dymnej to cudowna odmiana od mięsnego grilla. Składniki: 1 kg filetów z łososia bez skóry 2 duże cukinie 2 łyżeczki wędzonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 okrągłe łyżeczki brązowego cukru (nie zamieniać!) 3/4 łyżeczki soli patyczki do szaszłyków Wykonanie: Cukinie umyć (nie obierać) i pokroić w plastry (grubość około 2 mm). Łososia pokroić
Pociąg Do Kuchnisię da . Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w kawałki – paski lub kwadraty średniej wielkości -dodajemy do cebuli . Wzbogacamy śmietaną , cukrem , solą i porządną ilością pieprzu , najlepiej świeżo mielonego . Odstawiamy do przegryzienia na godzinkę . Ziemniaki , czyli nasze pulki , dokładnie myjemy , nie obieramy i gotujemy takie umundurowane około 15 minut , ale tak naprawdę zależy to od ich wielkości
Ogrodnik w podróżyskładników, ponieważ wszystko zależy od naszych apetytów:) POTRZEBUJEMY: kilka młodych ziemniaków szparagi lub fasolka zielona tuńczyk w oleju czarne oliwki musztarda dijon miód ocet winny sól, pieprz grubo mielony szalotka jajka Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Szparagi gotujemy przez kilka minut w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Jajka gotujemy na twardo. Oliwki przekrawamy na pół
WYSPA SZCZĘSLIWADelikatne puree z kalafiora z pomarańczą , oliwą, gałką muszkatołową, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa, puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem. kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku skórka otarta z pomarańczy świeży
AZgotuj!zdecydowanie FIT :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 199 kcal) 2-3 jajka 1 łyżeczka masła 4 sztuki zielonych szparagów 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Kroimy na cztery części. Masło rozpuszczamy na małej patelni i podsmażamy przez 4-5 minut na średnik ogniu. Jajka wbijamy
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, cukier 2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, koperek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki duże filety
W Mojej Kuchni Lubięczuć. 1,5 kg surowego boczku około 70 ml żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w słupki. Umyty oraz osuszony boczek dokładnie
Di gotujeciasto. Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam. SKŁADNIKI Ciasto: 4 białka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag, wiórek kokosowych 5 dag. rodzynek Składniki na masę: 2 puszki brzoskwiń 3 łyżki cukru 1 szklanka wody 2 duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej
W kuchennym oknie Ewysilikonowej foremki z drobnymi wzorami. Jeśli szukacie innego przepisu na zimną kawę to zapraszam tu . Dla kogo: dla szukających ochłody dla kawoszów dla lubiących urozmaicać sobie codzienność Składniki: kawa mielona (4 miarki) woda (tyle ile mieści się w kafetierce) cukier - tyle ile zazwyczaj słodzicie swoją kawę mleko (ok. szklanka) Wykonanie: Zaparzyć kawę w kafetierce (lub w ekspresie
Mania Wypiekaniazajęcie narodowe ). Dzięki dodaniu do potrawy boczku, filet z kurczaka nie jest suchy, a całość dopełnia się idealnie. Polecam, wypróbowane. Składniki: Filety z kurczaka Świeży boczek Sól Czosnek Słodka mielona papryka Wykonanie: Z boczku usuwamy skórę a następnie kroimy go na cienkie paski. Przyprawiamy solą, papryką i przepuszczony przez praskę czosnkiem. Pozostawiamy do zamarynowania ( możemy zostawić nawet na kilka
Smaki Ewyładny kawałek tuńczyka (około 800 g), 2 łyżki pieprzu kolorowego grubo mielonego, 1 łyżka soli morskiej gruboziarnistej, 3 łyżki oliwy, 1,5 łyżki masła sos: 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 120 jeżyn, miód, Wymieszać sól z pieprzem, oprószyć mieszanką przypraw tuńczyka ze wszystkich stron, odstawić na godzinę. Do garnka wlać wino i gotować, aż wygotuje się połowa objętości płynu
królestwo garówdanie, jak wiele innych z makaronem należy do moich ulubionych. Szybkie, aromatyczne i pyszne. Czego chcieć więcej. Makaron można zastąpić ryżem lub dowolną kaszą. Smacznego:) Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny 500 ml sosu bolońskiego 1 średnia cebula 1 mniejsza czerwona papryka 2 suszone pomidory masło klarowane przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, vegeta natur curry do gotowania makaronu Wykonanie
Zasmakuj KuchniWyśmienicie smakuje z rybą do obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Pomieszane smaki słodko - kwaśne z dodatkiem jabłka. Pyszny dodatek do obiadów - pasuje do gulaszów, kotletów schabowych, kotletów mielonych, pieczeni, pyz, kopytek czy klusek śląskich. Jadamy ją także do przekąsek ze śledzi i wędzonych ryb, np. makreli. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 jabłko lekko słodkie
Zasmakuj KuchniSkładniki: kalafior 1 mniejszy, ziemniaki ugotowane 3/4 kg/młode, przyprawa do pizzy 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, ser żółty 20 dag/zmielony, jajka 8 sztuk, szczypiorek 1 pęczek potrawa na 4 osoby - ziemniaki użyłam ugotowane dzień wcześniej na obiad, kalafior ugotowany na "al dente" w niesolonej wodzie i wystudzony do naczynia
W Mojej Kuchni Lubiężółtka 200 ml mleka 50 g cukru 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 75 g masła w temperaturze pokojowej Makaroniki: 30 g + 30 g białek 75 g mielonych migdałów 75 g cukru pudru 75 g + 15 g cukru kryształ 25 ml wody kakao lub barwniki w proszku Dekoracja: makaroniki popcorn draże śmietankowe pralina toffee * PRZYGOTOWANIE
Food Square