mielone - 47549 przepisów (strona:1860/3170)

Sernik z mlekiem w proszku 176

łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść  palcami kruszonkę. 2/3 ciasta wysypać na blaszkę 25x36 wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugnieść. Masa serowa: 1,2 kg mielonego sera 500 ml śmietany 30% 8 jajek pół szklanki mleka w proszku pół szklanki mąki pszennej 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego

Praktyczna pl
Pasztet z czerwonej soczewicy 139

duże cebule 1 jajko 2 l bulionu lub kostek bulionowych warzywnych ( jeśli nie jesteście wege to mogą być i mięsne ) sól , do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego chilli ( można mniej jeśli ktoś lubi łagodniej ) łyżka oleju rzepakowego do smażenia Soczewicę zalewamy bulionem lub wodą z kostkami warzywnymi i gotujemy na małym ogniu do miękkości . Zlewamy nadmiar

Ogrodnik w podróży
Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 176

wyobrażam sobie obiadu bez dodatku w postaci surówki. Dziś propozycja na pyszną i prostą w wykonaniu surówkę z włoskiej kapusty. Idealny dodatek do kotletów schabowych, mielonych czy sosów. Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 2016-04-14 16:45:43 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Duszona baranina z kiszoną cytryną 146

soku z cytryny 400 ml gorącego bulionu najlepiej jagnięcego 2 kiszone cytryny, pokrojone w mniejsze kawałki, pestki usunięte parę sztuk zielonych i czarnych oliwek sól i pieprz czarny, świeżo mielony przygotowanie Dzień przed gotowaniem, wymieszać w misce pietruszkę, kolendrę, cebulę, czosnek, imbir, oliwę, sok z cytryny. Dodać mięso, dobrze wymieszać, przykryć, wstawić na noc do lodówki.  Drugiego dnia

Stare Gary
Karkówka jałowcowa 223

Pyszna z grilla Składniki 0,5 kg karkówki   marynata: 2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz 1 liść laurowy 3-4 łyżki oleju 1 łyżka … Czytaj dalej Karkówka jałowcowa

czarrna od kuchni
Strudel drożdzowy z truskawkami 167

opakowanie drożdży suszonych Delecta 150 ml ciepłego mleka 5 dag cukru 1 łyżka cukru waniliowego cytrynowego Delecta 2 jajka 10 dag masła Szczypta soli Masa serowa: 20 dag mielonego twarogu 1 jajko 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Delecta 1 łyżka kuleczek zbożowych w różowej skorupce Delecta 6-7 świeżych truskawek Kruszonka: 10 dag mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
Hummus z burakami 143

puszka ciecierzycy 2 średnie buraki 1 łyżka tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu balsamicznego jasnego sok z połowy cytryny sól himalajska grubo mielony pieprz Buraki gotujemy do miękkości w wodzie z 1 łyżką octu balsamicznego. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę odlewamy z zalewy. Buraki obieramy i kroimy

My Chcemy Jeść
Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille 197

często zasmażka (tzw. roux, cudowny wpływ kuchni francuskiej). Większość dań kuchni kreolskiej jest jednogarnkowa. Sama kiełbasa andouille, będąca jednym z podstawowych kuchni kreolskiej, pochodzi z Francji; jest to grubo mielona kiełbasa wieprzowa, mocno doprawiona czosnkiem i mocno wędzona. Jeśli nie uda się Wam jej znaleźć, możecie ją zastąpić właśnie takim rodzajem kiełbasy – wieprzową, mocno wędzoną, z dodatkiem czosnku

Pociąg Do Kuchni
Szaszłyki caprese 282

sałatki podanej w nietypowy sposób jest banalnie proste. Pomidory i ser nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków, przekładając za każdym razem listkiem bazylii. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Idealny dodatek do grilla, ale również jako przystawka do innych potraw. Smacznego

MarcinChef
Mini serniczki z kremem malinowym. 153

sezon na te owoce jeszcze daleko przed nami. W przypadku serników trudno jest mi wykrzesać z siebie obiektywną ocenę. Czyli może jednak nałóg? ;) Składniki: 750 g twarogu dwukrotnie mielonego (lub wiaderkowego) 2 jajka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki  1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ciasteczka Oreo świeże maliny krem malinowy: 200 g śmietany kremówki

zadanie-gotowanie
CHLEB BEZGLUTENOWY JASNY 609

mąki ziemniaczanej - 100 g mąki ryżowej - 20 g mąki kukurydzianej - 14 g świeżych drożdży - 280 ml mleka - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 kopiasta łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 małe jajko - łyżeczka soli - pół łyżeczki cukru WSZYSTKIE SKŁADNIKI oprócz oleju wymieszaj w misce, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Kiedy wszystkie składniki połączą się dodaj olej

Kuchnia bezglutenowa Loli
Makaron z brokułami i sosem serowym 152

małe lub 1 większy brokuł 1 cebula 120 g jogurtu greckiego ( lub śmietanko 30 % ) 150 g sera pleśniowego brie olej rzepakowy do smażenia 3 łyżki płatków migdałowych sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa 200 g ulubionego makaronu Wykonanie: Z brokuła oddzielić różyczki. Pozostałości brokuła obrać ze łykowatej skóry. W lekko osolonej wrzącej wodzie ugotować łodygi brokuła. Różyczki ugotować osobno. Cebulę

kolorowotorcikowo
Naleśniki po meksykańsku :) 675

kcal naleśniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana- naleśniki będą bardziej puszyste) 1,5 szklanki mąki  2 jajka szczypta soli masło farsz: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Straciatella. 128

mąki 2 łyżki kakao 10 dag cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Składniki na masę serową; kg. sera 3 razy mielonego (ja użyłam z wiaderka) 5 jajek + 1 białko które zostało z ciasta 10 dag masła 15 dag cukru pudru 1 op. budyniu śmietankowego 1 przyprawa do sernika Delecta

Radość kipiąca uśmiechem.
SERNIK KRÓLEWSKI 189

następnego dnia. Ciasto na spód i wierzch: 30dag mąki, 125g masła, 1 szkl. cukru, 3 łyżeczki kakao, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek, 2 czubate łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, opcjonalnie rodzynki obtoczone w mące. Blachę 25x30cm lub tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania