Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym

Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym

Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym

Przepis na : obiad

Pulpety to wdzięczny obiad, zwłaszcza te gotowane a nie smażone. :-) Są zdrowe, lekkie, smaczne. Możemy dowolnie kombinować z sosami, ja wybrałam dziś klasyczny, koperkowo-miodowo-musztardowy. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami. Pulpety: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sos: 1 pęczek koperku 3 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 200 ml śmietanki 18%  sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra  1. Cebulę siekamy. Mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.