mielone - 47549 przepisów (strona:1852/3170)

Karkówka z grilla – najlepsza marynata 224

mnie łagodny) 3 cebule szalotki (drobno pokrojone) 1 łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy) 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki chilli w proszku ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego sok wyciśnięty z połowy dużej cytryny duża szczypta soli i pieprzu listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Plastry karkówki lekko rozbijamy za pomocą tłuczka

Poezja smaku
Ziemniaki, bakłażan, szpinak, pieczarki i jajka – zapieczone 193

250g drobnych pieczarek 100g liści szpinaku baby 50g sera z niebieską pleśnią 2 spore ząbki czosnku 4 jajka L 1 mała cebulka szalotka 1 łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej oliwa z oliwek sól pieprz

Karo in the Kitchen
Sernik w kakaowym cieście, zwany "królewskim". 4601

mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Teraz wałkujemy i wykładamy nim wyścieloną papierem do pieczenia formę (spód i 1 cm rant). Chłodzimy. MASA SEROWA: 500 g twarogu 2-3 razy mielonego 400 ml śmietany słodkiej (18% lub 30%) (zamiast twarogu i śmietany można użyć 1 kg sera w wiaderku) 4 jajka 200 g cukru skórka otarta z 1 cytryny

Rozpustne gotowanie
Domowy ketchup z musztardą do słoików 118

mnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha! Składniki: 3 kg pomidorów 25 dag cebuli 0 ml octu 10 dag ostrej musztardy 8 dag cukru Przyprawy: gałka muszkatołowa gorczyca mielona papryka ziele angielski sól i pieprz Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Następnie rozgotować z pokrojoną cebulą i przetrzeć przez sito. Powstałą masę podgrzewać przez godzinę, często mieszając, następnie odparować

Tradycyjna Kuchnia
Domowa granola 140

orzechów włoskich 50 g orzechów laskowych 50 g orzechów nerkowca 50 g pestek słonecznika 100 g rodzynek 150 g miodu (pół szklanki) 100 - 150 ml soku jabłkowego 1 łyżka mielonego cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Orzechy siekamy za pomocą noża (lub w blenderze kielichowym) na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie sypkie składniki oprócz rodzynek przesypujemy do miski, dokładnie mieszamy. 3. Mieszamy

W kuchni Katie
Tarta śmietankowa ze szpinakiem 173

nada się na niedzielne leniwe śniadanko, na obiad czy na kolację. Można przygotować wcześniej i później odgrzać, równie dobrze smakuje na zimno. U mnie podana ze szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Polecam! Składniki na formę do tarty o średnicy 30 cm: Ciasto: 300 g mąki (u mnie po 100 g ryżowej, orkiszowej pełnoziarnistej i zwykłej pszennej) 150 g zimnego

moj przepis na
Gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi 160

liść laurowy 3-4 ziarenka ziela angielskiego 6-7 ziarenek czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku smalec - do obsmażania mięsa 1 łyżka mąki ziemniaczanej - do zagęszczenia gulaszu sól, pieprz czarny mielony, pieprz cayenne - do doprawienia do smaku Obsmażanie mięsa Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski, natrzeć do smaku przyprawami i wymieszać z olejem - dodanie

Grunt to przepis!
Cukinia z mięsem mielonym i mozzarellą 172

najeść. Idealnie nadaje się jako danie obiadowe lub przekąska - na różnych uroczystościach i w plenerze. Danie można przygotować na grillu (*). 2 cukinie (około 350-400g każda) 250g mięsa mielonego (można nieco mniej) 120g mozzarelli 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku 1 pomidor (duży) 2 łyżki oliwy bazylia sól, pieprz Dodatkowo: 8 plastrów pomidora kilka pomidorków miniaturek

Di gotuje
Mule w sosie maślano-cytrynowym 181

szklanki białego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek mleka kokosowego 1 posiekana papryczka chilli (opcjonalnie) 1 pęczek natki pietruszki świeża bagietka do podania sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Mule rozmrażamy. W głębokiej patelni na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek i dusimy przez 10 minut, aż cebulka

My Culinary Art
Makowiec zawijany. 127

Miał być "zmielony deser" i jest. Ku uciesze mojej drugiej połówki :) Kiedy zastanawiałam się jakiego mielonego składnika użyć do przygotowania czegoś słodkiego, od razu na myśl przyszedł mi mak. W drugiej kolejności migdały, ale tym razem wybrałam małe czarne ziarenka. Upiekłam klasyczną roladę makową, przywołującą klimaty świąteczne. Nie jestem specjalistką w tego typu deserach, ale uważam swój wypiek

zadanie-gotowanie
Śledzie po kaszubsku. Najlepsze z rodzynkami. 436

matjas - 1 duża cebula - garść rodzynek - 1 szklanka oleju - 0.5 szklanki octu jabłkowego - 195 gram koncentratu pomidorowego - 2 liście laurowe, 3 -4 kulki ziela angielskiego - 2 łyżki cukru - pieprz mielony do smaku Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia kilka razy zmieniam wodę. Wymoczone osuszam ręczniczkami papierowymi i kroję w większe paseczki

Kuchnia z widokiem na ogród
Batony owsiane z masa rabarbarowa czyli Slodki Czwartek odc.103 169

tego ciasto zaczerpnęłam z "Warzywa", górna część pochodzi z mojej głowy! stanowią przepyszny duet! Batony owsiane z masa rabarbarowa 200 g płatków owsianych 100 g maki pszennej 1 łyżeczka mielonego imbiru 200 g masła 1/2 szkl. cukru trzcinowego demeara szczypta soli 4 łodygi rabarbaru pół szkl. wody sok z połowy cytryny 2 łyżki kaszy manny cukier puder do posypania

Dzieje kuchennej Wiewióry
ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 108

świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked salmon 1/2 medium red onion 200 Greek yogurt 1 egg 50 g cheddar 1 mozzarella ball (approx

Martyna Cooks
Wątróbka z indyka na czerwono smażona na oleju rzepakowym 189

przystawkę się podaje lub jako dodatek do głównego dania się nadaje.  Składniki: 6 wątróbek indyczych, 3 średnie cebule czerwone, 2-3 łyżki sosu sojowego jasnego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, kiełki buraka, mleko. Przygotowanie:  Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z wystających żyłek.  Moczymy w mleku ok. 10 min, wyciągamy i odsączamy

Moniki Smakołyki
Ogórki kiszone w śmietanie 174

cukier Wykonanie: Ogórki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Do miski wrzucić  ogórki, cebulę oraz pietruszkę i jogurt. Na koniec dodać cukier i dużo świeżo mielonego pieprzu, wymieszać. Gotowe, smacznego

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania