mielone - 47549 przepisów (strona:2383/3170)

Pindjur 170

czosnku drobno posiekanych (nie przeciśniętych) 2-4 strąki ostrej papryczki chilli (zależy od waszej tolerancji ostrości). Przygotowanie: Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obranie jest konieczne, bo nie mielimy ani nie miksujemy pomidorów i kawałki skórki nie będą fajne. Piekarnik rozgrzewamy do 230 stopni, grzanie góra – dół. Na blasze układamy papryki (bez papryczek chilli) i pieczemy je, aż się

ladykitchen
Drożdżówki z borówkami à la jagodzianki z erytrolem 113

piekarnik do 200°C. 4. Pieczemy 12-15 min . Upieczone drożdżówki wyciągamy i przekładamy na kratkę do studzenia ciast. LUKIER: 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypujemy erytrol, mielimy 20 s/obr. 10 . 2. Dodajemy białko i sok z cytryny, mieszamy 10 s/obr. 6. 3. Ostudzone bułeczki smarujemy lukrem za pomocą pędzelka lub oblewamy. Smacznego! Artykuł Drożdżówki z borówkami

Be Fit Be Strong
Ciasto Trójkolorowe Z Mrożonymi Owocami Lata Bez Pieczenia 113

mrożonych 6-7 sporych truskawek pokrojonych na ćwiartki jeśli macie agrest możecie go dodać do masy zielonej mini biszkopciki lub biszkopty do przedzielenia mas Spód 1. Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 80 ml gorącej

Gotowanie...to proste !
Najlepsza kaczka na obiad 185

pieczone w piekarniku. Mięso z kaczki jest delikatne, kruche i soczyste, z pyszną chrupiącą skórką i rozpływającymi się w ustach kawałkami mięsa. Polecam wszystkim, szczególnie tym którzy jej nie mieli jeszcze kaczki w ustach. Kaczka ma doskonały smak i jest pyszna. Majeranek do doprawienia kaczki nadaje się idealnie, nie żałujcie go obsypując nim kawałki mięsa! To samo jest z tymiankiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Calentica 106

gorące, którego, jak twierdzi moja mieszkająca w Hiszpanii koleżanka, z którą rozmawiałem o tym godzinę temu, można użyć również w stosunku do osoby :) Składniki: - ciecierzyca - woda Wykonanie: Ciecierzycę mielimy na mąkę i mieszamy z wodą, aby powstało nam gęste lejące się ciasto, które następnie wlewamy do okrągłej foremki, a nią samą do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Tarta cytrynowo-kokosowa 79

pierwszej kolejności zalewamy suszone morele gorącą wodą i odstawiamy na około 3 minuty. Dzięki temu będzie nam je łatwiej blendować. Wrzucamy do naczynia szklankę płatków owsianych górskich i mielimy je na pył. Następnie dodajemy do nich wiórki kokosowe, masło orzechowe, nasiona chia i suszone morele. Dolewamy wodę i wszystko stopniowo blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy pół szklanki płatków

Natka Pietruszki
Panissa na Małej Panwi 155

dostosowałem jedzenie do typu rozrywki, gdyż panissa, była pierwotnie wytwarzana ze zboża zarezerwowanego dla niższych warstw społecznych.  Składniki: - nasiona ciecierzycy (300 g) - litr wody - sól, pieprz Wykonanie: Ciecierzyce mielimy i rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy przypraw i gotujemy, nieustannie mieszając, aż zgęstnieje. Wylewamy do foremki i czekamy aż stężeje. Kroimy w jakieś kształty (ja lubię frytki) i smażymy lub pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Gofry gryczane z komosą ryżową 117

przygotowania ciasta – ja lubię mieszać je za pomocą miksera. Najpierw do miski wsypujemy make gryczaną, kaszkę z komosy ryżowej i prosa, sól, cynamon i mieszamy. Następnie siemię lniane mielimy w młynku do kawy, przesypujemy do miseczki. Zalewamy 10 łyżkami wrzątku, odstawiamy na minutę. Potem do mąki dodajemy mleko, ekstrakt waniliowy, olej, syrop klonowy i zaparzone siemię lniane. Następnie mieszamy

Dorota Smakuje
Sernik jagodowy na zimno 104

jagód Jagodowa żelka można pominąć ok. 3/4 szklanki jagód (albo z zalewy albo lekko podgotowanych, jeśli podgotowujemy to dodajemy trochę cukru)  2 płaskie łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Twaróg mielimy lub miksujemy na gładką masę. Dodajemy mascarpone, wlewamy kremówkę i dodajemy cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy.  Masę dzielimy na dwie mniej więcej równe części.  Do pierwszej dodajemy zmiksowane jagody

bistro mama
Kruche z budyniową pianką i owocami. 139

delikatnie mieszam. Czasem jest w porządku, a czasem opada. Piana na samych budyniach,  zawsze się udaje. Dlatego, postanowiłam zrobić nowy wpis na to ciasto.  Tamten zostawię, żebyście mieli wybór i mogli wypróbować jedno i drugie. Składniki: 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka: 5 białek

Agusiowe smakołyki
Tortilla grillowana z kurczakiem i warzywami 102

Składniki: Tortilla 4 sztuki Filet z kurczaka 350 g sałatka 4 duże liście  Pomidorki koktajlowe 10 sztuk Papryka czerwona 1/3  Kukurydza 1/3 puszki Mozzarella

Kulinarne przygody
Malinowy Niby Sernik Na Zimno Z Polewą Z Białej Czekolady 130

świeżych malin 1-2 łyżki cukru pudru Polewa i dekoracja: 50 g białej czekolady 15 g masła lub słodkiej śmietanki 30 % mini biszkopciki  Spód 1. Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Maliny blendujemy, a następnie przecieramy przez sitko

Gotowanie...to proste !
Fit kotleciki drobiowe z zielonym groszkiem 109

pieprz Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, cebulę, groszek i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na cztery części. Patelnię grillową prysnąć olejem w spray'u lub natłuścić

Krylowa Kuchnia
Tarta owocowa bez cukru 167

bardziej delikatny niż w przypadku ciasta, które wałkujemy. Spróbujcie tego sposobu, a jestem przekonana, że zobaczycie różnicę. Podany przepis na ciasto jest na dwie duże tarty. Dzięki temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump

SprawdzonaKuchnia.pl
Prosty makaron z kurkami 102

cebulka zacznie brązowieć. 3 Następnie dodajemy kurki i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut, aż z grzybów odparuje woda. 4 Całość odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie mielimy przez maszynkę do mięsa. Doprawiamy dużą ilością pieprzu oraz solą. 5 Gotowy farsz mieszamy z makaronem i jeszcze chwilę podgrzewamy na patelni. Artykuł Prosty makaron z kurkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii