mielone - 47549 przepisów (strona:1837/3170)

ZORZA po metamorfozach, groch z kapustą 189

parze w łupince i polane olejem lnianym. To danie świetnie smakuje też z maślanką. Składniki: ½ szklanki ciecierzycy ½ małej główki czerwonej kapusty 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego majeranek, mielony kminek, sól, pieprz, chili, cynamon, imbir Ciecierzycę namocz na noc i  następnego dnia   ugotuj w osolonej wodzie (ja gotuję od razu większą ilość i zamrażam lub robię

Qlinarnie i Qlinarnie
Grillowana kaszanka z jabłkiem 149

wychodzi pysznie :-) Dziś podpowiadam jak połączyć kaszankę z jabłkiem :-) To do dzieła... SKŁADNIKI 3 - 4 krótkie kaszanki (w zależności od wielkości) 2 małe cebulki 1/2 dużego jabłka słodka papryka mielona pieprz Kaszanki obieramy ze skórki i kroimy w plastry grubości ok. 1,5 cm. Jabłko i cebulki kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawami, odstawiamy na kilka minut. Następnie

Czary - gary w kuchni
Zapiekany camembert 104

tego sera nie musimy zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecamy wypróbować. Składniki 2 krążki sera Camembert w drewnianym opakowaniu (musi być połączony zszywką a nie sklejony) szczypta grubo mielonej papryczka chili grubo zmielony świeży pieprz 2 ząbki czosnku (zmiażdżone) świeży tymianek(ewent. suszony) łyżka oliwy (może być smakowa) bagietka   Przygotowanie   Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni

R'n'G Kitchen
Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi 145

pęczek zielonych szparagów 3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 cm imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego garść orzeszków ziemnych bez soli i oleju sól pieprz świeżo mielony Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Szalotki kroimy w kostkę. Imbir i czosnek siekamy lub ścieramy na tarce na małych oczkach. Na patelni lub w głębokim garnku rozgrzewamy olej

My Chcemy Jeść
Skrzydełka marynowane w zalewie pomidorowej 365

cebule pokrojone na piórka, 1/2 szklanki keczupu pikantnego, 6 łyżek octu, 3 łyżki oleju, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki gorczycy, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, kilka ziaren pieprzu ziarnistego. PRZYGOTOWANIE: 1. Skrzydełka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Mięso wyjmuję z wywaru i studzę. Skrzydełka maczam w rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Smażę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z ogórka i fety na upały 265

ogórka Składniki: 2 porcje 20 cm ogórka 200 g feta 3 łyżki szczypiorku, drobno pokrojonego 2 łyżki domowego majonezu 1 łyżeczka francuskiej musztardy czarny pieprz do smaku, grubo mielony Pokrój ogórek i feta w kostkę. Wymieszaj z pieprzem i szczypiorkiem. Wymieszaj majonez z musztardą i podaj do sałatki. The post Sałatka z ogórka i fety na upały appeared first

codojedzenia
Kanapki z rukolą i truskawkami 117

wytrawnym wydaniu :)  SKŁADNIKI (na 2 kanapki - 2 73 kcal ) 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa 2 łyżeczki śmietankowego serka kanapkowego mała garść truskawek  pół garści rukoli świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Kromki smarujemy serkiem. Układamy umytą ruko lę i pokrojone w plast ry truskawki - całość opr ósz amy pieprzem - smacznego :)  2 k anapki - 273 kcal, - białko - 17 g - tłuszcz

Moje Kuchenne Rewelacje
Wytrawny czekoladowy makaron z sosem truskawkowym i burakami 132

łyżka nierafinowanego cukru trzcinowego szczypta ostrej papryki pół łyżeczki cynamon do przybrania: listki mięty i wegański parmezan wg przepisu Jadłonomi, tyle, że ja użyłam migdałów w płatkach, a nie mielonych (50 g płatków, łyżka drożdży nieaktywnych, pół łyżeczki soli) Przygotowanie: Jeżeli masz „stare” buraki, to je obierz i cieniutko pokrój w półplasterki, jeżeli „młode

greenscarf
Pomysł na obiad - pulpety z ziemniakami i sałatą 167

Pomysł na smaczny i pożywny obiad, czyli pulpety z ziemniakami i wiosenną sałatką. Składniki na pulpety (około 8 sztuk): - 0,4 kg mięsa mielonego - 2 jajka - ser zółty - curry - sól  - pieprz - rozmaryn - szczypiorek - natka pietruszki Przygotowanie : Pokroić ser żółty w kostkę. Mięso rozrobić z jajkami. Następnie dodać ser, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem

Kuchenne innowacje
DOMOWE HAMBURGERY 124

Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory   SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY   Sposób przygotowania:  Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać

Prosto i Smacznie z Anetą
Molwa z patelni 1227

jest to gatunek ryby z rodziny dorszowatych. Występuje w wodach Atlantyku. Ma mało ości i białe, bardzo delikatne mięso. Molwa z patelni. Składniki: - świeża molwa - sól morska - pieprz grubo mielony - cytryna (sok) - mąka pszenna do panierowania - olej i masło do smażenia Rybę oczyszczamy, płuczemy i porcjujemy. Można wyciąć filety, ale mniejsze sztuki lepiej pozostawić w kawałku. Porcje oprószamy solą

mojewypiekiinietylko
Żeberka w kapuście – kociołek 222

łyżka smalcu 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru marynata do żeberek : 2 ząbki czosnku 1 cebula kilka gałązek świeżego majeranku kilka listków szałwii 1 łyżeczka mielonej białej gorczycy 2 łyżki oleju Żeberka kroimy na pojedyncze porcje – takie konkretnych rozmiarów " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nacieramy olejem , wyciśniętym praską czosnkiem , startą

Ogrodnik w podróży
Makaron z cukinii w sosie pomidorowym 233

oregano) 1 łyżeczka octu balsamicznego 6 suszonych pomidorów w zalewie garść liści bazylii ok. 1/4 łyżeczki płatków chilli (lub do smaku) ok. 1 łyżeczki soli duża szczypta świeżo mielonego pieprzu duża szczypta cukru opcjonalnie: parmezan do posypania narzędzia: spiralizer lub obieraczka julienne listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy (możemy ją obrać

Poezja smaku
Kluski wątrobiano mięsne do rosołu 151

rosołu.  Zasmakuje małym i dużym.  50 dag wątroby drobiowej 1 pierś z kurczaka łyżka cebuli liofilizowanej kupuję tutaj KLIK 2 jajka łyżeczka czosnku w granulkach pieprz biały mielony  sól ( wg smaku )  1 łyżka kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 2-3 łyżki mąki Wątróbkę i mięso myję, kroję na mniejsze kawałki i rozdrabniam w malakserze

Takie tam pichcenie
Grillowany kurczak o nucie miętowej ze szparagami i talarkami ziemniaczanymi 157

kurczaka, garść zielonych szparagów, 1 papryka słodka spiczasta, garść świeżych listków mięty, garść świeżych listków bazylii tajskiej, olej rzepakowy, 3 ząbki czosnku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, kilka szt. młodych ziemniaków. Przygotowanie: 100 ml oleju rzepakowego mieszamy z posiekanymi bardzo drobno kilkoma listkami lubczyku i bazylii. Dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania