https://niecodziennikpary.pl/wp-content/uploads/2024/03/jajka_w_sosie_tatarskim.jpg Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która cieszy nie tylko oczy, ale przede wszystkim kubki smakowe. Prosty do zrobienia sos tatarski doskonale komponuje się ze świeżymi, ugotowanymi na twardo jajkami od szczęśliwej kurki, a dodatkowo ładnie ozdobione danie cieszy oczy patrzące na suto zastawiony wielkanocny stół. Jajka po tatarsku to idealna przystawka, którą można podać na wielkanocne śniadanie. Jajka w sosie ta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...