mielone - 47549 przepisów (strona:1835/3170)

Pachnący bochenek na każdą porę roku 249

Składniki: (na 1 bochenek) 120 g ugotowanych ziemniaków 500 g mąki pszennej 300 ml letniej wody 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry dodatkowo: 2 łyżki wody Ziemniaki rozgnieść widelcem lub przecisnąć przez praskę. Mąkę przesiać, wymieszać z solą, kolendrą i ziemniakami.  Drożdże wymieszać z cukrem i wodą. Wlać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 216

cukier puder – 200 g * śmietana kwaśna 18% – 3 łyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki – 5-6 szt * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Babka kokosowa z morelami 199

popołudniowej kawki. Łasuchy będą mruczeć z zadowolenia! Myślę, że "otulona" białą polewą czekoladową może pięknie prezentować się na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu! Składniki: 100 g wiórków kokosowych 100 mielonych orzechów laskowych   200 g masła 120 g ksylitolu/cukru 5 jajek 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g suszonej żurawiny 200 g suszonych moreli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada cielęca 173

Taka rolada idealnie pasuje na stół Wielkanocny.  Składniki 1 kg szynki cielęcej 1 szklanka białego wina wytrawnego 1 łyżeczka octu szczypta mielonego pieprzu garść świeżego tymianku garść natki pietruszki 2 łyżeczki tartej bułki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 posiekana cebula 2 ugotowane cienkie marchewki 1 ugotowana czerwona papryka pokrojona w paski 1 1/2 litra bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Ryż z kurczakiem i warzywami 210

Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną

magiczna kuchnia Kasi
Ryż w sosie pomidorowym z indykiem. 177

Składniki: 100 g ryżu 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g piersi z indyka bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz 1 cebula Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz solą

Moje-pitraszenie
Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs 172

udka z kaczki 4 łyżki miodu 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru sól, pieprz Przygotowanie: W większej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i do tak powstałej marynaty włóż udka. Odstaw je na całą noc do lodówki. Włącz piekarnik i ustaw

karmelowy
Karkówka zapiekana z cebulą, jabłkami i kapustą 180

kapusty 1 średnia cebula 1 większy ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek 3 łyżki masła 1 średnie jabłko Karkówkę opłukać, osuszyć i zbić lekko tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i majerankiem. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Cebulę obrać i pokroić na półplasterki. Czosnek obrać i posiekać. Jabłko opłukać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w niezbyt grube

Codzienna kuchnia niecodzienna
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 211

razu podajemy. SKŁADNIKI 2 filety z soli, dorsza, flądry, pstrąga lub halibuta, po około 150-200g każdy 4 pełne łyżki stołowe mąki pszennej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobno mielonego pieprzu – świetny będzie ziołowy lub biały 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego lub masła klarowanego do smażenia 45g masła 82% 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka drobnych kaparów

Karo in the Kitchen
Jabłecznik w cieście twarogowym z polewą malinową 264

Jabłecznik na miękkim cieście z dodatkiem mielonego twarogu, polany aromatycznym, malinowym lukrem. Jabłecznik wybornie smakuje na ciepło z gałką lodów waniliowych :) 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 200 g twarogu zmielonego 2 żółtka 5 dużych jabłek POLEWA: 1/2 szklanki malin 1 łyżka wody

https:KKuchniaMniam
Polędwica wieprzowa „na zielono” 231

450g) mały brokuł (350g, bez łodygi i łyka) 250g pieczarek 250g brukselki 1 gruszka kilka rzodkiewek 150ml bulionu mięsnego lub warzywnego masło 1 łyżka oliwy sól czarny pieprz świeżo mielony Instrukcje Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do dość dużej ilość osolonego wrzątku. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy na dość miękko przez ok. 10 minut. Następnie odcedzamy

Kulinarna Pokusa
WIOSENNY TWAROŻEK - SERNICZEK NA ZIMNO 202

smakiem prawdziwych warzyw...te jeszcze nie są tak smaczne,ale co tam....raz mogę sobie pozwolić na takie jedzonko. Składniki:   2 ogórki zielone 1 pęczek rzodkiewek 40 dag mielonego tłustego twarogu 1 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 szklanka śmietany kremówki 1/2 pęczka koperku pół pęczka szczypiorku kilka gałązek natki pietruszki kiełki rzodkiewki 5 - 6 łyżeczek żelatyny pół główki

Niespełnione zdolności kulinarne
Likier migdałowy ''Amaretto''. 116

gorzkich migdałów kilka migdałów słodkich 1 l spirytusu 96 % 1 l  wody 3 pestki moreli wyjęte z łupin 1-2 cm kory cynamonu lub szczypta cynamonu mielonego 1 kg cukru Sposób wykonania :   M igdały i pestki moreli wrzuć do czystego, dużego  słoja lub gąsiorka. Zagotuj wodę, wsyp do niej cukier i rozpuść. Syrop odszumować i zdejmij

Przepisy i porady kulinarne
Pizza z mozzarellą i kurczakiem 274

pomidorów krojonych (1/2 puszki), 2 łyżki przecieru pomidorowego, szczypta cukru, 2 łyżki groszku (może być mrożony lub konserwowy), oliwki zielone tyle ile lubicie, pieprz czarny grubo mielony, sól do smaku, świeży szczypiorek. Przygotowanie: Do miski wkładamy drożdże, sól, cukier, 50 g mąki i dolewamy wody. Całość miksujemy  ok. 10 sek, przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 230

plasterki boczku parzonego - 1 łyżeczka masła klarowanego - sól, pieprz Dodatkowo - kilka łyżek mleka Wykonanie Boczek kroję w drobniutką kosteczkę, przesmażam na rumiano na łyżeczce masła. Ugotowane, przestudzone mięso mielę w maszynce do mielenia, przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy

Kuchnia z widokiem na ogród