mielone - 47549 przepisów (strona:1828/3170)

Kremowa zupa z cukinii i kukurydzy z prażonymi pestkami słonecznika 156

bulionu warzywnego 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego odtłuszczonego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki pestek słonecznika sól świeżo mielony pieprz Słonecznika prażymy na suchej patelni i odstawiamy. Cebulę kroimy w piórka. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kukurydzę odsączamy z zalewy. W garnku rozgrzewamy olej

My Chcemy Jeść
Sernik krakowski 153

window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 240 gr mąki 160 g masła 60 g cukru 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka szczypta soli masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki 4 jajka 1 szkl. cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny cukier waniliowy Wykonanie Ciasto Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Chowamy

Mieszam w Garnku
Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 262

tortownicy ostrym nożem, następnie odpinamy obręcz. Podajemy ze świeżymi sezonowymi owocami – świetnie pasują i truskawki, i wiśnie. NA SERNIK 0,5 kg sera na sernik, z wiaderka, trzykrotnie mielonego 0,5 szklanki cukru pudru (jeśli wolicie bardzo słodkie desery-2/3 szklanki) 0,5 szklanki świeżo zagotowanej wody 2 łyżki żelatyny + 3 łyżki stołowe zimnej wody 1 łyżeczka aromatu

Karo in the Kitchen
Pałki w keczupowej marynacie 216

frytkami i surówką. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne.  SKŁADNIKI: 1/2 kg podudzi z kurczaka, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW , 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Majonez z serka wiejskiego - lekki 181

Wkładamy na chwile do zimnej wody, obieramy W tym czasie gdy gotuje sie jajko, łączymy cały serek - ze śmietanką w nim zawartą- dodajemy so, musztardę, ewentualnie ocet, sól i mielony pieprz- mieszamy dokładnie Ugotowane, pokrojone, ciepłe jajko dodajemy do całości i miksujemy na gładką i puszystą masę

Proste Potrawy
Żeberka wolno pieczone w sosie barbecue 155

żeberka jakie jadł. 1 – 1,5 kg żeberek przyprawa : 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka gorczycy sos barbecue

Polska Zupa
SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA 156

wszystkim na zdrowie. Na zdrowie i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka ze skórą (bez skóry też się uda) sól pieprz słodka mielona papryka czosnek granulowany świeże zioła: tymianek, cząber, rozmaryn rękaw do pieczenia A jak to zrobić: Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, granulowanym czosnkiem i dokładnie wmasować

Kuchnia w opałach
Bigos z pieczarek, z pulpetami. 200

jednogarnkowe z pieczarkami w roli głównej! :-) Składniki: 2 kg młodych, białych i zamkniętych pieczarek słoiczek 0,5 l ogórków konserwowych 2 duże czerwone papryki 2 cebule 1 kg mięsa mielonego z szynki, niezbyt tłustego 2 jajka opcjonalnie bułka tarta do pulpecików słoiczek koncentratu - 200g pieprz, sól, czosnek granulowany, słodka i ostra czerwona papryka w proszku, łyżka majeranku tłuszcz

Poezja Smaków - blog kulinarny
FRANCUSKIE PIEROGI Z KASZĄ I SEREM 188

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju lub maśle na złoty kolor. Do ostudzonej kaszy i cebuli dodać twaróg, mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem., ponownie mieszamy.  Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Makaron z krewetkami i parmezanem 251

duże ząbki czosnku 5-6 łyżek drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 średniej dojrzałej i soczystej cytryny garść liści świeżej bazylii kilka gałązek szczypioru sól (ok. ½ łyżeczki) świeżo mielony pieprz (sporo!) DO PODANIA porcja makaronu dla dwóch dorosłych osób po dwie krewetki Black Tiger przesmażone na maśle z czosnkiem liście świeżej bazylii plastry cytryny do skropienia

Karo in the Kitchen
smaczny dżem pomarańczowo-marchewkowy... 215

Składniki: pomarańcze 1,5 kg, marchew 4 sztuki/średnie, kardamon mielony 1 łyżeczka, cukier 2 szklanki, woda 1 szklanka, sok z cytryny 2 łyżki, żelfix 1 opakowanie/3:1 pomarańcze mocno dojrzałe obrać ze skóry, usunąć też białą skórkę, pokrojone na kawałki wsypać do garnka, dodać kardamon, cukier, wlać wodę i zagotować obraną marchew rozdrobnić w rozdrabniaczu dokładnie, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Kapuśniaczki, ale bez kapusty 201

margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem

Lawendowe Niebo
ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANO-KALAFIOROWYM 212

przygotowuję zapiekanki, ta jest pyszna i pożywna     SKŁADNIKI Puree: 0,5 kg ziemniaków, ½ kalafiora, 2 łyżki masła, 2 łyżki mleka, ½ łyżeczki przyprawy do ziemniaków Nadzienie: 40 dag mielonej łopatki wieprzowej, 2 marchewki, 1 cebula, 1 puszka pomidorów krojonych, 1 puszka czerwonej fasoli, słodka i ostra papryka, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki pikantnego ketchupu WYKONANIE 1. Puree: Ziemniaki

słodki bratek
ZUPA POROWO-ZIEMNIACZANA 152

zupę z pulpecikami mięsnymi SKŁADNIKI Zupa: 2 pory, 3 ziemniaki, 1 l bulionu, sól, pieprz, 1 serek śmietankowy topiony, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła Pulpeciki: 30 dag mięsa mielonego, 1 mała kajzerka, 1 jajko, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz, ząbek czosnku, bułka tarta  WYKONANIE Zupa: Pory kroimy w plastry, podsmażamy na rozgrzanym maśle, gdy por zmięknie, dodajemy

słodki bratek
KARKÓWKA Z PŁATKAMI POMIDORÓW 152

ziemniakami, kaszą lub ryżem     SKŁADNIKI 60 dag karkówki, 8 pieczarek, 2 łyżki płatków suszonych pomidorów , 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, ½ łyżeczki bazylii , sól,  biały pieprz mielony , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka śmietanki 30%, 2 łyżki oleju, ¾ szkl. bulionu WYKONANIE Karkówkę kroimy w większą kostkę, obsypujemy przyprawą do wieprzowiny. Podsmażamy mocno

słodki bratek