apetyt na ...
Menu na tydzień: Sushi, sajgonki, gołąbki i tortille bez zawijania 232

dania z makaronem (ale rozmaite, ryżowe, warzywne, żeby nie przesadzić z węglowodanami), może to być jakaś konkretne kuchnia, np. chińska, dania z woka, sałatki, zupy itp. Jeśli będziecie mieli temat przewodni wymyślanie konkretnych dań będzie znacznie łatwiejsze, bo wystarczy już tylko poszukać przepisów, żeby koncept wypełnić treścią. Dobrze jest tak ustawiać menu, żeby dania miały jakieś wspólne składniki

Niedzielny kucharz
Kluski śląskie z marchewkowym farszem 152

łyżka masła koziego 200 ml bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki startego parmezanu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Marchew kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek i marchew, chwilę smażymy i zalewamy chochelką rosołu. Dodajemy estragon. Gotujemy do miękkości, blendujemy

R'n'G Kitchen
Pasztet drobiowo wieprzowy 244

gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec dodajemy wątróbkę i gasimy ogień a garnek pozostawiamy jeszcze 15 min pod przykryciem. wszystko wyławiamy z rosołu, studzimy i mięso oddzielamy od kości, Mielimy mięso i warzywa w maszynce do mięsa. Po czym dodajemy ok 1 l rosołu mączkę grochową, kaszę manną i przyprawy. Blendujemy nasz pasztet na jednolitą masę. Powinna być dość gęstą

Gotowanie jest łatwe
Pieczone roladki z indyka nadziane aromatycznym farszem 317

utrzeć w moździerzu. Mięso z udźca i boczek pokroić na mniejsze kawałki, a cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Udziec indyczy, boczek, cebulę, czosnek i tymianek zmielić maszynką do mielenia. Następnie dodać przyprawy wcześniej utarte w moździerzu oraz przyprawę do mięs i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Z gotowej masy mięsnej uformować

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z boczku – na kanapki 188

Boczek zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż stanie się miękki. Następnie wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Od boczku odkrawamy twardą skórę. Mielimy go wraz z obraną cebulą w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Do masy dodajemy musztardę, majeranek, sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie, przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet drobiowy z grzybami 240

wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Po czym wyciągamy mięso oraz dwie marchewki i jedną  pietruszkę z wywaru. Mięso dokładnie oddzielamy od kości i przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z odciśniętą bułką, marchewką i pietruszką oraz odcedzonymi z wywaru grzybami. Do zmielonej masy dodajemy roztrzepane jajka, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz i łyżkę majeranku. Wyrabiamy dokładnie

Kulinarne przemyslenia
Roladki z indyka z kiełkami brokuła 216

farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku 150 g kiełków brokuła 1 ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: farsz: Mięso z filetu z indyka mielimy z surowym boczkiem oraz czosnkiem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smak, kiełki brokuła i mieszamy delikatnie.  Filet piersi z indyka kroimy na płaskie kotlety. Mięso dodatkowo cienko rozbijamy

Bon appetit mon amie
Knedle z serem i posypką cynamonową 158

widelcem, dodać żółtko, cukier, skórkę i sok z cytryny, całość dokładnie wymieszać. 2. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, lekko wystudzić i przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. 3. Do miski przełożyć mąkę, jajka, ziemniaki i szczyptę soli, następnie zagnieść na jednolite ciasto (jeśli ciasto się lepi należy je lekko podsypać mąką). Ciasto podzielić na dwie części

Szalona Kuchnia Eweliny
Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą 202

miodem gryczanym, pychotka!… W jakiejkolwiek wersji na pewno zasmakuje! Jestem przekonana sukcesu z każdym wypiekiem i polecam przepis, nie tylko w zimowe i chłodne dni PS. Jakbyście mieli dość łakomstwa pod jakąkolwiek postacią pokrójcie ciasto na kawałki, włóżcie do plastikowego pojemnika i zamroźcie. Gdy najdzie ochota będzie jak znalazł! Wystarczy rozmrozić je na kuchennym blacie. Łaciate ciasto kakaowe

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania