mielone - 47549 przepisów (strona:1846/3170)

Paszteciki francuskie 154

starego parmezanu, Cebulę i czosnek posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego

królestwo garów
Babka ziemniaczana z boczkiem 505

wędzonego boczku w plastrach 1 mała cebula, drobno posiekana 1 mały pęczek pietruszki, drobno posiekany 100 g śmietany 12% 100 g goudy, startej na dużych oczkach sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana do podania masło do wysmarowania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ugniatamy z łyżką masła

My Culinary Art
Kardamon 221

odchudzania to ma też właściwości antyseptyczne i… odświeża oddech. Żucie ziaren kardamon u pozwoli szybko pozbyć się nieprzyjemnego zapachu, nawet tak uporczywego, jak woń czosnku (mleko roślinne, czosnek i mielony kardamon, to jest to, co przeziębione wegusy kochają). W Indiach, skąd pochodzi jest od tysięcy lat stosowana w medycynie ajurwedyjskiej m.in. przy problemach trawiennych, leczeniu owrzodzeń i zakażeń jamy

greenscarf
Sernik konkursowy E. Wedel 209

przez podaniem. SKŁADNIKI Na spód sernika 2 opakowania ciastek Amerykanki E. Wedel 50 g masła Na sernik 3 jajka + 1 żółtko szczypta soli 150 g cukru 1 kg mielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 200 ml śmietany 18% 30 ml soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 czekolada biała E. Wedel 1 laska wanilii lub łyżeczka cukru

Passions hobbies life
Armeriter de lux (Bułkowy recykling de lux ;) ) 155

jednyj nazwie sie znojdōm 2 przeciwstawne wyrazy, to je oksymorōn; rechtory 5 bydōm 6 zachwycōne De lux tak po prołwdzie 7 to je ta zōłza, a jak jeszcze bydziecie mieli dō ni świyże pozimki, 8 to take śniołdanie straci sie, nim zdōnżycie dopić Wasza kawa. Co potrza? 3 stare b ōłki abo jak to niyftorzi gołdajōm: żymły (jak byjście mieli

Chop w kuchni
Pierś z kurczaka w pieczarkach. 109

bulionu drobiowego 3-4 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki oleju 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki po 10 sztuk zielonych i czarnych oliwek ( opcjonalnie ) sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   M ięso pokrój na średnie kawałki, natrzyj lekko pieprzem i solą i obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wsyp posiekany

Przepisy i porady kulinarne
Makaron z ajwarem i warzywami + drobiowe pulpeciki i surówka z kiszonej kapusty 222

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} pulpety (9 sztuk) składniki na 4 porcje 450 g mięsa mielonego drobiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki kolendry ¾ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3 łyżki otrąb pszennych

Fabryka pomysłów
Soczyste ciasto z orzechami i jabłkami. 166

ciasto z orzechami i jabłkami: szklanka 250 ml 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżka  ekstraktu z wanilii 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka grubo mielonych orzechów 1 szklanka mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 jabłka (starte na grubych oczkach tarki) otarta skórka z 1 niepryskanej cytryny

Rozpustne gotowanie
Kawa z imbirem i miodem 143

bardzo lubię taką kawę która mnie pobudzi i rozgrzeje, ma fajny smak i aromat. Kawę podałam z chrupkim pieczywem o smaku piernika od firmy Tovago . Składniki: 2 łyżeczki kawy mielonej 3 plasterki imbiru 1 łyżka miodu prawdziwego 50 ml. mleka Cynamon do posypania kawy Sposób przygotowania: Kawę wsypujemy do filiżanki, zalewamy gorącą wodą, dajemy plasterki imbiru, odstawiamy

Bajeczna Kuchnia
VEGE burgery z buraka i kaszy jaglanej 209

burgery mogą być gotowane lub pieczone, choć my zdecydowanie wolimy pieczone. W przepisie znajdziecie podstawowy zestaw przypraw ale w swojej kuchni możecie zaszaleć :). Sprawdzi się marokańska przyprawa do mięsa mielonego, francuska "4 przyprawy", wszelkiego rodzaju masale... lub wasza własna kombinacja, nie żałujcie, burgery powinny być dobrze doprawione. Odpowiednią konsystencję uzyskacie dodając miej lub więcej bułki i mąki. Możecie też

SzczyptaSmaQ
Pide z wołowiną i wiosenną salsą 243

salsą. Tego trzeba spróbować. Ale żeby spróbować wcale nie trzeba jechać do Turcji, wystarczy trzymać się mojego prostego przepisu na przygotowanie tego pysznego dania. Do przygotowania dania użyłem: 400 mielonej wołowiny, 400 gram mąki pszennej (typ 450), 4 łyżek oliwy, 25 gram świeżych drożdży, 2 pomidorów, 1/2 zielonej papryki, 1/2 czerwonej papryki, 2 czerwonych cebul, 2 ząbków czosnku

Wyprawy kulinarne
Jesienny pieczony udziec z indyka 156

cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania, ale składniki wszystkie dla efektu muszą być świeży imbir (kawałek 2 cm) garść rodzynek i suszonej żurawiny oliwa z oliwek Wykonanie: Indyka natrzeć oliwą. Wetrzeć w indyka sól, paprykę

Pociąg Do Kuchni
Rolada mięsna z jajkiem 198

ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na zimno do kanapki - fantastyczna! Z pewnością będzie powtórka, może nawet w te Święta? Polecam! Składniki: Masa mięsna: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka) 3 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek 1 cebula czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 surowe jajko Nadzienie jajeczne: 4 jajka ugotowane na twardo garść posiekanej natki

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z małżami 201

się otwierać. Dodajemy mascarpone i wstrząsamy garnkiem (staramy się nie mieszać zawartości łyżką). Kiedy wszystkie małże będą otwarte a sos osiągnie pożądaną gęstość doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z makaronem, posypane świeżą natką pietruszki oraz płatkami startego parmezanu

Pyry na Gaz
smaczny sos szpinakowy... 174

Składniki: szpinak świeży 4 pęczki, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, mąka tortowa 1 łyżka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 2 łyżki liście szpinaku z łodyżkami dobrze opłukać i zmiksować w dzbanku blendera liście, masło roztopić w rondlu, dodać ząbki czosnku, wlać szpinak, dodać mąkę, kucharka, pieprz mieszając rózgą zagotować, dodać gęstą śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię