mielone - 47549 przepisów (strona:1828/3170)

Tradycyjny hummmus 181

różnymi rodzajami mięsa z grila np. z koftą wołową . Składniki :  puszka ciecierzycy (400g) 2 ząbki czosnku 2 łyżki pasty sezamowej - tahini sok z 1 cytryny 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 0,25 łyżeczki pieprzu kajeńskiego oliwa z oliwek extra virgin sól Przygotowanie :  Ciecierzycę odsączyć, wodę zachować. Ciecierzyce wsypać do miksera, dodać pastę sezamową (tahinę), czosnek

Codzienne Gotowanie
Kurczak w glazurze karmelowej / Caramel chicken 161

średniego i dodaj trochę więcej oleju jeżeli to konieczne. Włóż do patelni cebulę i czosnek i smaż przez pięć minut, mieszając od czasu do czasu. Włóż ponownie kurczaka, dopraw mielonym pieprzem, wlej sos sojowy i wymieszaj. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do małego i duś całość przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ogień do średniego, dodaj cukier

karmelowy
Kotlety z indyka w panierce 229

Jedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą  Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu

Proste Potrawy
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI 272

masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) * ser bialy 3 x mielony ( lub wiaderkowy ) – 900 g * mleko kokosowe – 350 ml * cukier puder – 100 g * sok z cytryny – 3 łyżki * żelatyna – 3 łyżki * wrząca woda

Ostra na Słodko
Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek 226

skóry 25 g soli peklującej 2-3 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 4-5 kulek pieprzu kolorowego lub czarnego 0,5-1 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 800 ml wrzątku 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Przygotuj duże naczynie z pokrywką lub dodatkowo folię spożywczą do zamknięcia naczynia. Do wrzątku dodaj przyprawy

Anioszek w kuchni
Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec 213

Owocowe szaleństwo było kolejną okazją do poszukiwania „truskawkowych pomysłów”. Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec. Składniki na spód ciasta: tortownica o średnicy 21cm - 150g ciastek w czekoladzie – 10 szt. (digestive) - 70 g mielonych migdałów (w oryginale – orzechy włoskie) - 60g miękkiego masła (w oryginale 40g) Składniki na masę: - 500g truskawek - 1 szklanka naturalnego jogurtu greckiego - 1 szklanka słodkiej śmietanki 36% (u mnie Double

mojewypiekiinietylko
Mini galette z truskawkami 151

mąki owsianej lub pszennej 100 g mąki ryżowej 200 g masła 80 g brązowego cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 3 łyżeczki mielonych orzechów lub migdałów 3 łyżeczki tartej bułki 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu 1/2 kg truskawek (ub innych sezonowych owoców) mleko lub białko - do posmarowania

bistro mama
Marynata do kurczaka ananasowo kokosowa 183

ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok i otarta skaórka z 1 cytryny 3 łyżki soi 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru Dodatkowo ryż z berberysem utarta marchewka krążki czerwonej cebuli kolendra do posypania drewniane patyczki do grillowania Surówka z młodej kapusty 300 g młodej kapusty 2 łyżki oleju arachidowego

codojedzenia
Pasta z jaja szczypiorku i sera na kanapki 130

też była rewelacyjna. Składniki: jaja 10 szt szczypiorek 2 pęczki ser w kawałku jakiś żółciutki 300 g majonez 6 łyżek musztarda miodowa 2 łyżki sól do smaku pieprz biały mielony do smaku Krok 1 Jaja gotujemy na twardo( w moim przypadku 7 minut od momentu zagotowania), ostudzone kroimy w kosteczkę. Krok 2 Szczypior myjemy i kroimy drobno. Krok

Różowa kuchnia
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 143

ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka (lub zielona w przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej  300-500 ml bulionu 150g koncentratu pomidorowego słodka mielona papryka sól, pieprz Dodatkowo: olej Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty

Di gotuje
SERNIK CAPPUCCINO 179

Wyjmij sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.   *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić na szklanej lub porcelanowej płycie. *****Połam czekoladę na kawałki i włóż je do miski

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Przekąska w sam raz na mecz czyli sagonki :) 188

mała garść ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki) ª       2 szczypiory ª       300 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki) Przyprawy do farszu:                   §       1 łyżka sosu sojowego ciemnego §       ½ łyżeczki sosu rybnego

Bazując na smaku
Serniczki czekoladowe z truskawkami 310

podanej porcji można przygotować 12 serniczków . Serniczki czekoladowe z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 100g cukru pudru 2 żółtka 6 łyżeczek kakao MASA SEROWA 200g mielonego twarogu 50g śmietany 18% 60g gorzkiej czekolady 1 jajko 60g domowego cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 120g truskawek (lub 12 średniej wielkości truskawek) Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę

Smakołyki Bereniki
Lasagne XXL 196

Lazania to przepyszna zapiekanka, która świetnie wygląda, ładnie się kroi i jest baaaardzo smaczna. Dzisiaj przepis na lazanię tradycyjną, z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, ale jeżeli ktoś ma ochotę na ten smak w wersji uproszczonej, to przypominam, że na blogu nie tak dawno był taki łatwy przepis - konkretnie na   zapiekankę bolońsk ą. Składniki które podałam w przepisie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym 179

ziół prowansalskich 4 łyżki pestek dyni sól ziołowa Sos 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka białego wytrawnego wina sól świeżo mielony pieprz Pestki dyni prażymy na patelni i odstawiamy. Cukinię myjemy i kroimy w półplastry o grubości ok. pół centymetra. Delikatnie posypujemy solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Grillujemy na patelni

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania