mielone - 47549 przepisów (strona:1837/3170)

Najszybszy sos pomidorowy 330

tego oryginalnego sosu? Przygotuj pyszny, ale najprostszy i najszybszy sos pomidorowy! Składniki : woda 2-3 kopiaste łyżeczki koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki śmietany 18% oregano, bazylia, sól ziołowa, pieprz mielony i opcjonalnie ziołowy 1/2 - 1 łyżeczki cukru. Przygotowanie: W garnku połącz śmietanę z 1/3 szklanki wody i koncentratem pomidorowym. Zagotuj i przypraw wg uznania. Możesz dolać jeszcze trochę wody

Anioszek w kuchni
Dip jogurtowy czosnkowo-koperkowy 256

Składniki: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka koperku suszonego lub świeżego sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy opcjonalnie czosnek granulowany Przygotowanie: Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Ilość przypraw zależy od upodobań, ale soli nie dawaj więcej niż pół łyżeczki. Jeśli masz małe ząbki

Anioszek w kuchni
Gwiazdkowy sernik herbaciany z jeżynami 133

żółtka     1 łyżka śmietany     szczypta soli     0,5 opakowania cukru waniliowego Na wyłożenie:     0,5 kg białego sera trzykrotnie mielonego     1 opakowania cukru waniliowego     2 białka     3 łyżki mąki ziemniaczanej     250 g mrożonych jeżyn

peggiwkuchni
Najlepsza na świecie zupa ogórkowa 145

pietruszka 1/4 selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 4  ziemniaki 0,5 kg  kiszonych ogórków 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu pieprz mielony 0,5 łyżeczki miodu 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki suchego ryżu Żeberko myjemy i wkładamy razem z pokrojonym boczkiem do średniej wielkości garnka, zalewamy około 2l wody i zagotowujemy

peggiwkuchni
Szybka strucla jabłkowa 162

teraz grzecznie stygnie abym mogła podelektować się nią w czesie seansu filmowego. Zapraszam ;-) Szybka strucla jabłkowa SZYBKA STRUCLA JABŁKOWA 3 średnie jabłka 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 2 łyżki mielonego cynamonu około 10 goździków 3 łyżki bułki tartej Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i pozbawiamy środków nasiennych - kroimy na drobną kostkę. Mieszamy z cynamonem i utartymi moździerzem goździkami. Ciasto rozwijamy

peggiwkuchni
Placuszki razowe z serem 117

więc czego chcieć więcej? Placuszki razowe z serem PLACUSZKI RAZOWE Z SEREM 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jaja 0,5 kg sera białego trzykrotnie mielonego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2-3 łyżki oleju do smażenia Jajka ucieramy z cukrem wanilinowym, dalej ucierając dodajemy porcjami ser. Wsypujemy szczyptę

peggiwkuchni
Coraz bliżej Święta... 144

Dobrze, że zdążyłam zrobić kilka zdjęć ;-) Ciasto cynamonowe z rodzynkami CIASTO CYNAMONOWE Z RODZYNKAMI Blacha 25 X 35 700 g mąki pszennej 2 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki soli 300 g masła śmietankowego 250 g brązowego cukru 350 g rodzynek skórka pomarańczowa z 1 lub 2 pomarańczy 12 łyżek świeżego soku pomarańczowego

peggiwkuchni
Placek korzenno - jabłkowy 122

brązowego cukru 16 g cukru wanilinowego (1 opakowanie) 3 jaja 80 g mąki z cieciorki 95 g mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej do pierników 3 średnie kwaskowe jabłka (szara reneta) 2 łyżki soku z jabłek 35 g płatków migdałowych szczypta soli Jabłka myjemy, obieramy, i ścieramy na tarce

peggiwkuchni
Zupa jarzynowa z pieczarkami 178

marchwi 100 g selera 1,2 puszki zielonego groszku 1 cebula 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego kilka ziaren ziela angielskiego sól papryka mielona 3 łyżki śmietany 12% natka pietruszki Warzywa z pieczarkami obieramy i myjemy. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, siekamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy cienko

peggiwkuchni
Sernik rosyjski 150

cukier wanilinowy    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia    1 jajo    150 g masła roślinnego Masa serowa:    600 g mielonego tłustego twarogu    150 g masła roślinnego    3 jaja    130 g cukru demerara    1 cukier wanilinowy    1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

peggiwkuchni
Szarlotka z kawałkami jabłek 222

łyżeczka proszku do pieczenia Na obłożenie:    2,5 kg jabłek antonówek    140g brązowego cukru    50g masła roślinnego    3 łyżeczki mielonego cynamonu    3 goździki Z mąki, masła roślinnego, żółtek, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego zagniatamy ciasto, wkładamy w woreczek foliowy i chowamy do lodówki na minimum

peggiwkuchni
Placek imbirowy z jabłkami 165

jabłkami Tortownica o średnicy 26cm: 150g masła 80% 175g brązowego cukru 2 łyżki miodu wrzosowego 225g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki mielonego imbiru 150 ml mleka 1 jajo 2 jabłka  gloster zielone sok z 1/2 cytryny W niedużym garnuszku rozpuszczamy masło, cukier i miód (nie doprowadzać do wrzenia). Odstawiamy

peggiwkuchni
Sałatka z papryki i cukinii 156

czerwonej papryki 0,5 kg cukinii 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 100 ml oleju roślinnego 3 goździki 1 łyżka soli 2 łyżki cukru białego świeżo mielony pieprz Warzywa myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i wraz z cukinią kroimy w nieduże słupki Cebulę obieramy i kroimy w słupki. Podsmażamy na oleju do momentu aż się zeszkli

peggiwkuchni
Rożki z ciasta filo z serem 228

Rożki z ciasta filo z serem Na około 34 rożki: 180 g fety 12 % 200 g chudego twarogu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jaja świeżo mielony pieprz kolorowy 1 opakowanie ciasta filo (7 płatów) 100 ml oliwy z oliwek Jajka ubijamy, dodajemy pokruszoną fetę i twaróg - składniki mieszamy rozgniatając je widelcem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i pieprz

peggiwkuchni
Kulki z ciecierzycy i suszonych pomidorów 159

Kulki z ciecierzycy i suszonych pomidorów Składniki na około 15 kulek: 1 puszka ciecierzycy 400g (240g netto) 10 suszonych pomidorów z zalewy czosnek niedźwiedzi świeżo mielony pieprz kolorowy mieszanka ognistych przypraw 2 łyżki oliwy z pomidorów Ciecierzycę wraz z zalewą przekładamy do niedużego garnka, podgrzewamy przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia

peggiwkuchni