ciasto - 162907 przepisów (strona:2386/10861)

PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM SZAŁWIOWYM 58

moje ulubione danie. Mogłabym je jeść z powodzeniem codziennie. Tak, jak moja córka czy mąż. Najbardziej lubimy ruskie, domowe, polane masłem. Ciężko mi było wypracować sobie swój przepis na ciasto. Próbowałam zarabiać ciasto z jakiem i bez. Z dodatkiem oleju i bez. Farsz też przeszedł kilka testów. Ale było warto! Pierogi … – znacie kogoś, kto ich nie lubi? Składniki(...)ciasto 250 g ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju 550 g mąki pszennej szczypta soli farsz 150 g twarogu półtłustego zmielonego 450 g ugotowanych ziemniaków 1 cebula sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki masła kilka listków świeżej szałwii kilka listków świeżego tymianku ( opcjonalnie) Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ubijamy lekko i przeciskamy przez praskę lub przepuszczamy razem

Raj dla Podniebienia
Słoneczne ciasto cytrynowe 64

ciastem chciałam zatrzymać uciekające powoli słoneczne lato. Intensywna barwa jajek sprawiła, że kolor ciasta był niesamowity! Ciasto ma charakter babki lub keksa. Robi się je bardzo szybko. Za sprawą sporej ilości otartej skórki cytrynowej pachnie świeżo, a smakuje mocno cytusowo. Jeżeli nie przepadcie za takimi smakami, to zawsze można zmniejszyć ilość skórki i soku cytrynowego na rzecz np. esencji waniliowej(...)Czego potrzebujesz do upieczenia ciasta? sok i skórka otarta z 2 cytryn (można zmniejszyć ilość, jeżeli nie przepadasz za mocno cytrynowymi smakami) 1 szklanka + 1 łyżka cukru pudru 250 g jogurtu naturalnego (rzadszego) 3 jajka 1/2 szklanki oleju roślinnego 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Całe jajka wbij do misy miksera, dodaj

Raj dla Podniebienia
Zimne nóżki 89

Zimne nóżki Przepis na tradycyjną galaretę wieprzową z nóżek wieprzowych i golonki.  Zimne nóżki przepis, który w czasach PRL-u znała każda pani domu nadal

Cztery Fajery
Torcik bez pieczenia cytrynowo – migdałowy 90

Torcik bez pieczenia cytrynowo – migdałowy – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Smakuje wspaniale, jest wilgotne, cytrynowe, aromatyczne. W przygotowaniu jest bardzo proste. Torcik wygląda smakowicie i będzie wspaniały na rodzinne spotkania. Przepis powstał przy współpracy z marką Andante. Użyłam biszkoptów Lady Fingers, które posiadają prosty skład, tylko mąkę, jajka, cukier i sól. Marka Andante przygotowała również konkurs(...)cytrynowy zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki i nakryć folią spożywczą na dotyk. Poczekać, aż ostygnie i wstawić do lodówki na 3-4 godziny, można na całą noc. Składanie ciasta: 4. Płatki migdałowe przełożyć na suchą patelnię i uprażyć je, aż delikatnie się przyrumienią. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostudzenia. 5. Tortownicę o średnicy 21-22cm wyłożyć

Mała Cukierenka
Bułeczki twarogowe na słodko 89

wysokiego naczynia przekładamy kostkę białego sera, jajka oraz cukier brzozowy. Całość miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i zagniatamy tak aby powstało ciasto. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Każdy kawałek formujemy w kształt spłaszczonej kulki. Umieszczamy je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez około(...)oraz cukier brzozowy. Ca\u0142o\u015b\u0107 miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Nast\u0119pnie dodajemy m\u0105k\u0119 oraz proszek do pieczenia i zagniatamy tak aby powsta\u0142o ciasto.","text":"Do wysokiego naczynia przek\u0142adamy kostk\u0119 bia\u0142ego sera, jajka oraz cukier brzozowy. Ca\u0142o\u015b\u0107 miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Nast\u0119pnie dodajemy m\u0105k

ProstePesto.pl
Migdałowe włoskie ciasteczka cantuccini 98

produkty sypkie czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Całość mieszamy, a następnie dodajemy jajko, żółtka, startą skórkę z pomarańczy oraz migdały (posiekane oraz w całości). Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Gdy już nam się składniki połączą podzielmy masę na 2 części i z każdej z nich należy zrobić wałek o średnicy nie większej niż 3 cm. Na blachę wyłożoną papierem(...)kładziemy uformowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160°C na 35 minut. Po tym czasie ostrożnie wyciągamy wałki i jeszcze gorące kroimy ostrym nożem na paski o szerokości ok. 1,5cm. Układamy je na blaszce i pieczemy z każdej ze stron jeszcze przez kolejne 15 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto

ProstePesto.pl
Pizzerinki na serku wiejskim 76

Pizzerinki na serku wiejskim to pyszne i szybkie pizzerinki z patelni, których bazą jest serek wiejski. Dodatek serka sprawia, że są bardziej fit niż tradycyjne ciasto drożdżowe i zawierają więcej białka. Idealne jako przekąska lub danie główne , świetnie nadadzą się również na imprezy . Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut, świetnie smakują również na zimno. Gorąco polecam Przepis na pizzerinki(...)serka dodajemy jajko , mąkę , zioła prowansalskie oraz sól i całość dobrze mieszamy. Grudki serka jak najbardziej mogą zostać. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy trzy jak najcieńsze warstwy ciasta . Jest ono nieco lepkie, najlepiej rozprowadza mi się je widelcem. Placki smażymy pod przykryciem na średnim ogniu około 4-5 minut , aż spód się lekko przyrumieni, a góra zetnie. Placki odwracamy

WegePrzepis
Ciasto Princessa kokosowa z karmelem 94

Odrazu na wstępie dodam, że ciasto to jest dla mega łasuchów. Połączenie smaku kokosa z karmelem i waniliowym budyniem jest po prostu obłędne i zadowoli naprawdę wymagające podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Princessa – spód 6 białek 200g wiórków kokosowych 70g cukru szczypta soli 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowe (37g każda) lub 2 większe Princessa – krem 2 szklanki(...)Spód – wykonanie Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać. Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem – wykonanie  W 3/4 szklanki mleka rozrobić

Do Garów!
Bułki wrocławskie 101

minut do wyrośnięcia zaczynu . W międzyczasie rozpuszczamy masło (w mikrofali lub garnku). Do większej miski dodajemy mąkę , jajko , sól , rozpuszczone masło oraz wyrośnięty zaczyn . Całość wyrabiamy , dopóki ciasto nie stanie się elastyczne (około 5 minut ). Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę . Następnie wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 równych części i z każdej formujemy kulę(...)białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge

WegePrzepis