mielone - 47549 przepisów (strona:2394/3170)

Najlepsza babka kawowa 131

#Zostańwdomu poskutkowało u mnie trzema przepisami na wielkanocne wypieki… to chyba mój rekord. I tak dzisiaj prezentuję kolejną babkę, którą wraz z Coffeedesk przygotowałam dla

Fitsweet.me
Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym 95

Przed przełożeniem na talerz babkę pozostawiamy w formie na ok. 15 min, następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. LUKIER: 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypujemy cukier, mielimy 20 s/obr. 10. 2. Dodajemy białko, sok z cytryny i buraka, mieszamy 10 s/obr. 6 . Artykuł Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik Chatka Puchatka 193

którą występuje jest Chatka Baby Jagi...Sami zdecydujcie którą nazwę wolicie ;). Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu ( zwłaszcza jeśli użyjecie twarogu z wiaderka, którego nie trzeba już mielić, tylko pamiętajcie by wybrać dobrej jakości! nie może być zbyt rzadki ). Chatka jest dość podzielna dlatego sprawdzi się doskonale na świątecznym stole. Bardzo polecam :). Składniki: 800 g twarogu tłustego

Opowieści z piekarnika
zakwas owsiany na żur 125

składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, ja zmieliłam w młynku do kawy. Zmielone płatki przekładamy do wyparzonego słoika. Wlewamy letnią wodę i mieszamy czystą np. drewnianą łyżką. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz obrany czosnek. Wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe – kuchnia podkarpacka 171

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy na patelni dodając cukier i cynamon. Z jabłek powinien odparować nadmiar soku. Tuż przed przełożeniem placków jabłka podgrzejemy, żeby były gorące. Orzechy mielimy i zalewamy gorącym mlekiem. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem dodając po łyżce zaparzonych orzechów z mlekiem. Na koniec dodajemy do masy spirytus i chwilę miksujemy. Do przełożenia masa powinna być

Trzeci talerz
Pulpeciki z ciecierzycy z sosem pomidorowym 145

obrać, ugotować do miękkości. Cebulę posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Cieciorkę odsączyć z zalewy i przepłukać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Tak przygotowane składniki zemlec w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę. W garnku zagotować osoloną wodę (można także użyć bulionu warzywnego lub zupy). Z ciecierzycowej masy formować kulki mniej

Zielona Kuchnia
Przepis na keks świąteczny 111

miękkie ciasto piekę zawsze na Wielkanoc,  Boże Narodzenie i rodzinne spotkania, ale keks jest tak łatwy i szybki do przygotowania, że możecie go zrobić, kiedy tylko będziecie mieli ochotę na kawałek smacznego ciasta. Klasyczny keks z bakaliami bardzo długo zachowuje świeżość. Zawinięty w ściereczkę i odłożony w chłodne miejsce nawet po 4-5 dniach będzie doskonały. W ramach akcji

Cztery Fajery
Gulasz z białej kiełbasy 112

Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie

Kulinarne Przeboje
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 111

łyżki musztardy w zależności od upodobania 1 łyżka mąki trochę świeżego lub suszonego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozmrożone osuszone filety rybne rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę, następnie przekładamy do miski, do ryby dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę w mleku, zmieloną lub posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz pieprz następnie wyrabiamy pulpety

Blog kulinarny S9.PL
Kaszka owsiana dla niemowlaka 154

sposób wzbogacić kaszkę, proszek mleka można dodać do gotowej kaszki przed podaniem. Kaszkę owsianą można kupić gotową a można przygotować ją samemu poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do mielenia kawy. To przepis na większą porcję, nam zwykle wystarcza na 3-4 porcje (czasem jedzą ja też inne dzieci). Po ugotowaniu i ostudzeniu przechowuję kaszkę w lodówce a do odgrzania

Dorota Smakuje
Pasztet drobiowy 132

wątróbkę i gotujemy jeszcze 15-20 min. Wyjmujemy z garnka mięso i po ostygnięciu oddzielamy je od kości. Do garnka w tym czasie wkładamy kajzerkę, która powinna nasiąknąć wywarem. Mielimy obrane mięso (ze skórą lub bez), podroby oraz warzywa. Możemy również zmielić przyprawy z wywaru. Do mięsa dodajemy miękką już kajzerkę, rozpuszczone masło oraz żółtka. Wyrabiamy porządnie masę. Doprawiamy. Białka

Mieszam w Garnku
Migdałowe ciasto z ricottą 148

trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym kawałku (1/8 całości) byłam najedzona, ale jednocześnie

moj przepis na
Kruche rurki nadziewane musem śliwkowym i kremem kajmakowym 111

sitko i dobrze odcisnąć z soku. Ostudzić, zmielić blenderem na gładką masę. Jeżeli nie mamy możliwości zrobienia musu można wykorzystać powidła śliwkowe lub dżem śliwkowy. Dżem/powidła mielimy na mus blenderem. Jeżeli okaże się że mus jest zbyt płynny, zagrzać i dodać dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej, zagotować na mały ogniu ciągle mieszając, ostawić do ostudzenia. Krem kajmakowy

moj przepis na
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 136

formie cieczy) Ponadto: 1 jajko wymieszanie z dwoma łyżkami mleka Orzeszki przełożyć do malaksera, poszatkować, na drobną kostkę (można też użyć blendera), pamiętajmy jednak o tym aby nie mielić na raz wszystkich orzechów, tylko partiami, jeżeli zmielimy wszystko na raz, wówczas część orzechów będzie zmielonych na mąkę a część nie będzie w dużych kawałkach). Do poszatkowanych orzeszków dodać miód. Miodu

moj przepis na