
Pasztet z królika ze śliwkami jadłam podczas zeszłorocznych świąt wielkanocnych u Cioci Stasi. Bardzo mi posmakował i oczywiście zapytałam o sposób wykonania. Dowiedziałam się, że Ciocia dodaje do niego wątróbkę wieprzową, którą wcześniej podsmaża na patelni z cebulką. Ponieważ te dwie rzeczy były inne od tych, które my robimy podczas przygotowania pasztetów, postanowiłam pomysły wcielić i w naszej kuchni. Po powrocie do Warszawy kupiliśmy królika i przystąpiliśmy do robienia pasztetu z królika ze śliwkami w... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...