Składniki: – 2 banany – 190ml napoju roślinnego (kokosowego/migdałowego/sojowego) – 100g płatków owsianych (lub mąki owsianej) Dodatkowo: ulubione owoce, ksylitol w pudrze, złoty brokat Płatki mielimy na mąkę. Łączymy miksując z napojem i rozgniecionymi bananami na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7-8 minut, aż się zarumienią i nabiorą
Be Fit Be Strongczęści. Każdą część rozwałkowujemy na okrąg o wielkości około 24-25 cm. Możemy również ciasto pozostawić w jednym kawałku i przygotować jedną dużą tartę. Pasta kakaowo-cynamonowa: Płatki migdałowe mielimy na miałko. W misce mieszamy zmielone płatki migdałowe z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną, kakao oraz cynamonem. Dodajemy białko jajka i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Śliwki myjemy, osuszamy
Kuchnia MagdaLenyczęści. Każdą część rozwałkowujemy na okrąg o wielkości około 24-25 cm. Możemy również ciasto pozostawić w jednym kawałku i przygotować jedną dużą tartę. Pasta kakaowo-cynamonowa: Płatki migdałowe mielimy na miałko. W misce mieszamy zmielone płatki migdałowe z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną, kakao oraz cynamonem. Dodajemy białko jajka i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Śliwki myjemy, osuszamy
Kuchnia MagdaLenydobrym krokiem. Jogurt ogrzeje się ciepłem rozpuszczonego masła. Następnie wbijam jajka, które ja trzymam zazwyczaj poza lodówką (u nas je się jajka na potęgę), ale byłoby dobrze, gdybyście jajka mieli w temperaturze pokojowej – nie prosto z lodówki. Dokładnie mieszam tak naprawdę czymkolwiek. Kiedy robię to ciasto, nie używam miksera . Na koniec dodaję szczyptę soli, proszek do pieczenia, mąkę
Słodkie Gotowaniesera 9 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ser mielimy przez maszynkę min 2 razy. Oddzielić białka od żółtek. Do miski wrzucamy żółtka i ucieramy z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodajemy ser, cały czas miksując. Następnie dodajemy budynie, kaszę oraz proszek
Przepiski.plogórki - zestawy do kiszenia! ;) Cała ta ochota na eksperymentowanie naszła mnie, gdy byłem w moim ulubionym sklepie na Przymorzu (nie tak ulubionym, co prawda, jak tamtejsza plaża). Ogórki mieli ładne, a te tzw. zestawy naprawdę duże... W domu okazało się, że to po prostu oszustwo. Gdzie koper?! Po co mi tyle badyli bez baldachów i kilo liści chrzanu? Zacząłem małe
zadanie-gotowaniekawałek kory cynamonu sok i skórka otarta z połowy pomarańczy łyżka soku z cytryny garść pistacji do posypania Masło roztopić. Orzechy zmielić za pomocą blendera lub malaksera. Polecam mielenie ręcznym blenderem, wtedy pozostają drobne kawałki orzechów. Orzechy wymieszać z cynamonem. Platy ciasta w razie potrzeby dociąć na wymiar foremki (u mnie ok 20x30cm), obcięte kawałki można wykorzystać do innego
Obiad gotowyPasztet z cukinii w wersji wegetariańskiej, czyli bez dodatku mięsa. Taki pasztet z warzyw to super pomysł na pyszne danie na kolację. Pasztet z cukinii jest
Kulinarne Przebojeugotowanego mięsa (np z rosołu) 1 cebula 1-2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Dodatkowo: masło do polania klusek Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę drobno siekamy. Szklimy na niewielkiej ilości oleju. Łączymy z mięsną masą. Dodajemy masło oraz przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Ziemniaki obieramy. Połowę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Pozostałe ziemniaki
Smaki Na Talerzuciemnych Składniki na polewę: 80 g śmietanki 30-36% 1/3 tabliczki czekolady ciemnej 2/3 tabliczki czekolady mlecznej Masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i rozpuszczam. Twaróg mielę i dodaję do niego jajka, mieszam. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w zimnym mleku. Kiedy masło i cukier się rozpuszczą, dodaję po łyżce twarogu z jajkami, cały czas mieszając. Następnie dodaję mleko wymieszane
Słodki sentymentjagody zmiękną. Przecedzamy przez sito i pozostawiamy do wystudzenia. W pół szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę kremówkę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno. Twaróg mielimy trzykrotnie. Dodajemy do niego cukier puder, ekstrakt waniliowy, ostudzoną żelatynę, a na koniec dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy szpatułką. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy
Rita creativedelikatne, idealne do kawy. Składniki: -15 dkg orzechów włoskich -20 dkg masła -25 dkg mąki pszennej -10 dkg mąki owsianej -10 dkg cukru pudru -2 żółtka Orzechy mielimy lub rozdrabniamy. Mąki, cukier puder i orzechy mieszamy. Dodajemy masło o temperaturze pokojowej. Całość skruszamy w palcach. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, układamy na blaszce
Maminek kulinarnyJajka w koszulce zazwyczaj kojarzyły mi się z restauracjami i programami kulinarnymi. Z wypiekami na twarzy oglądałam zmagania uczestników, którzy za zadanie mieli przygotować idealne jajko w koszulce i przyznam, że nie wyglądało to na łatwe zadanie. Któregoś pięknego dnia postanowiłam zmierzyć się z tematem. Obejrzałam kilka tutoriali i próbowałam wbijać jajka w tą gotującą się wodę, próbowałam tworzyć wiry
karmelowy