mielone - 47549 przepisów (strona:1831/3170)

Placek po węgiersku 237

czerwone cebule 2 ząbki czosnku 0,5 l passaty pomidorowej 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego 1 łyżka mąki 2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej 3 łyżeczki majeranku pół łyżeczki mielonego kminku pół łyżeczki chilli 2 łyżeczki cukru 2 liście laurowe sól i pieprz oliwa z oliwek do smażenia   Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, pieczarki kroimy

Cooking Monster
Szybkie curry z kurczaka 205

kurczaka pół łyżeczki kurkumy - do kurczaka pół łyżeczki imbiru - do kurczaka pół łyżeczki kardamonu - do sosu pół łyżeczki cynamonu - do sosu pół łyżeczki kuminu - do sosu pół łyżeczki mielonej kolendry - do sosu pół łyżeczki chilli - do sosu pół łyżeczki kurkumy - do sosu pół łyżeczki imbiru - do sosu 1 łyżeczka curry - do sosu 1 łyżeczka cukru - do sosu sól

Cooking Monster
Rolada z ziemniaków ze szpinakiem 153

ugotowanych  ziemniaków 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 jajko farsz: 400 dag szpinaku mrożonego (może być świeży ) 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony folia spożywcza do zawinięcia rolady Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, smażymy na wolnym ogniu. Gdy szpinak będzie odmrożony dodajemy pokrojony drobniutko czosnek przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia

kgwjanczewo
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem 199

sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu. Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji. Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron

Pyry na Gaz
Drożdżowo-owsiana strucla z dżemem, czyli jesteśmy przed wypłatą. 192

mleka sojowego 100 ml oleju roślinnego 100 g cukru 2 opakowania suszonych drożdży słoik 250-300 g dżemu (użyłam porzeczkowego) kruszonka: 50 g miękkiego oleju kokosowy 50 g mielonych migdałów 100 g płatków owsianych w razie potrzeby można dodać ciut wody lub więcej oleju     a za kulisami wygląda to tak: Widzicie ten merdający ogon? Będę się uśmiechać

greenscarf
Muffiny jęczmienne z wołowym klopsikiem i sosem kukurydzianym 127

resztę składników roboczych. Trzymajcie kciuki, bo do wygrania super garnki, komplet obiadowy i kawowy... początek urządzania mojej nowej kuchni (jeśli wygram, a chciałabym bardzo:)). Składniki: Pulpety: 500g wołowego mięsa mielonego 20g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej

Kolorowy Przepisownik
KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM W NUCIE ORIENTALNEJ 165

warzywa i mięso zmiękną. 10 minut wcześniej dodać do dania groszek, tak aby się podgotował, ale nie rozgotował. Pod koniec doprawić jeszcze cukrem lub miodem oraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Danie podawać np. z ryżem jaśminowym i posypać świeżą natką kolendry

Calzonella.com
Filety z łososia na szpinaku z młodymi ziemniakami 216

Zajebisty obiad dla dwóch osób: - 400 g szpinaku mrożonego lub świeżego - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - sól do smaku - pieprz czarny mielony pół łyżeczki - gałka muszkatołowa szczyptę - łyżka oleju do smażenia - filet z łososia 300 - 350 g - łyżka masła klarowanego - sól - 6-8 ziemniaków młodych - 2 łyżki posiekanego koperku Wstaw ziemniaki, gdy zaczną się gotować zeszklij na patelni

Pasje Jolki
Gulasz wołowy 132

liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1 płaska łyżeczka soli (w przypadku użycia wody, a nie bulionu soli potrzeba troszkę więcej) 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka mąki pszennnej 1 pełna łyżka klarowanego masła lub 3 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć i pokroić

kuchnia doski
Kolorowy sernik na zimno z truskawkową galaretką 227

Ciasto przygotowałam na imprezę urodzinową syna. Przepis na średnią prostokątną blachę Spód: 1 szklanka płatków otrębów (zmieliłam granulowane truskawkowe) 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub nie za grubo mielonych migdałów/orzechów 1 i 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej (lub pszennej) 2/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 150 g zimnego masła Mąkę orkiszową, kokos

Czerwień i błękit
Sos tatarski delikatny 145

słoiczek majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z cytryny do smaku 1 łyżeczka startego chrzanu (może być ze słoiczka) 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku 2 ugotowane jajka sól do smaku mielona papryka słodka cukier puder do smaku Wykonanie: Jajka bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem i resztą składników, przyprawić do smaku, starannie wymieszać i schłodzić

Tradycyjna Kuchnia
Botwinka na wywarze z wołowiny 194

pęczki botwiny (buraczki będą do zupy) 2 marchewki 100 g pietruszki ( korzeń) 4 ząbki czosnku 3 szczypty suszonego tymianku 1500 ml zimnej wody sól pieprz biały mielony szczypta ( do wołowiny ) sok z cytryny ( do smaku) śmietana 30% 200 ml wołowina 400 g (chuda najlepsza) Wykonanie: Wołowinę myjemy i kroimy na małe kawałki i osuszamy. Polewamy ją olejem

Różowa kuchnia
Schab duszony w młodej kapuście 136

gębie!. Składniki: - 4 plastry schabu z kością - 1 główka młodej kapusty - 1 duża cebula - 1 duża marchewka  - 1 pęczek koperku  - 1 stołowa łyżka octu - 1 płaska łyżeczka mielonego kminku - smalec - sól - pieprz 1. W rondlu na smalcu przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę. Dodajemy sól, pieprz, koper i ocet, podlewamy

Apetyczna babeczka
Jak przetrwać Euro 129

guacamole z nachosami na wypasie. Jak zrobić guacamole sprawdźcie tutaj . A do guacamole przygotowujemy nachosy z wołowiną, jalapeno, cebulą i serem. Potrzebujemy: paczkę dobrej jakości nachosów 0,3 kg mielonej wołowiny 1 łyżkę oleju przyprawę do taco lub potraw meksykańskich jedną drobno pokrojoną cebulę czerwoną ostrą papryczkę (można pominąć) szklankę startego, ostrego żółtego sera. Wołowinę wrzucamy na rozgrzany olej

ladykitchen
Tarta szarlotka pod bezą 188

średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki pszennej, 1 łyżka kakao, opcjonalnie 2 łyżki wody, 120 g masła, masa z jabłek: 1 kg jabłek, 2 łyżki miodu, ½ łyżeczki mielonego cynamonu, 2 płaskie łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu, 2 łyżki soku z cytryny, 50 g drobnych wiórek kokosowych, ponadto: 2 białka, 150 g cukru białego kryształ

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania